اقتصاد۲۴- سید مهدی موسوی، مدیر محیط زیست، بهداشت و سلامت سازمان منطقه آزاد اروند در گفتگو با خبرنگار اقتصاد ۲۴ با اشاره به تمرکز این منطقه بر تدوین برنامههایی در راستای رشد توریسم درمانی اظهار داشت: منطقه آزاد اروند به لحاظ جمعیتی یکی از بزرگترین مناطق آزاد کشور است و با توجه به شرایط اقلیمی هم مرز بودن با کشور عراق است که رود گردشگر را به اروند تسهیل میکند. گردشگری سلامت یکی از اهداف جدی منطقه آزاد اروند بوده است که با اختصاص اعتبارات ویژه تفاهم نامههایی که با وزارت بهداشت داشتیم، توانسته در حوزه بهداشت و درمان اقدامات خوبی انجام دهد که از جمله آنها میتوان به بازسازی و تجهیز و نوسازی درمانگاه جدید منطقه اشاره کرد.
او ادامه داد: زیرساختهای جدید گردشگری سلامت هم نگاه جدیدی به بحث گردشگری خواهد بود و هم سطح شاخصههای بهداشتی منطقه را ارتقا خواهد داد. طی سالهای ۹۴ تا ۹۹ بسیاری از این زیرساختها مهیا شده است و در حال ارائه خدمت هستند.
موسوی با بیان اینکه قبل از شیوع کرونا در منطقه آزاد اروند تعداد توریست سلامت در منطقه روزانه ۲ تا ۳ هزار نفر جمعیت داشته، گفت: از آنجایی که یکی از ورودیهای مهم گردشگری سلامت مرز شلمچه است، هم در حوزه بازار و تجارت برای ما کارآمد بود و هم در حوزه توریسم برای منطقه آزاد اروند بسیار مفید بوده است.
بیشتر بخوانید: سرمایه گذاری ۴۰۳ هزار میلیارد تومانی مناطق آزاد در دولتهای یازدهم و دوازدهم
وی افزود: تعدادی از زیرساختها قبل از شیوع کرونا آمادهسازی شده بودند، اما در پی شیوع کرونا فرآیند گردشگری سلامت تاحدود زیادی دچار اختلال شد و ورود گردشگر به کشور به خصوص منطقه آزاد اروند با مانع رو به رو شد. امیدوار هستیم که با کنترل کرونا، این حوزه احیا شود.
ایجاد دانشگاه علوم پزشکی در آبادان
مدیر محیط زیست، بهداشت و سلامت سازمان منطقه آزاد اروند خاطرنشان کرد: یکی از اقدامات خوب سازمان منطقه آزاد اروند در حوزه گردشگری بهداشت و درمان، تبدیل دانشکده علوم پزشکی آبادان به دانشگاه علوم پزشکی بود. از آنجا که برای این امر نیاز به مهیا شد زیرساختهای لازم بوده است که با توجه به فعالیتهای سازمان منطقه آزاد اروند در حوزه بهداشت و درمان خوشبختانه توانستیم این فاکتورها را ایجاد کنیم. این دانشگاه یکی از بزرگترین دانشگاههای علوم پزشکی در سطح کشور است که عنایت ویژهای به گردشگری سلامت دارد.
موسوی تصریح کرد: در ادامه این اقدامات، جذب متخصصین در حوزه علوم پزشکی و خصصاً فوق تخصص، در دستور کار قرار داشت. در نتیجه در حوزه بهداشت و درمان خیلی از خدمات به روزتر شده است؛ به طوریکه درمان بیماریهایی که نیاز به سفر بومیان به دیگر نقاط کشور بود، در همین منطقه ایجاد شده است. ما به دنبال این هستیم که ۹۰ درصد امکانات درمانی که هر شهروند نیاز دارد، در منطقه آزاد اروند ارائه کنیم. در این راستا نیز از بخش خصوصی دعوت کردیم تا با ایجاد دو بیمارستان و ۳ کلینیک، به این مهم کمک کنند.
او ادامه داد: یکی از بیمارستانهای در حال احداث است و حدود ۴۰ درصد نیز پیشرفت فیزیکی دارد. بیمارستان دیگری نیز قرار است به بخش خصوصی واگذار شود که بسیاری از تجهیزات آن اکنون آماده است. دو بیمارستان تامین اجتماعی نیز داریم که با پیشرفت فیزیکی ۹۵ و ۸۰ درصد آماده بهرهبرداری هستند. امیدوار هستیم که بخشهایی از این بیمارستانها در حوزه گردشگری سلامت آماده ارائه خدمت باشند. مرکز جراحی قلب نیز در خرمشهر با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد در حال احداث است. این مرکز به علت اینکه تنها مرکز فوق تخصصی قلب در خوزستان خواهد بود، بسیار حائز اهمیت است.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین برنامههای ما در حوزه بهداشت و درمان جذب بخش خصوصی بوده است. آبادان و خرمشهر قبل از انقلاب ۶ بیمارستان خصوصی داشته است؛ درحالیکه در حال حاضر ما بیمارستان خصوصی نداریم.
طرح واکسیناسیون منطقه آزاد اروند
مدیر محیط زیست، بهداشت و سلامت سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به برنامه واکسیناسیون در این منطقه بیان کرد: موضوع مهمی که دنبال میکنیم و هیئت مدیره سابق و جدید سازمان به طر جدی آن را دنبال میکنند، واکسیناسیون در منطقه آزاد اروند است. تلاش میکنیم مقدار ۲۰۰ هزار دُز واکسن را با پیگیری معاونت فرهنگی تهیه کنیم در اختیار دانشگاه علوم پزشکی آبادان قرار دهیم که بتواند آن را در اختیار مردم قرار دهد و سعی میکنیم علاوه بر رتبه بندی تزریق واکسن آن را در بین ردههای سنی پایینتر نیز تزریق کنیم.
او ادامه داد: از این رو با شرکتهای مختلف مذاکره کردیم و یکی از شرکتهای خصوصی قرار است که پیگیریهای لازم را انجام دهد تا بتوانیم آن را در اختیار مردم شهرهای آبادان و خرمشهر قرار دهیم. ما طی مکاتباتی که با سازمان غذا و دارو داشتیم، مجوز رسمی برای وارد کردن ۲۰۰ هزار دُز واکسن گرفتیم. ما اولین منطقه آزاد هستیم که تلاش میکنیم واکسن را از طریق بخش خصوصی به کشور وارد کنیم و اگر این کار را انجام دهیم، موفقیتی برای منطقه آزاد اروند و کشور خواهد بود.
موسوی تاکید کرد: طی جلساتی که در سازمان تشکیل دادیم از سال ۹۳ برنامه بلند مدتی را برای حوزه بهداشت و درمان تدوین کردیم. این برنامه از سال ۹۴ آغاز شده است و تا پایان سال ۹۹ چیزی حدود ۹۰ درصد برنامهها عملیاتی و اجرایی شد. رقمی بالغ بر ۹۰ تا ۱۰۰ میلیارد تومان نیز در بخشهای مختلف از جمله بیمارستانها و مراکز درمانی، صرف نوسازی و بازسازی تجهیزات بیمارستانی، خرید آمبولانس و خرید تجهیزات آموزشی شد. همچنین در دوره شیع کرونا سازمان منطقه آزاد اروند تمام تلاش خود را دارد تا در کنار دانشگاه علوم پزشکی این منطقه به مردم خدمترسانی کند.