تاریخ انتشار: ۱۴:۴۱ - ۲۹ تير ۱۴۰۰
مومنی مطرح کرد:

استفاده مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی از ابزار‌های نوین تکنولوژی

تفاهم‌نامه همکاری مشترک بین دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و شرکت انتخاب اندیشمندان مفید در محل دبیرخانه شورایعالی به امضاء رسید.

اقتصاد ۲۴ -  استفاده از پلتفرم‌های صادراتی و عمده فروشی بین المللی آرکارنو و امکان حضور قوی‌تر تولیدکنندگان و صادرکنندگان مناطق آزاد و داخل کشور در بازار‌های بین المللی از اهداف این تفاهم نامه است که با حضور «حمیدرضا مؤمنی» مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی و «محمدرضا اسپرورین» مدیرعامل گروه سرمایه گذاری انتخاب اندیشمندان مفید به امضاء طرفین رسید.

مشاور رییس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این مراسم بر لزوم تغییرات در کارکرد و ایجاد نگاه نوین به مناطق آزاد تاکید کرد و گفت: تراز تجاری مثبت مناطق آزاد در سه سال اخیر موجب شد این مناطق به جای آنکه صرفا مجموعه‌هایی برای واردات باشند نقش و کارکرد موثرتری در حوزه تولید محصولات مختلف و صادرات کالا به سرزمین مادری ایفا کنند.


بیشتر بخوانید: توسعه بانک صنعت و معدن از مسیر هوشمند سازی می‌گذرد


حمیدرضا مومنی افزود: با استفاده از تکنولوژی‌های نوین و ایجاد مگا پروژه‌های تولیدی و صادراتی در این مناطق و تغییر در نگاه سنتی به مدیریت در مناطق آزاد، می‌توانیم نقش موثری برای حضور در بازار‌های منطقه‌ای و جهانی ایفا کرده و جهش‌های مناسبی در حوزه صادرات و فروش کالا‌های ایرانی به کشور‌های منطقه داشته باشیم.

مومنی اظهار داشت: در این زمینه استفاده از تجربه‌ها و ظرفیت‌های بخش خصوصی همچون گروه سرمایه گذاری انتخاب مفید و پلتفرم‌های صادراتی بین المللی مانند آرکارنو می‌تواند در حوزه صادرات و فروش کالا‌های ایرانی به بازار بین المللی راهگشا باشد.

وی افزود: ما در مناطق آزاد از سرمایه گذاران داخلی و خارجی که در زمینه‌های تولیدی و توسعه صادرات فعالیت می‌کنند حمایت کرده و آماده همکاری همه جانبه و ارائه خدمات به آن‌ها در چهارچوب قوانین کشور هستیم.

لزوم افزایش کیفیت کالا‌های صادراتی ساخت ایران برای ارائه در بازار‌های بین المللی

مدیرعامل هلدینگ سرمایه گذاری انتخاب مفید نیز در مراسم امضای این تفاهم نامه گفت: در حال حاضر از ۱۵ کشور همسایه ایران بیش از یک هزار و دویست میلیارد دلار واردات کالا‌های گوناگون صورت می‌گیرد، اما سهم کشور ما در صادرات به این کشور‌ها طبق آمار‌های گمرگ جمهوری اسلامی در سال گذشته تنها حدود ۲۱ میلیارد دلار بوده است.

محمدرضا اسپرورین افزود: با توجه به ظرفیت‌های بالقوه تولیدکنندگان ایرانی، امکان صادرات کالا‌های ساخت ایران را تا سطح بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار فقط به کشور‌های همسایه فراهم می‌کند، اما متاسفانه از این ظرفیت استفاده نمی‌شود.

اسپرورین، عدم توجه به کیفیت کالا‌های صادراتی، ناآشنا بودن با روش‌های بازاریابی نوین و سپردن صادرات به واسطه‌های غیر حرفه ای، عدم استفاده از تبادلات مالی نوین و ایمن سازی فرآیند‌های صادرات و اصرار بر روش‌های سنتی فروش کالا را از جمله این خلاء‌ها عنوان کرد و گفت: بسیاری این خلاء‌ها با کمک بخش خصوصی و هماهنگی دستگاه‌های دولتی قابل حل است و استفاده از پتانسیل‌های مناطق آزاد می‌تواند در گسترش فعالیت‌های حوزه صادرات کمک شایانی نماید.

گفتنی است؛ ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان و صادرکنندگان مناطق آزاد برای تامین مواد اولیه مورد نیاز در زمینه‌های ارائه بسته بندی مناسب صادراتی در مگا پروژه‌های بسته بندی و سورتینگ کالا، ارائه تسهیلات به تولیدکنندگان برای افزایش و تداوم کیفیت کالا‌های صادراتی، تطابق کالا‌های صادراتی با نیاز‌ها و فرهنگ و استاندارد‌های کشور‌های هدف، ارائه مستقیم کالا‌های تولیدکنندگان به مشتریان و تجار خارجی از طریق پلتفرم‌های عمده فروشی بین المللی آنلاین همانند پلتفرم عمده فروشی آرکارنو و ایجاد ارتباط مستقیم بین تجار و تولیدکنندگان متوسط و بزرگ داخل کشور با مناطق آزاد از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

لازم به ذکر است؛ پلتفرم عمده فروشی و صادراتی آرکارنو در حال حاضر در ۳۱ کشور جهان دارای دفاتر فعال بازاریابی و فروش است و تجار ۱۲۷ کشور در تعاملات تجاری خود از این بستر استفاده می‌کنند.

منبع: فرینا
ارسال نظر