تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۲۳ تير ۱۴۰۰
اقتصاد ۲۴ گزارش می‌دهد:

توسعه زیرساختی گردشگری منطقه آزاد قشم از طریق شرکت‌های دانش بنیان/ فاز دوم کمپ جزایر ناز در دستور کار قرار دارد

سازمان منطقه آزاد قشم همچنین بر ضرورت بکارگیری بهینه ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در توسعه و تبلیغات گردشگری این جزیره تاکید دارد. شیوع کرونا فرصتی را فراهم کرد تا مناطق آزاد کشور در صدد توسعه زیرساخت‌های گردشگری و افزودن به امکانات صنعت توریسم در منطقه برآیند.

اقتصاد ۲۴ - اگرچه شیوع کرونا در این روز‌ها به شدت از ظرفیت‌های بخش گردشگری کاسته است، اما مناطق آزاد کشور از طریق برنامه‌ریزی‌های متعدد برای حفظ ظرفیت گردشگری از طریق رعایت پروتکل‌ها و تبیین برنامه برای ارتقای بهداشتی سعی در کاهش خسارات کرونایی به صنعت توریسم خود تلاش کرده‌ند. مطابق آمار انتشار یافته، در سه ماه نخست امسال ۶۵ هزار و ۲۵۵ مسافر با ۸۶۰ سورتی پرواز از طریق فرودگاه قشم تردد کردند. این ارقام نسبت به مدت مشابه سال قبل، از نظر تعداد مسافر ۱۱۸ درصد و از نظر تعداد پرواز  ۱۲۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد. اگرچه طی هر دو دوره، شیوع کرونا بر کاهش تعداد گردشگران جزیره قشم موثر بوده است، اما افزایش تعداد گردشگران در بهار امسال نشان از ارتقای فرآیند‌های و بهبود شرایط بهداشتی در حوزه رعایت پروتکل‌ها بوده است.

مدیرکل فرودگاه بین المللی منطقه آزاد قشم در این خصوص گفت: هنگام خرید بلیط و دریافت کارت پرواز، شماره ملی مسافران در سامانه ماسک متعلق به وزارت بهداشت بررسی می‌شود تا از سوار شدن افراد بیمار  به هواپیما جلوگیری شود. در پرواز‌های بین المللی این فرودگاه، در زمان ورود و خروج مسافر، آزمایش پی سی آر (pcr) انجام می‌شود.


بیشتر بخوانید: حرکت پرشتاب منطقه آزاد قشم روی ریل توسعه


همچنین تعطیلی فرودگاه قشم به دلیل شیوع ویروس کرونا در سال گذشته باعث کاهش مسافر و افزایش پرواز‌ها در سال جاری دلیل رشد درصد مسافر نسبت به سال گذشته شده است.

لازم به ذکر است که آمار‌ها افزایش ۱۱۴ درصدی تعداد مسافران داخلی و ۲۲۵ درصدی مسافران خارجی را نشان می‌دهد.  

 قشم به عنوان بزرگترین جزیره ایران و خلیج فارس، در چند دهه اخیر، به یکی از مکان‌های توریستی و گردشگری مهم بین مسافران داخلی و خارجی تبدیل شده است. این جزیره طبیعت شگفت انگیزی دارد تا جایی که طبیعتش را جز عجایب هفتگانه می‌دانند. از بین جاذبه‌های گردشگری قشم می‌توان به کوه‌های تندیس، جنگل حرا، غار خربس، دره ستارگان، جزایر ناز و هنگام، قلعه پرتغالی‌ها، نیایشگاه ناهید، گورستان لافت و مدرسه تاریخی کمالیه اشاره کرد.  

شیوع کرونا فرصتی را فراهم کرد تا مناطق آزاد کشور در صدد توسعه زیرساخت‌های گردشگری و افزودن به امکانات صنعت توریسم در منطقه برآیند. یکی از این اقدامات در ماه‌های اخیر در یکی از افتتاحیه‌های ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور مربوط به افتتاح فاز دوم کمپ پارک جزایر ناز در منطقه آزاد قشم بود. طی ماه‌های اخیر توسعه گردشگری قشم با طرح‌های عمران ساحلی در دستور کار قرار گرفته است. فاز دوم کمپ پارک جزایر ناز با سرمایه‌گذاری ۲۰۰ میلیارد ریالی سازمان منطقه آزاد قشم به وسعت ۳.۵ هکتار باهدف توسعه فضا‌های رفاهی و گردشگری به دست حسن روحانی افتتاح شد. این سایت برای ارائه خدمات رفاهی، تفریحی و ورزشی بهتر به گردشگران به شیوه‌ای خاص و کاربردی طراحی‌شده است.

جزایر ناز یکی از جاذبه‌های گردشگری جزیره قشم است که با ویژگی خاص خود در زمان  جزر و مد (پس‌روی و پیش روی)، مناظر بکر طبیعی و ظرفیت ورزش‌های هوایی و دریایی نقطه‌ای منحصربه‌فرد برای استفاده گردشگران به‌حساب می‌آید.

علاوه بر آن با تمرکز بر توسعه گردشگری روستایی در منطقه آزاد قشم، پروژه‌هایی از محل بودجه معاونت فرهنگی، اجتماعی و گردشگری در روستا‌های شیب دراز، گورزین، خالدین، زینبی و کووه‌ای در حال اقدام است. در بخشی از این پروژه‌ها قرار است تا به علت ضرورت گسترش فعالیت‌های مسئولیت اجتماعی سازمان منطقه آزاد قشم، در روستا‌های شیب دراز، گورزین، زینبی و کووه‌ای خانه‌های صنایع دستی افتتاح شود. ساخت درمانگاه و سالن‌های چند منظوره در رستای گورزین و بهبود شرایط المان ورودی روستای شیب دراز در بخش‌های دیگری از این پروژه‌ها تعریف شده است. اجرای احداث پارک، بلوارکشی و آماده سازی سیستم روشنایی روستای زینبی نیز در بین این پروژه‌ها گنجانده شده است.  

اگرچه شرایط کرونایی موجب کاهش تعداد گردشگران منطقه می‌شود، اما سازمان منطقه آزاد قشم با تمرکز بر گردشگری سلامت برنامه‌ای مبنی بر تامین واکسن مورد نیاز، گردشگران قشم در دستور کار دارد.  

در عینحال با هدف معرفی برند گردشگری قشم و بهره گرفتن از تمامی ظرفیت‌های موجود در عرصه‌های فرهنگی و اجتماعی موجود در منطقه استفاده می‌شود. این اقدام به ویژه با استفاده از ظرفیت‌های موجود و به ویژه محوریت قرار دادن جامعه محلی انجام شده است.  

سازمان منطقه آزاد قشم همچنین بر ضرورت بکارگیری بهینه ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان در توسعه و تبلیغات گردشگری این جزیره تاکید دارد.  

هرچه هست ضرورت‌های توسعه گرشگری در عصر حاضر بر کسی پوشیده نیست. دولت‌ها با تمرکز بر گردش مالی هنگفتی که در توریسم وجود دارد، سعی می‌کنند به اقتصاد خود جانی دوباره ببخشند. مسئله‌ای که مناطق آزاد کشور به علت برداشته شدن موانع قانونی دست و پاگیر هرچه بیشتر امکان تحقق دارد و در عینحال از موقعیت جغرافیایی ویژه‌ای نیز بهره‌مند هستند.  

ارسال نظر