اقتصاد ۲۴- هفته گذشته شاخص کل بورس به کانال یک میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید. نمادهای کوچک بازار هم در روزهای گذشته با روند مثبتی به کار خود پایان دادند. با وجود آنکه هنوز نقدینگی مورد نیاز به بورس تزریق نشده است، اما روند کلی بازار متعادل و صعودی بوده است.
نیما میرزایی کارشناس بازار سرمایه درباره روند بازار در هفته آینده گفت: روند صعودی بازار در هفته گذشته نیز ادامه داشت و شاخص موفق شد به محدوده مقاومتی ذهنی ۱۳۰۰ واحد رسیده و بالای این مرز تثبیت بشود.
وی افزود: پیشبینی میشود که طی هفته جاری نیز این روند ادامه داشته باشد و محدوده مقاومتی کانال حرکتی شاخص در ۱۳۴۰ نیز قابل دسترسی باشد.
وی درباره عوامل موثر بر روند بازار گفت: عوامل بنیادی بازار از جمله قیمت جهانی کامودیتیها و نفت، قیمت دلار نیمایی و نرخ بهره بانکی در طی هفتههای اخیر بصورت هم جهت در راستای تقویت بازار سرمایه حرکت کردهاند و به دلیل موارد ذکر شده و همچنین کاهش قابل توجه صفهای فروش، اعتماد به نفس معامله گران برای خرید بیش از هر زمان دیگری در ماههای اخیر است.
بیشتر بخوانید: ۶ پیشبینی از آینده بازار سهام
بازار سهام در هفته گذشته شاهد اعتماد به نفس بیشتر خریداران بود که در نتیجه آن شاخص کل برای نخستین بار از هفته دوم فروردین وارد کانال ۳/ ۱ میلیون واحدی شد و در فاصلهای بسیار نزدیک به آغاز سال ایستاد. علاوه بر این، عقربه دماسنج بازار از نقطه کف اوایل خرداد ماه کمی بیش از ۱۹ درصد ارتفاع گرفته و در فاصله کمتر از یک درصدی از ورود به فاز رونق (که به صورت تکنیکی معادل رشد ۲۰ درصد از کف اخیر است) قرار دارد.
سیگنال منفی از پیشران رشد اقتصادی جهان
بر اساس آخرین آمار منتشره از فعالیت کارخانههای چین که با شاخص موسوم به PMI اندازهگیری میشود یک افت غیرمنتظره از سطح ۵۵ واحد به ۳/ ۵۰ در ماه قبل روی داده است. این رقم نه تنها کمترین میزان از آغار بهار گذشته است بلکه با قرارگیری در مرز ۵۰ واحد، در آستانه ورود به محدوده رکود است. از منظر تزریق اعتبارات هم سیاستگذاران جانب احتیاط را رعایت کردهاند و حجم تزریق اعتبار نسبت به سال گذشته و ایام اوج بحران کرونا بیش از ۲۰درصد کمتر است.
در نشانهای دیگر، شاخص موسوم به سورپرایز اقتصادی که توسط بانک آمریکایی سیتی منتشر میشود و فاصله بین آمار واقعی و انتظارات کارشناسان را اندازه میگیرد اخیرا به سطوح کف خود در ۱۳ سال گذشته (به استثنای دوره کرونا) نزدیک شده است. تفسیر رقم این شاخص نمایانگر فاصله عملکرد از انتظارات موجود در جهت منفی است. در کنار این موارد، سهم بیش از ۲۵ درصدی چین از تشکیل سرمایه ثابت جهانی و رکود اخیر آن نیز سیگنال مثبتی برای تداوم رشد تقاضای جهانی در بخش مواد خام نمیفرستد. در این میان، قیمت مس به عنوان یک نشانه از وضعیت آتی اقتصادی اخیرا شاهد عقبنشینی بوده و چین هم خبر از آزادسازی ذخایر استراتژیک خود داده است. بر اساس قاعده تاریخی، هرگونه کند شدن رشد چین مقدمه کاهش رشد اقتصاد جهانی و افت نسبی قیمت کامودیتیها به ویژه فلزات صنعتی و محصولات پتروشیمی خواهد بود؛ پیشبینیای که در صورت تحقق، ابعاد آن برای شرکتهای صادراتی بورس تهران و سهامداران نیز مهم تلقی میشود.