تاریخ انتشار: ۱۴:۴۵ - ۱۴ مرداد ۱۴۰۰
مدیرعامل یکی از شرکت‌های سبدگردان:

بازار سرمایه از پتانسیل بالایی برخوردار است

در حال حاضر اعتماد مردم به بازار سرمایه برگشته است؛ مردم خیلی سریع نسبت به وقایع و مسائل واکنش نشان می‌دهند، ضمن اینکه پتانسیل این بازار هم بسیار بالاست.

اقتصاد ۲۴- همایون دارابی بازار سرمایه را آیینه تمام نمای تحولات اقتصادی کشور دانست و گفت: همه اتفاقات و تصمیمات اقتصادی در قالب بخشنامه و قانون و مصوبه خودش را در بازار سرمایه نشان می‌دهد و تلاطماتی هم که در این بازار ایجاد می‌شود برآیندی از همین تصمیمات است.

او با بیان اینکه مسائل سیاسی و اجتماعی نیز بر بازار سرمایه موثرند افزود: البته ذات بازار‌ها پیش بینی پذیر نیستند، اما می‌توان شرایطی فراهم کرد که تبعات منفی مسائل موثر بر بازار مهار شود.

این کارشناس حوزه بورس با اشاره به اینکه تحریم‌ها از سال ۹۰ بازار سرمایه را هم مانند دیگر بازار‌ها متأثرکرد گفت: بازار سرمایه تا بهمن ماه سال ۱۳۹۲ هم رشد‌هایی داشت، اما بعد از مدتی، دچار افت شدید شد و حتی بعد از برجام هم شاهد اتفاق خاصی نبودیم؛ در واقع با بدعهدی ترامپ و خروج از برجام اقتصاد ایران و بازار سرمایه دچار تلاطمات شدیدی شد.

دارابی با بیان اینکه بعد از انتخابات ریاست جمهوری شرایط بورس رو به بهبود رفته گفت: مهم‌ترین مسئله و معضل در اقتصاد ایران، نبود برنامه بلندمدت، تصمیم گیری‌های روزانه و قیمت گذاری دستوری برای خدمات و نرخ بهره و ارز و کالاهاست که باعث صنعت زدایی از کشور شده است.

او خاطرنشان کرد: از آنجایی که قیمت گذاری دستوری در هر شرایطی یا به ایجاد رانت یا عدم بهره وری ختم می‌شود لذا دولت هم باید سیاست قیمت گذاری دستوری را با مکانیزم بورس کالا و انرژی جایگزین کند.

دارابی اظهار کرد: اگر ما بازار سرمایه را باثبات و به آن توجه کنیم و مسائل اقتصادی را به این بازار بسپاریم می‌توانیم اقتصاد مقاومتی را پیش برده و از کیان ارکان اقتصادی هم حفاظت کنیم.

کارشناس حوزه بورس با بیان اینکه در حال حاضر اعتماد مردم به بازار سرمایه برگشته گفت: مردم خیلی سریع نسبت به وقایع و مسائل واکنش نشان می‌دهند ضمن اینکه پتانسیل این بازار هم بسیار بالاست.


بیشتر بخوانید:عبور شاخص کل بورس از مرز یک میلیون‌و ۴۰۰ هزار واحد


در ادامه، پیام الیاس کُردی، تحلیلگر بازار سرمایه گفت: اگرچه تعداد بالای سهامداران یک ظرفیت ویژه است، اما نباید افزایش تعداد سهامداران به ۶۰ میلیون نفر ما را دچار اشتباه کند، زیرا تعداد زیادی از سهامداران در حقیقت سهامدار سهام عدالت هستند.

او افزود: مهم این است که بیشتر مردم سرمایه‌های اصلی خود را به جای بازار‌های موازی وارد بازار سرمایه کنند.

این تحلیلگر بازار سرمایه با انتقاد از تغییرات مکرر در قوانین و مقررات بازار سرمایه از سوی سازمان بورس تأکیدکرد: سازمان بورس حدأقل برای یک سال آینده باید تصمیمات و قوانین و مقررات بازار سرمایه را به طور شفاف برای سهامداران و مردم تعریف کند.

الیاس کُردی افزود: قوانین اقتصادی کشور در دولت سیزدهم باید برای سرمایه گذاران اعم از داخلی و خارجی طوری وضع شود که خیال سرمایه گذاران آسوده باشد تا در این بازار سرمایه گذاری بیشتری صورت گیرد

ارسال نظر