تاریخ انتشار: ۱۹:۱۰ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۰

نوری: از انرژی‌های ارزان‌قیمت و خدادادی غافل بودیم

نوری گفت: برخی کشور‌ها با وجود اینکه نصف ایران، تابش آفتاب نداشتند، اما ۴۰ درصد تولید برق خود را از این راه به دست آوردند؛ و عجیب‌تر اینکه ما این مسائل را می‌بینیم و باز هم در عمل از انجام کار درست غافلیم.

اقتصاد ۲۴- چند سالی است که حال اقتصاد ایران بسیار وخیم است و معیشت مردم بیش از هر زمان دیگری با چالش روبرو شده است؛ سفره‌های مردم روز به روز کوچک‌تر می‌شود و به تبع آن، با جامعه‌ای عصبی و سرگردان مواجه هستیم.

حال در کنار این بحران عظیم، باید شاهد مشکلاتی مثل قطعی برق و آب هم باشیم. پرسش اصلی این است که چرا به این نقطه رسیدیم و چه باید کرد که از این بحران به سلامت عبور کنیم؟

غلامرضا نوری، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: اول از همه باید به یک نکته اساسی اشاره کنم؛ ما هر چقدر وفور نعمت داشته باشیم اگر درست مصرف‌کردن را یاد نگیریم و در عمل، اجرا نکنیم، بی‌تردید دیر یا زود به مشکل برمی‌خوریم.

وی افزود: استفاده درست از حامل‌های انرژی مخصوصاً در حوزه‌های صنعت، کشاورزی و بهداشت از ضروریات است. متاسفانه ما خیلی وقت است که از حد مجاز مصرف آب، برق، گاز، بنزین و... پا را فراتر گذاشتیم و بحران‌های اخیر، حاصل بی‌توجهی دهه‌های گذشته است که همچنان هم ادامه دارد.

نماینده بستان آباد تصریح کرد: یک موضوع را باید خوب درک کنیم؛ اگر امروز همه متوجه بحران در تامین انرژی نباشیم، فردا با صرف هزینه‌های گزاف هم نمی‌توانیم به آرامش برسیم. هرچند وظیفه حاکمیت، تامین نیاز‌های مردم است و کار فرهنگ‌سازی و اصلاح الگوی مصرف هم باید توسط دستگاه‌های دولتی صورت بگیرد، ولی مردم عزیزمان باید بدانند با وجود قصور مسئولان باز هم وظیفه از روی دوش آن‌ها ساقط نمی‌شود و آن‌ها هستند که می‌توانند با رعایت اصول، شرایط را به نفع همه تغییر دهند. اگر هر شهروند به این حجت برسد که در قبال مصرف انرژی مسئول است و می‌تواند تا حدی قناعت کند، نباید منتظر دستورالعمل‌ها باشد.

نوری یادآور شد: من موافق برخورد قهری با مردم شریف ایران نیستم، اما مردم آگاه باشند که اگر بحران انرژی بیشتر شود، دولت هزینه‌ها را افزایش خواهد داد و در نهایت این سرمایه از جیب ملت می‌رود.

وی با اشاره به اینکه دولت‌های ایران نسبت به راه‌های اثرگذار تامین انرژی سهل‌انگار بوده‌اند، گفت: برخی کشور‌ها با وجود اینکه نصف ایران، تابش آفتاب نداشتند، اما ۴۰ درصد تولید برق خود را از این راه به دست آوردند؛ و عجیب‌تر اینکه ما این مسائل را می‌بینیم و باز هم در عمل از انجام کار درست غافلیم.

این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اظهار داشت: ما انرژی‌های ارزان قیمت و خدادادی زیادی داریم؛ به‌طور مثال ما ظرفیت خوبی در انرژی خورشید و تابش آفتاب داریم؛ همین موضوع در انرژی باد هم صدق می‌کند، پس نباید فرصت را بیش از این از دست بدهیم و مرتب دنبال مقصر باشیم. بدون شک یکی از عوامل عقب‌ماندگی کشورمان در تامین انرژی‌های مختلف این بوده است که روی به سرمایه‌گذاری درست و منطقی نیاوردیم. یعنی سرمایه‌گذاری در جا‌هایی شده که هنوز خروجی خود را نشان نداده است در حالی که تجربه کشور‌های پیشرفته و البته ظرفیت‌های خودمان چیز دیگری را نشان می‌دهد.

نوری در پاسخ به اینکه قطعی‌های مکرر برق مخصوصاً در واحد‌های صنعتی، توجیهی برای گران‌شدن اقلام است؟ گفت: اول از همه، کسی نباید از این فضا و فرصت سوءاستفاده کند. یعنی وقتی واحدی دارد با نصف ظرفیت کار می‌کند نباید کل سود زمانی که می‌توانسته با کل ظرفیت کار کند را مورد محاسبه قرار دهد. وقتی واحد صنعتی به خاطر قطعی برق، کمتر از مواد اولیه خود استفاده کرده چرا باید افزایش غیرمنطقی کالای خود را لحاظ کند؟ بخشی از تورم که به‌خاطر این موضوع پیش آمده انکارناپذیر است، اما عدد و رقم‌هایی که امروز مطرح می‌شود هیچ تناسبی با واقعیت‌ها ندارد.

منبع: نشان تجارت

ارسال نظر