تاریخ انتشار: ۱۵:۴۵ - ۲۹ تير ۱۴۰۰

به این دلایل گیلاس زیاد بخورید

گیلاس یک میوه بسیار خوش طعم و پرطرفدار در میان مردم است، از خواص مصرف گیلاس می‌توان به خون سازی، کاهش دهنده میگرن، جوان سازی پوست و تقویت مو‌ها اشاره کرد.

اقتصاد ۲۴- گیلاس از دسته میوه‌های پرطرفدار است که؛ برخی معتقد هستند خاستگاه این میوه قاره آسیا است. این میوه افزون بر طعم دلپذیر خواص زیادی نیز دارد. هر درخت گیلاس در یک فصل حدود ۷۰۰۰ گیلاس تولید میکند. رنگ گیلاس از زرد تا سیاه متغیر است، اما معروف‌ترین نوع گیلاس به رنگ قرمز است. همچنین شکل آن از کروی تا قلبی شکل تغییر میکند. از گیلاس میتوان در تهیه تارت، پای گیلاس، آب میوه و... استفاده کرد این میوه سرشار از مواد مغذی و ویتامین است و همچنین به کالری سوزی کمک می کند و می تواند جایگزین غذا‌های پرکالری شود و کالری مصرفی روزانه را کاهش دهد.

ارزش غذایی گیلاس

ویتامین ث که به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کند در مقادیر خوبی از گیلاس وجود دارد. آن‌ها حاوی چربی های، کلسترول یا سدیم نیستند و فیبر، ویتامین آ و مواد معدنی ضروری مثل آهن، کلسیم و پروتئین دارند همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از پتاسیم هستند. علاوه بر این‌هاگیلاس‌ها نیز ترکیبات مفید دیگری مانند بورون، ملاتونین و آنتوسیانین دارند.

سایر خواص و مزایای گیلاس

گیلاس سرشار از آنتی سیانین است که به سلامت بدن کمک میکند. آنتی اکسیدان موجود در آن از اکسایش ناشی از اکسیژن موجود در بدن و خطرات ناشی از رادیکال‌ها جلوگیری میکند. بدن ما روزانه به حداقل ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سلول دهانی نیاز دارد تا اکسیژن مورد نیاز خون را تامین کند.

گیلاس برای بهبود خواب

گیلاس ده برابر بیشتر از تمشک و توت فرنگی ملاتونین دارد که بی خوابی را درمان می کند و کارایی مفصل‌ها را بهبود می بخشد. همچنین درمان خوبی برای جت لگ (خستگی ناشی از پرواز) است.

گیلاس برای درمان نقرس و جلوگیری از التهاب

نقرس زمانی اتفاق می‌افتد که غلظت اسید اوره در بدن وجود دارد. تشکیل کریستال‌های اسید اوریک در مفاصل منجر به ورم و التهاب می‌شود. به جلوگیری از این بیماری کمک می‌کند و با کمک به تنظیم فرآیند‌های متابولیک میزان اسید اوره را در خون کنترل می‌کنند.

گیلاس برای کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی

مصرف گیلاس سبب سلامت قلب و عروق می‌شود و چربی و قند خون در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک کاهش می‌دهد. مواد مغذی موجود در گیلاس مثل ویتامین ها، آنتی اکسیدان‌های فلاونوئید و کاروتنوئید و مواد معدنی فسفر، برای قلب و عروق بسیار مفید هستند. این مواد سبب تنظیم ضربان قلب و تقویت قلب می‌شود و از سفت شدن رگ‌های خونی پیشگیری می‌کند.


بیشتر بخوانید: کمبود ویتامین B۱۲ بدون آزمایش قابل تشخیص است؟


گیلاس برای کمک به بهبود حافظه

مصرف گیلاس به دلیل وجود آنتوسیانین برای بهبود حافظه و بهبود عملکرد حرکتی مفید است.

فواید گیلاس برای کبد، کلیه و مثانه

مصرف گیلاس برای افرادی که به سنگ کلیه و یا سنگ صفرا و یا مثانه مبتلا هستند، مفید است، زیرا مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لوله‏‌های هاضمه کار می‏ کند و سنگ‏‌ها را از بین می‏ برد. این میوه به دفع سموم از بدن کمک می‌کند.
برای دفع سنگ‏‌های مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار جوشانده‌ی دم گیلاس مفید است. گیلاس حاوی پوتاس فراوانی است که این ماده بر افزایش ادرار تاثیر فراوان دارد. افراد مبتلا به سنگ کلیه و مثانه بهتر است ۹ گرم مغز هسته گیلاس با ۱ گرم رازیانه در یک لیتر آب بجوشانند و هر ۴ ساعت یک لیوان میل کنند.

گیلاس برای پیشگیری از سرطان

گیلاس‌ها شیرین شامل ویتامین سی، آنتو سیانین و کاراتنوئید هستند که به جلوگیری از انواع خاصی از سرطان کمک می‌کنند. گیلاس‌ها شیرین منبع خوبی ازسیانیدین هستند، که در درجه اول مسئول این پیش گیری از سرطان است. آنتو سیانین به دستگیری چرخه سلولی و آپوپتوز کمک می‌کند. تمایز سلول‌ها را ترویج می‌دهد و خطرات سلول‌های سالم را کاهش می‌دهد که به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شوند.

کاهش وزن با گیلاس

گیلاس عمدتا شامل آب هستند و کالری خیلی پایینی دارند. مقدار فیبر موجود در این میوه به حفظ شما به مدت طولانی کمک می‌کند در حالی که ویتامین‌های ب مانند تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین ب ۶ می‌توانند متابولیسم و تبدیل مواد مغذی به انرژی را تسهیل کنند؛ بنابراین گیلاس‌ها به شما کمک می‌کنند وزن کم کنید.

ارسال نظر