تاریخ انتشار: ۱۰:۵۶ - ۱۹ تير ۱۴۰۰
صفایی خبر داد:

استقرار دانش مدل سازی اطلاعات ساخت (BIM) در منطقه آزاد اروند

در آیین بهره‌برداری از ۶۲ طرح سرمایه گذاری و زیر بنایی در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی کشور با دستور رییس جمهور؛ از استقرار دانش مدل سازی اطلاعات ساخت (BIM) در منطقه آزاد اروند، رونمایی شد.

اقتصاد۲۴- هم زمان با هفتاد و هشتمین هفته از افتتاح طرح‌های مهم ملی کشور با شعار «تدبیر و امید برای جهش تولید» و در ششمین دوره افتتاح طرح‌های مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی، از استقرار دانش مدل سازی اطلاعات ساخت (BIM) در منطقه آزاد اروند، رونمایی شد.

معاون فنی و امورزیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند در رابطه با این پروژه تضیح داد: انجام خدمات پژوهشی مطالعه استقرار مدل سازی سیستم اطلاعات ساختمان BIM با مشارکت دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه تهران با اعتباری بالغ بر شش میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال با مدت قرارد ۱۰ ماهه انجام گرفت.


بیشتر بخوانید: نقش اثرگذار دانشگاه فرهنگیان در بالارفتن رشدآموزشی منطقه


وی در توضیح روی آوردن سازمان منطقه آزاد اروند به خدمات (BIM)، افزود: مدل سازی اطلاعات ساختمان در سال‌های اخیر با رشد و توسعه نرم افزار‌هایی که در دنیا بوجود آمد شکل گرفت و باعث شد کشور‌های پیشرفته و صاحب سبک نیز در زمینه‌های عمرانی، پروژه‌ها را قبل از اینکه به بهره برداری برسند و یا وارد فاز اجرایی شوند، با گردآوری اطلاعات دقیق و قابل دست یابی از طریق (BIM) با نمایش دیجیتال خصوصیات ساختمان از مرحله طراحی و ساخت تا بهره برداری؛ باز سازی و در این فضا قابل مشاهده کنند.

فالح صفایی اظهار داشت: استقرار دانش مدل سازی اطلاعات ساخت ظرفیت بیشتری برای اینکه مهندسان و طراحان بتوانند دستاورد کامل تری از یک پروژه به لحاظ مالی و زمانی داشته باشند؛ ایجاد می‌کند.

صفایی با تأکید بر اینکه این دانش جزئی‌ترین موارد را بررسی و به تصویر می‌کشد، اذعان داشت: با انجام این روش؛ کیفیت بالا و هزینه کم‌تر می‌شود. چراکه وقتی در طراحی همه چیز مشخص شود؛ کار فنی‌تر و اصولی‌تر ارائه می‌شود و به یاری خدا افق کار‌های پیشرفته را در سطح منطقه خواهیم دید.

معاون فنی و امورزیربنایی سازمان منطقه آزاد اروند ضمن اعلام این خبر که اروند جزو اولین‌ها در پیاده سازی دانش (BIM) است، تصریح کرد: این کار سختی است. امروز کلیدش را زدیم و اراده کرده ایم که انجام شود، اما قطعا همچون دانش کنترل پروژه که در سطح ملی زمان برد تا اثبات شود و دستگاه‌های اجرایی موظف به انجامش در پروژه‌ها شوند؛ تلاش خواهیم نمود پروژه‌های عمرانی منطقه را یکی پس از دیگری وارد این فاز نماییم.

گفتنی است؛ در دو دهه اخیر شاهد تحولات شگرفی از روش‌های ساخت و ساز سنتی به سمت روش‌های فناوارنه و نوآورانه بوده ایم. یکی از جدیدترین راهبرد‌ها و فناوری‌های ارائه شده در عرصه ساخت و ساز، دانش BIM (Building Information Modeling) مدل سازی اطلاعات ساخت است. این فرآیند از طریق شبیه سازی یک پروژه ساخت و ساز با ابعاد گوناگون در مراحل مختلف در محیط مجازی باعث ایجاد المان‌های ساختمانی با کارایی بهتر شده است. BIM به نقشه ها، ویژگی و مشخصات منحصر به فردی می‌افزاید که باعث می‌شود هر یک از اجزای طراحی شده، علاوه بر دارا بودن ماهیت فیزیکی و سه بعدی، آرایه‌ای از اطلاعات مربوط به وظایف و فعالیت‌های مختلف مدیریت ساخت را به همراه خود داشته باشد. این اطلاعات مربوط به کل چرخه حیات محصول، شامل مرحله مطالعات توجیهی، طراحی مفهومی، مطالعات مرحله اول و دوم، تدارکات، ساخت و نصب، راه اندازی و دوره بهره برداری تا پایان عمر محصول است. با توضیحات ارائه شده اگر بخواهیم BIM را در یک جمله کوتاه خلاصه نماییم، عبارت خواهد بود از؛ فرآیند تولید و مدیریت اطلاعات ساخت در طی چرخه حیات آن.

منبع: منطقه آزاد اروند
ارسال نظر