اقتصاد۲۴- بهروز آقایی، مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان در گفتگو با خبرنگار اقتصاد۲۴ با اشاره به قرارداد تجهیز و بازسازی بندر چابهار بین دو کشور ایران و هند اظهار داشت: در راستای همکاری بلند مدت بین دولت ایران و هند در توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، طرف هندی بر اساس قرارداد "تجهیز و بهره برداری فاز اول بندر شهید بهشتی" فیمابین سازمان بنادر و دریانوردی و شرکت هندی (IPGL )، طرف هندی متعهد شده است با سرمایهگذاری ۸۵ میلیون دلاری، نسبت به خرید انواع تجهیزات بندری شامل تجهیزات سنگین و راهبردی، نیمه سنگین و سبک در فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار اقدام و بهرهبرداری کند.
او ادامه داد: از این میان حدود ۲۴ میلیون دلار تجهیزات سنگین و راهبردی که عبارت است از ۶ دستگاه جرثقیل موبایل ساحلی با ظرفیت ۱۴۰ تن و ۱۰۰ تن تامین کرده است و امید است که طرفی هندی بتواند تا پایان سال جاری الباقی تجهیزات را خریداری کند. همزمان طرفین برای فعال سازی قرارداد اصلی تلاش های مشترک خود را ادامه می دهند.
بیشتر بخوانید: مپنا در شهرک پتروشیمی مکران نیروگاه میسازد
او با اشاره به نقش بندر شهید بهشتی چابهار در ورود کالاهای اساسی به کشور تصریح کرد: از ابتدای سال جاری ۱۶ فروند کشتی حامل کالای اساسی از قبیل گندم، ذرت، جو و برنج تقریباً ۶۰۰ هزار تن تخلیه و به بازارهای مصرف بارگیری شده است.
جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان با اشاره به برنامههای برای جذب سرمایهگذار بخش خصوصی خاطرنشان کرد: در حال حاضر فاز نخست بندر شهید بهشتی چابهار تکمیل و به بهره برداری رسیده که با بهرهبرداری فاز نخست ظرفیت بندر چابهار از ۲.۵ میلیون تن به ۸.۵ میلیون تن در سال افزایش یافته است و فاز دوم بندر شهید بهشتی در حال انجام است که با اتمام عملیات ساخت فاز دوم ظرفیت بندر به ۳۵ میلیون تن افزایش پیدا خواهد کرد.
وی افزود: در کنار سرمایهگذاریهای زیرساختی انجام شده فازهای اول و دوم بخش خصوصی استقبال خوبی جهت سرمایه گذاری در بندر چابهار داشته؛ بطوری که در حال حاضر پروژههای سرمایهگذاری در حال ساخت است که قطعاً با سرمایهگذاریهای انجام شده و در دست ساخت بندر چابهار را به یکی از بنادر نسل سوم تبدیل خواهد کرد.
صادرات ۲۵ هزار تن مواد معدنی تولید استان
آقایی تصریح کرد: بندر شهید بهشتی با جذب سرمایه گذاری های متنوع و مختلف در حال توسعه هرچه سریع تر جهت نیل به اهداف خود است که در این میان موفقیت نهایی سرمایهگذاری طرف هندی یکی از این سرمایه گذاریها است.
او ادامه داد: قرارداد سرمایهگذاری طرف هندی به عنوان یک نمونه نادر سرمایهگذاری مستقیم دولت خارجی در ایران است که دارای و ویژگیهای منحصر به فردی است و با موفقیت نهایی آن میتواند الگوی بهرهبرداری بنادر را شکل دهد. به نحویکه نگاه همکاری مشترک طرفین در توسعه و بهرهبرداری بنادر به عنوان اصل در کانون توجه قرارد گیرد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان با تاکید بر شناساندن ظرفیتها و فرصتهای بندر از طرق مختلف به سرمایهگذاران به ویژه از پنجره قرارداد طرف هندی و مشارکت منافع کشورهای مختلف گفت: نظر به ظرفیتهای بندر چابهار، صادرات انواع کالاها از قبیل مواد معدنی و مصالح ساختمانی دارای مزیتهای بسیار خوبی است و ۲۵ هزار تن مواد معدنی تولید استان از بندر شهید بهشتی و کلینکر تولیدی کارخانههای داخل استان در حال صادرات است.