اقتصاد ۲۴- بازار سهام در سومین روز معاملاتی هفته جاری با بازدهی مثبت توانست به کار خود پایان دهد. دیروز شاهد روند مثبت در گروههایی بودیم در هفتههای گذشته تحرکات رضایت بخشی را نداشتند.
بسیاری از کارشناسان معتقدند گزارشات مالی شرکتهای پالایشی میتواند روند کلی این نمادها و به طور کلی بازار را تغییر دهند. در روزهای گذشته خبر افزایش سرمایه شستا و تایید شدن آن تاثیر مثبتی بر روی بازار گذاشته است، اما دیروز «شستا» به عنوان یکی از بزرگترین نمادهای بازار سرمایه با روند و تاثیری منفی به کار خود پایان داد.
تاتاری میگوید: تعداد صفهای خرید در بازار امروز رو به افزایش بود و در پایان بازار ۱۲۴ نماد در صف خرید در مقابل ۱۱۳ نماد در صف فروش قرار گرفته بودند. این موارد نشان میدهد سهمهایی که در ماههای گذشته از روند آنها ناامید شده بودیم در حال حاضر توانستند معاملات خوبی را رقم بزنند.
عوامل تاثیرگذار بر ارزندگی سهام
این کارشناس با اشاره به میزان تاثیرپذیری شرکتهای فعال بورسی از نرخ تورم کشور اظهار میکند: شرکتهایی که محصولات خود را در داخل کشور به فروش میرسانند تحت تاثیر نرخ تورم، با حاشیه سود ثابت از این وضعیت منتفع میشوند. در واقع افزایش نرخ تورم میزان فروش شرکتهای فوق را بالا برده است. از سوی دیگر داراییهای این شرکتها به دلیل روند صعودی نرخ تورم، افزایش یافته و در سودآوری شرکتها تاثیرگذار است.
بیشتر بخوانید:تغییرات در دامنه نوسان چه تاثیری در روند بازار دارد؟
وی تصویب قانون مالیات بر عایدی دارایی را یکی از عوامل تاثیرگذار بر ارزندگی سهام میداند و در همین رابطه میگوید: این قانون سرمایهگذاری کوتاهمدت در بازارهای مسکن، ارز، طلا و خودرو را با مالیاتی سنگین مواجه میکند و سرمایهگذاری در این بازارها را توجیهناپذیر میکند. قانونی که به نفع بازار سرمایه است، چراکه در حال حاضر مالیات بازار سرمایه همان نیمدرصد گذشته است و معاملات مشمول مالیات دیگری نمیشود. تاجبر تاکید میکند: عدم ثبات سیاسی در داخل کشور مانع از عرض اندام سهام ارزنده در بازار میشود. با توجه به اینکه تیم اقتصادی دولت جدید روی کار نیامده و مشخص نیست سیاستگذاریهای این افراد بر اساس چه رویکردی خواهد بود، به نظر میرسد تا پایان تابستان بازار پویایی نداشته باشیم، این در حالی است که سهام بسیاری از شرکتها از ارزندگی بسیاری برخوردارند.
به گفته این کارشناس، صنایعی که با نرخهای جهانی ارتباط و فروش دلاری دارند از وضعیت بهتری برای سرمایهگذاری برخوردارند. قیمت سهام شرکتهای تولیدی صادراتمحور صعودی خواهد بود و ارزآوری چشمگیری نیز خواهند داشت. درصورت ایجاد گشایشهای بینالمللی احتمالی نیز صنایع بانکی و خودرویی که در حال حاضر در پایینترین نقطه عملیاتی قرار دارند با گشایش در روابط سیاسی خارجی کشور میتوانند شکوفا شوند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود ارزندگی سهام با افزایش ریسک سرمایهگذاری بورسی روبهرو نیستیم، خاطرنشان میکند: وضعیت مذاکرات بینالمللی ایران نشان میدهد توافقات احتمالی در دولت فعلی انجام نخواهد شد. اگر این پیشبینی درست از آب درآید، بازار قوی در تابستان نخواهیم داشت. برآوردها نشان میدهد با روی کار آمدن دولت جدید و پایان درگیریهای جناحی روند معاملات نیز با چرخشی جدی وارد فاز صعودی شود. هماکنون اختلافنظرهایی نسبت به عدد شاخص در زمان تحویل دولت وجود دارد. با پایان یافتن اختلافنظرها و تعیین تکلیف مذاکرات بینالمللی کشور سرمایهگذاران بیشتری جذب بورس خواهند شد.