تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۰

طولانی شدن پیک پنجم کرونا و استقبال از پیک ششم

پیک پنجم کرونا همچنان قربانی می‌گیرد این در حالیست که بسیاری از کارشناسان طولانی شدن این پیک را یک نگرانی برای کاهش فاصله آن با پیک ششم می‌دانند چرا که این امر می‌تواند موجب تنزل خدمات درمانی شود.

اقتصاد۲۴- در حالی که مرگ‌های کرونایی در کشور رکورد ۴۵۰ کشته در روز را طی کرد و میزان مبتلایان به ۳۹ هزار نفر رسید وضعیت بیمارستان‌ها چندان مساعد نیست و همین موضوع موجب نگرانی بسیاری از کارشناسان شده است.

روز گذشته علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات کرونا در رابطه با وضعیت این بیماری در تهران اظهار کرد: با توجه به بار بالای مراجعه سرپایی، انتظار نداریم که در طول روز‌های آینده تغییر شگرفی در مجموع میزان بستری استان رخ دهد، اما اگر میزان مراجعین سرپایی سیر نزولی پیدا کند، یک هفته بعد تغییرات آن را در بستری مشاهده می‌کنیم.

وی افزود: وضعیت تهران در این هفته‌ای که در آن قرار داریم، تغییر زیادی نخواهد کرد. روز جمعه ۲۲ هزار و ۷۰۰ نفر تعداد مراجعات سرپایی ما در استان تهران بودند. در حال حاضر ۹ هزار و ۴۸۴ بیمار در تهران بستری هستند که از این تعداد حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر کماکان در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

وی با بیان اینکه همچنان میزان ورودی‌های جدید به بیمارستان‌ها قابل توجه است، گفت: با توجه به ورودی که در ۲۴ ساعت گذشته داشتیم، دو هزار و ۳۱۰ بیمار جدید در تهران بستری شدند که ۲۲۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده‌اند.


بیشتر بخوانید: آخرین آمار فوتی‌ها و مبتلایان به کرونا در کشور شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۰


بیمارستان‌ها در پیک پنجم کرونا

این در حالیست که تمامی استان‌های کشور نیز همچنان درگیر این بیماری هستند. در روز‌های گذشته مدیران برخی از بیمارستان خواهان این شدند که بیمارستان‌های ارتش و سایر نهاد‌ها نیز به پذیرش بیماران مبتلا به کرونا پرداخته و فشار‌ها را بر روی این بیمارستان‌ها و کادر‌های درمانی آن‌ها بردارند و حتی افرادی، چون رئیس بیمارستان سینا گفته بود چنانچه به کمک بیمارستان‌های دولتی نیایند بیماران پشت در بیمارستان‌ها باقی مانند. از سوی دیگر رئیس بیمارستان‌های امام خمینی (ره) تهران و برخی از بیمارستان‌های استان البرز نیز با توجه به افزایش مراجعات بیمارستانی نسبت به وضعیت کنونی ابراز نگرانی کردند.

به گفته بسیاری از کارشناسان از جمله حمید سوری، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹ هنوز افق روشنی برای پایان این پیک وجود ندارد و بیماری همچنان روند افزایشی خود را طی می‌کند و تا زمانی که پیک به روند کاهشی نرسد نمی‌توان در مورد پایان آن اندیشید. وی در همین حال ادامه وضعیت کنونی را به زیان جامعه دانسته بود و نسبت به عدم وجود پیوست‌های مقابله با کرونا در تمامی اقدمات کشور ابراز نگرنی کرد.

اختلال در خدمات درمانی با طولانی شدن پیک پنجم

در همین رابطه حسین کرمانپور، مدیر اورژانس بیمارستان سینا نیز خطر دیگری را مطرح کرد و آن‌هم فاصله کوتاه بین دو پیک پنجم و ششم است که موجب می‌شود تا دیگر خدمات درمانی با کیفیتی به بیماران ارائه نشود.

وی در این رابطه گفت: در پیک‌های پیشین با گذشت چند هفته شیب آن رو به کاهش میل پیدا می‌کرد، اما در حال حاضر چنین چیزی دیده نمی‌شود و همچنان روند بیماری افزایشی است.

کرمانپور افزود: اگر وضعیت فعلی ادامه پیدا کند و همچنان با عدم رعایت مردم و عدم سخت‌گیری دولت و حکومت مواجه باشیم ممکن است بر عکس پیک سوم و چهارم که فاصله بین دو پیک طولانی بود، در پایان پیک پنجم بلافاصله پیک ششم آغاز شود، در صورت چنین اتفاقاتی با خستگی و فرسودگی کادر درمان، سطح خدمات نزول پیدا می‌کند و این یعنی بیماران به خوبی درمان نمی‌شوند.

مدیر اورژانس بیمارستان سینا ادامه داد: اتصال پیک پنجم به پیک ششم بیماری نوعی فروپاشی خدمات درمانی است که آسیب‌های جدی و خطرناکی به کشور می‌زند. اگر فاصله بین پیک پنجم و ششم کمتر از ۲۰ روز باشد امکان دارد این فروپاشی رخ دهد.

 

منبع: جامعه ۲۴ 

ارسال نظر