تاریخ انتشار: ۱۹:۵۲ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۰

آنچه داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ باید درباره انتخاب رشته بدانند

انتخاب رشته برای همه متقاضیان (برای انتخاب کدرشته محل‌های با آزمون و پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی «بدون آزمون») در یک فرم و حداکثر تا ۱۵۰ رشته محل، انجام می‌شود.

اقتصاد ۲۴- نتیجه اولیه آزمون هم اکنون به صورت کارنامه تهیه و بر روی درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان قرار گرفته است.

متقاضیان شرکت کننده در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ می‌توانند با وارد نمودن اطلاعات مورد نیاز، کارنامه نتیجه اولیه خود را در درگاه اطلاع‌رسانی مذکور مشاهده کنند.

انتخاب رشته برای همه متقاضیان (برای انتخاب کدرشته محل‌های با آزمون و پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی «بدون آزمون») در یک فرم و حداکثر تا ۱۵۰ رشته محل، انجام می‌شود. به عبارت دیگر فرآیند انتخاب رشته این دو جداگانه نخواهد بود. توضیحات کامل این دو روش پذیرش در دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته (راهنمای شماره ۲) به تفکیک ارائه شده است.

تبصره ۱: متقاضیانی که در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ ثبت نام نموده و غایب جلسه آزمون (در روز‌های چهارشنبه ۹ تیر تا شنبه ۱۲ تیر) بودند، نیازی به ثبت نام مجدد برای رشته‌های پذیرش صرفا با سوابق تحصیلی ندارند و می‌توانند در رشته‌هایی که پذیرش آن‌ها با سوابق تحصیلی (بدون آزمون) است تا ۱۵۰ کدرشته محل از دفترچه راهنمای انتخاب رشته انتخاب نموده و در فرم انتخاب رشته درج نمایند.

تبصره ۲: متقاضیانی که قبلاً در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ ثبت نام نکرده‌اند، می‌توانند براساس اطلاعیه‌ای که در روز چهارشنبه ۱۳/۰۵/۱۴۰۰ منتشر می‌شود از روز پنجشنبه ۱۴/۰۵/۱۴۰۰ تا روز چهارشنبه ۱۴۰۰/۰۵/۲۰ نسبت به ثبت‌نام و انتخاب رشته در رشته‌هایی که پذیرش آن‌ها با سوابق تحصیلی (بدون آزمون) است براساس دفترچه راهنمای ثبت‌نام و انتخاب رشته‌های پذیرش براساس سوابق تحصیلی اقدام نمایند.


بیشتر بخوانید: اسامی نفرات برتر کنکور اعلام شد


تبصره ۳: در صورتی که فردی هم نسبت به انتخاب رشته در مرحله انتخاب رشته‌های با آزمون و رشته‌های صرفاً براساس سوابق تحصیلی (بدون آزمون) اقدام کرده و هم در مرحله ثبت نام برای رشته‌های صرفاً براساس سوابق تحصیلی (بدون آزمون) اقدام به ثبت نام و انتخاب رشته برای این رشته‌ها نماید، ثبت نام و انتخاب رشته وی در رشته‌های صرفا براساس سوابق تحصیلی باطل خواهد شد و هزینه پرداختی وی نیز مسترد نخواهد شد.

متقاضیانی که مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی (رشته‌های با آزمون) در این آزمون شده‌اند، لازم است برای مشاهده دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی (شماره ۲) و انجام انتخاب رشته به نکات ذیل توجه نمایند:

۱- مراجعه به درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان و مشاهده دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی (شماره ۲) و بخش پیوست‌ها (شامل شرایط و مقررات دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی)، هر یک از گروه‌های آزمایشی که به تفکیک از روز سه‌شنبه مورخ ۱۲/۰۵/۱۴۰۰ بر روی درگاه اطلاع‌رسانی مذکور قرار خواهد گرفت.

۲- دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی برای دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۴۰۰ حاوی تمامی شرایط و ضوابط اختصاصی رشته‌های مختلف تحصیلی دوره‌های روزانه، شبانه، مجازی، پردیس خودگردان و شهریه پرداز، دانشگاه پیام‌نور، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی (اعم از باآزمون و پذیرش صرفاً براساس سوابق تحصیلی «بدون آزمون»)، توضیحاتی دربارة نحوة تکمیل فرم انتخاب رشته توسط متقاضیانی که براساس مندرجات کارنامه مجاز به انتخاب رشته در هر یک از دوره‌های فوق می‌باشند و همچنین نحوه مراجعه به درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان و نحوة تکمیل نمودن فرم انتخاب رشته می‌باشد.

۳- به متقاضیان انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ (اعم از رشته‌های با آزمون برای متقاضیانی که مجاز به انتخاب رشته شده‌اند و همچنین رشته‌های صرفاً براساس سوابق تحصیلی، بدون توجه به نوع مدرک دیپلم و از تمامی گروه‌های آزمایشی بدون توجه به مجاز بودن) از تاریخ اعلام نتیجه اولیه فرصت داده شده است که ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشته‌های تحصیلی (دفترچه شماره ۲) گروه آزمایشی مربوط، توضیحات مندرج در بخش پیوست‌ها و دستورالعمل نحوه انتخاب رشته (این دفترچه و دستورالعمل از طریق درگاه اطلاع‌رسانی این سازمان قابل دریافت می‌باشد) اقدام نموده و کدرشته محل‌های مورد نظر خود را (برابر ضوابطی که در دفترچه راهنمای انتخاب رشته درج گردیده) استخراج و به ترتیب تقدم علاقه مرتب نمایند. پس از آن، کدرشته‌های انتخابی خود را ابتدا در فرم پیش‌نویس مندرج در انتهای دفترچه راهنمای انتخاب رشته درج و پس از اطمینان از صحت کدرشته محل‌های انتخابی بمدت پنج روز از روز پنجشنبه مورخ ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ لغایت روز دوشنبه مورخ ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ براساس دستورالعمل نحوه انتخاب رشته اینترنتی، کدرشته محل‌های تحصیلی مورد علاقه خود را از رشته‌های تحصیلی گروه آزمایشی یا گروه‌های آزمایشی در دوره‌های مجاز مختلف اعم از روزانه، شبانه، مجازی و پردیس خودگردان و شهریه پرداز، دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی و دانشگاه پیام‌نور ثبت نموده و نسبت به تکمیل فرم مذکور در مدت زمانی که در نظر گرفته شده است اقدام نمایند. پس از تایید نهایی کدرشته‌های انتخابی توسط متقاضی، شماره ۱۵ رقمی توسط سیستم به عنوان رسید انتخاب رشته در اختیار متقاضی قرارداده خواهد شد. این رسید پس از انجام کامل مراحل و ارسال اطلاعات در یک صفحه مجزا ارائه می‌شود. متقاضیان بایستی توجه داشته باشند که فقط یک بار اجازه انتخاب رشته به هر متقاضی داده می‌شود. ضمناً پس از انتخاب رشته و دریافت رسید ۱۵ رقمی، متقاضیان می‌توانند فرم انتخاب رشته خود را به تعداد محدود تصحیح و یا ویرایش نمایند.

تبصره ۱:در صورت علاقه به انتخاب رشته‌های خاص یا بورسیه، حتماً شرایط و ضوابط این رشته­‌ها را (که بصورت جداگانه به عنوان پیوست دفترچه‌های انتخاب رشته در درگاه اطلاع رسانی این سازمان درج شده است) مطالعه کنید و در صورت داشتن شرایط لازم، این رشته­‌ها را انتخاب نمایید.

تبصره ۲: با توجه به اینکه پذیرش دانشجو در رشته‌های علوم ورزشی و آموزش تربیت بدنی در گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی، علوم تجربی و علوم انسانی و رشته‌های تحصیلی گروه آزمایشی هنر شامل (نقاشی، ارتباط تصویری، آموزش هنر، هنر‌های تجسمی، طراحی پارچه و طراحی لباس، طراحی صنعتی، ادبیات نمایشی، مجسمه‌سازی، موسیقی ایرانی و جهانی، کتابت و نگارگری، آهنگسازی، بازیگری، طراحی صحنه، نمایش عروسکی و عکاسی) در آزمون سراسری سال ۱۴۰۰ بصورت متمرکز و با شرایط خاص صورت می‌پذیرد، متقاضیانی که قبلاً برای شرکت در آزمون عملی این رشته‌ها در بازه زمانی (۰۶/۰۴/۱۴۰۰ لغایت ۱۲/۰۴/۱۴۰۰) اعلام علاقمندی کرده و در آزمون عملی آن‌ها شرکت نموده اند، در صورت تمایل لازم است در بین ۱۵۰ انتخاب خود در فرم انتخاب رشته، این رشته‌ها را در هر اولویتی که علاقه دارند، قرار دهند. آزمون عملی برای متقاضیانی که هزینه برگزاری آزمون عملی در رشته‌های فوق پرداخت نموده‌اند به شرح جدول برگزار شده و یا خواهد شد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر