اقتصاد ۲۴ - میناسادات حسینی: عضو هیات رئیسه کارگروه استخراج انجمن زنجیره بلوک در گفتگو با اقتصاد ۲۴ با بیان اینکه کیف پول سهم زیادی در امنیت دارایی هر شخص در بازار رمزارز دارد، گفت: کیف پول به عنوان محل نگهداری رمزدارایی، انواع مختلفی دارد و به چند دسته تقسیم میشود.
محمدرضا شرفی افزود: از دو منظر میتوان به بررسی کیف پول پرداخت؛ یک موضوع بحث امنیت و دیگری بحث فنی و تکنیکال. از منظر تکنیکال یک سری از کیفهای پول، برخط هستند و روی بستر اینترنت ایجاد میشوند و طبیعتا دارایی و کلید عمومی و خصوصی را در سرورهای ارائه دهنده خدمات نگهداری میکنند.
نگهداری کلید کیف پول توسط کاربر بهتر است یا برنامه؟
عضو کارگروه بلاکچین و رمزارز کمیسیون فاوای اتاق ایران گفت: یک سری از کیف پولها نیز امکان نگهداری کلیدهای خصوصی را توسط کاربر دارند. این مدل از کیفهای پول به دو مدل سخت افزاری و نرم افزاری تقسیم میشوند که مدل نرم افزاری مثل اپلیکیشنهایی که روی گوشیهای موبایل نصب میشود یا نرم افزارها یا برنامههایی که روی سیستم عامل نصب میشوند.
شرفی مدل دیگر ولتها را مدل سخت افزاری برشمرد که از یک اپلیکیشن یا برنامه به عنوان رابط کاربری بهره میگیرد و ادامه داد: در این مدل کیف پولها اطلاعات حیاتی در سخت افزار نگهداری میشود و این سخت افزار نیاز به تایید فیزیکی برای تایید هر انتقال یا تراکنش دارد که بدون تایید فیزیکی، صدور دستور و نهایتا انتقال رمزدارایی امکان پذیر نباشد.
والتهایی که منسوخ شده اند
عضو هیات رئیسه انجمن زنجیره بلوک پیپر والتها را از نمونههای دیگر والتها نام برد و گفت: پیپر والتها روی کاغد پرینت میشود، اما در حال حاضر زیاد استفاده نمیشود و تقریبا منسوخ شده و متعارف نیست.
شرفی ادامه داد: از نظر امنیتی، هرچقدر اطلاعات کیف پولتان را از دسترس اشخاصی که نیت سوء دارند و به طرق گوناگون وارد سیستم شما شده و میخواهند به آن دسترسی پیدا کنند محفوظتر نگه دارید امنیت شما بیشتر تامین میشود.
کیف پولهای عمومی و اختصاصی چیست؟
عضو کارگروه بلاکچین کمیسیون فاوای اتاق ایران گفت: از لحاظ کاربری، کیف پولها به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم میشوند. کیف پولهای عمومی کیف پولهایی هستند که تعداد متنوعی از کوینها و توکنها را پوشش میدهند.
شرفی کیف پولهای اختصاصی را این گونه معرفی کرد: کیف پولهای تخصصی توسط تیم برنامه نویس کوین ارائه میشود و هر زنجیره یک کیف پول اختصاصی را برای نگهداری کوین یا توکن زنجیره خودش در اختیار کاربران قرار میدهد. هر زنجیره یا کوینی یک کیف پول اختصاصی برای خود دارد که از کوین و توکنهای زیرمجموعه پشتیبانی میکند. بطور مثال اگر شما قصد انتقال توکن تتر با فرمت تی آر سی بیست را که فرمت بلاکچین ترون است جابه جا کنید میتوانید از کیف پول ترون استفاده کنید، چون به صورت یک توکن ذیل زنجیره بلاکچین ترون منتقل و نگهداری میشود.
آشنایی با کیف پولهای عمومی
عضو هیات رئیسه کارگروه استخراج انجمن زنجیره بلوک گفت: کیف پولهایی که کاربرد عمومیتر دارند به تدریج کوینهای بیشتری را پوشش میدهند یعنی در ابتدا از تعداد محدودی کوین پشتیبانی میکنند و به تدریج و طی بروزرسانیهای جدید تعداد کوینهایی که توسط آنها حمایت و میزبانی میشود افزایش مییابد.
شرفی ادامه داد: اینها کیف پولهای عمومی هستند که توسط یک سری از شرکتهایی که اکثرا فاقد کوین و زنجیره بلاکچین هستند ارائه میشوند. این کیف پولها میتواند هم سخت افزاری یا نرم افزاری باشد.
امنترین کیف پول رمزارز چیست؟
عضو کارگروه بلاکچین و رمزارز کمیسیون فاوای اتاق ایران در مورد بحث امنیت کیف پولها گفت: امنترین والتها کیف پولهای اختصاصی هر زنجیره است، چون این کیف پولها توسط تیم تخصصی هر زنجیره و با تمام امکانات رصد و به روزرسانی شده و معایب آن برطرف میگردد. طبیعتا بهترین والت ها، والتهای هر زنجیره است که مختص آن زنجیره ارائه شده است.
شرفی با بیان اینکه اولین توصیه استفاده از این والت هاست، گفت:، اما زمانی است که کسی سبدی از کوینها دارد و تنوع کوینهای او زیاد دارند. این شخص به سراغ کیف پولهایی میرود که به صورت عمومی از کوینها و توکنها پشتیبانی میکنند.
ضعیفترین کیف پول رمزارز
عضو هیات رئیسه کارگروه استخراج انجمن زنجیره بلوک گفت: در کیف پولها هر چه نیاز ما برای اتصال به اینترنت کمتر باشد امنیت بیشتری دارند. همچنین هر چه اختیار اطلاعات کیف پولها در دست کاربر باشد امنیت بیشتری دارد پس ضعیفترین والتها والتهایی هستند که اطلاعات خارج از سیستم کاربر و در سرورها نگهداری میشود که طبیعتا این سرورها آماج حملات بسیاری قرار میگیرند و ممکن است طمع کسانی که به دنبال دسترسی به دارایی کاربرها هستند را تحریک کند.
شرفی به والتهای نرم افزاری اشاره کرد و گفت: والتهایی که به صورت اپلیکیشن یا نرم افزاری روی سیستم یا گوشی تلفن همراه نصب میشود، در صورت هک سیستم یا هک گوشی یا اگر نرم افزار جاسوسی روی گوشی باشد میتوانند اطلاعات را سرقت کنند.
بهترین کیف پول های رمزارز
عضو کارگروه بلاکچین کمیسیون فاوای اتاق ایران با تاکید مجدد بهترین والتها را والتهای اختصاصی هر زنجیره دانست و گفت: در بحث والتهای مولتی کوین بهترین آن، والتهای سخت افزاری است که با توجه به اینکه برای انتقال هر تراکنش نیاز به تایید فیزیکی دارند و کلید خصوصی را در فضای اینترنت منتشر نمیکنند امنیت بیشتری دارند.
شرفی در مورد هزینههای کیفهای پول رمزارز گفت: کیف پولهای سخت افزاری هزینه بیشتری دارند، ولی معمولا کیف پولهای نرم افزاری رایگان هستند.
این فعال بلاکچین در مورد هک کیفهای پول نیز گفت: چیزی که در حوزه کیف پول سخت افزاری مشاهده شد، سخت افزارهای مشابه است که برای کاربران ارسالل گردید. کلاهبرداران یک سخت افزار مشابه کیف پول را طراحی کرده و به آدرس خریداران کیف پول ارسال کرده بودند و از آنها خواسته بودند که به دلیل نقص امنیتی اطلاعات بازیابی کیف پول خود را در این سخت افزارهای مشابه وارد کرده و کیف پول خود را با این سخت افزارها تعویض کنند؛ در حالی که اینها والتهای استاندارد آن شرکت نبودند.