تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۰

ورود نقدینگی؛ منوط به ایجاد اعتماد

بورس احساسات محور است و برای ثبات در آن باید سیاست‌های مشخص و اعتمادساز تدوین و ارائه شود؛ بنابراین فاکتور مهم برای جذب نقدینگی به بورس، اعتمادسازی است.

اقتصاد ۲۴- باتوجه به این که هنوز کار دولت جدید شروع نشده و هفته آینده آخرین هفته بورسی دولت روحانی محسوب می‌شود و از طرفی هم مردم از بورس خاطره خوبی ندارند، تنها راه محرک این بازار در شرایط فعلی، اعتمادسازی از طریق ایجاد نهاد ناظری قوی و اقدامات جدی برای عدم دستکاری و تخلف است.

وحید درزی، کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار سرمایه یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر کشوری است که در زمان انتخابات ریاست جمهوری، ایام تغییر و تحویل دولت، حتی انتصابات مدیران و چینش کابینه و بخصوص تیم اقتصادی آن دستخوش نوسانات مهمی می‌شود و طبیعی است اگر طی هفته اخیر شاهد تحرکاتی باشیم که حالت انتظار همراه با نگرانی بوده و نتیجه مشخصی نداشته باشد.

وی افزود: برای ارزیابی وضعیت بورس باید به نکات مهمی توجه کرد؛ از جمله این که مدتهاست سهامداران تنها به عملکرد شفاف و فعالیت‌های روشن و به دور از ابهام واکنش مثبت نشان می‌دهند.

ورود نقدینگی منوط به شفافیت بازار

این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: هرگاه سایه دستکاری و تخلفات از سر بازار کم شد، باوجود گلایه‌ها شاهد ورود مقداری نقدینگی بودیم و این موضوع در مدت اخیر با توجه به زمان تغییر دولت بیشتر بروز داشته است که می‌تواند ناشی از سابقه قضایی دولت بعدی در کارنامه گذشته باشد که در ذهن سهامداران فضایی با نظارت قوی و منضبط و به دور از تخلفات را در بورس دولت آینده تصویر می‌کند.


بیشتر بخوانید: پیش بینی بورس شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۰


جلب اعتماد سرمایه گذاران آسان نیست

درزی عنوان کرد: هنوز به طور مشخص نه تیم اقتصادی و نه سیاست‌های کلان از جمله برنامه‌های صنعت و مسکن، نرخ بهره و مالیات و... معرفی و عملیاتی نشده است؛ در نهایت جلب اعتماد بازار پیش از استقرار دولت جدید کار آسانی نیست.

خاطره تلخ بورس؛ میراث دولت قبل

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم بر اساس تاریخچه بازار‌های مالی بروز هرگونه تغییری را مهم دانسته و آن را مورد ارزیابی کنیم، باز هم موانعی در سر راه پیش بینی مسیری کاملا صعودی در شاخص بورس حتی با دید میان مدتی وجود دارد که مهم‌ترین آن میراث بد دولت قبلی و شرایط فعلی کشور است که ممکن است. آن طور که وعده داده شده، به دلایل مشکلات بسیار بورس را در اولویت دولت بعدی نگه ندارد.

بازاری که احساسی محور شد

درزی اظهار داشت: بورس احساسات محور است و برای ثبات در آن باید سیاست‌های مشخص و اعتمادساز تدوین و ارائه شود؛ چراکه تابلوی شرکت‌ها و نمودار‌ها اغلب مناسب و کف سازی خوبی در بازار سهام صورت گرفته است، ولی عامل اصلی حرکت بازار اعتمادسازی است.

پرهیز از اظهارنظر غیرکارشناسی

این کارشناس بازار سرمایه گفت: امیدواریم سیاست هیجان و حرف پایان یابد و از اظهارنظر‌های بیهوده و غیرکارشناسی که حداقل ۴ سال اخیر شاهدش بودیم پرهیز شود.

گره کور مشکلات اقتصادی

وی افزود: مسأله نگران کننده این است که بخشی از مشکلات اقتصادی به تحریم‌ها و سیاست‌های یک دولت ارتباطی ندارد و با تغییر دولت هم گره‌گشایی نمی‌شود؛ بنابراین ممکن است به دلایل متعددی بورس برای مدتی از اولویت خارج شود و پس از آن اقداماتی مسکن‌گونه برای جلب اعتماد و رضایت مردم صورت پذیرد، اما باید توجه شود تمامی سهامداران تازه وارد سال ۹۸ و ۹۹ اکنون مسیری پرتلاطم را طی کرده و تجربیاتی هرچند تلخ بدست آورده‌اند و جالب‌تر آن که اغلب آن‌ها در بازار جهانی کریپتو نیز فعال شده‌اند که در ادامه شاید این پختگی نسبی منجر به آغاز روند صعودی نسبی در بازار هم شود.

ضرورت جلب اعتماد سرمایه گذاران از سوی نهاد ناظر

درزی بیان داشت: این چند روز هرچقدر شاهد نوسانات مثبت باشیم، احتمالا دسته جمعی است و رشد و کاهش‌ها گروهی خواهد بود تا زمانی که وضعیت موضوعات مهم مبهم نباشد. در شرایط فعلی تنها محرک بورس ایران اعتمادسازی از طریق ایجاد نهاد ناظری قوی و اقدامات جدی برای عدم دستکاری و تخلف است.

منبع: صدای بورس

ارسال نظر