اقتصاد۲۴- همزمان با قرمز شدن تهران و تعطیلی مجتمعهای پذیرایی، رستورانها و مراکز گردشگری، نبیاله گلتپه به ایسنا گفت: این صنعت تقریبا ورشکسته شده است. درحال حاضر میزان مراجعه به مجتمعهای پذیرایی بینراهی و گردشگری در تهران در مقایسه با هفتههای گذشته، به یکدهم و نسبت به دوران پیش از کرونا به یکدرصد رسیده است.
او افزود: تعطیلیهای مکرر به این واحدهای پذیرایی و گردشگری به حدی ضربه و خسارت وارد کرده که با قرمز شدن شهر تهران، جرأت نمیکردیم دوباره اعلام تعطیلی کنیم. این صنف ۸۰ درصد آسیب و زیان مالی دیده است.
رییس هیأت مدیره جامعه واحدهای پذیرایی بینراهی و مجتمعهای گردشگری استان تهران همچنین با اشاره به فعالیت واحدهای پذیرایی و گردشگری غیرمجاز، اظهار کرد: تخمین میزنیم حدود یکهزار باغ و واحد پذیرایی در اطراف شهر تهران به صورت غیرمجاز، بدون مجوز و حتی با مجوزِ فاقد اعتبار و یا مجوزهای نامربوط درحال خدماترسانی هستند. این مراکز، چون تحت نظارت نیستند، بعضا کارهای خلافی انجام میدهند. با این وجود، معتقدیم این واحدها را باید ساماندهی کرد و باید شرایطی را فراهم کنیم تا مجاز و تحت نظارت به فعالیت خود ادامه دهند.
بیشتر بخوانید: هنرمندان در ایام کرونا به چه شغل هایی روی آوردند؟
او گفت: وقتی میتوان مراسم سوگواری را خانوادگی برگزار کرد، چرا مراسم شادی را خانوادگی برگزار نکنیم؟ حتما باید فضای غیرمجاز برای این مراسمها شکل بگیرد؟! باید بتوانیم واحدهایی را که بدون مجوز فعالیت میکنند ساماندهی کنیم تا جایی برای تخلف نماند.
گلتپه با اشاره به عضویت حدود ۲۵۰ متجمع پذیرایی بینراهی و گردشگری در این جامعه، گفت: بیش از سههزار رستوران و واحد پذیرایی و خدمات گردشگری مجاز در تهران وجود دارند که عضو این تشکیلات نیستند، ولی به عقیده ما تمام رستورانها و مراکز خدماتی استان تهران استعداد مسافرپذیری دارند و به نوعی مرکز خدمات گردشگری محسوب میشوند و میتوانند عضو این جامعه تخصصی و حرفهای باشند تا نظارت و ساماندهی مرتبط و بهتری انجام شود.