تاریخ انتشار: ۱۱:۳۵ - ۱۹ مرداد ۱۴۰۰
باوجود تقاضای ۲۰ نماینده برای بازگشت بررسی به صحن؛

مجلس بر رای ابتدایی خود درباره طرح صیانت پافشاری کرد

با وجود رای غیررسمی نمایندگان برای خروج طرح صیانت از ذیل اصل ۸۵، در جلسه غیرعلنی، اما آن‌ها در جلسه علنی باز هم بر اصل هشتادوپنجی شدن این طرح اصرار کردند.

اقتصاد ۲۴ - با وجود رای غیررسمی نمایندگان برای خروج طرح صیانت از ذیل اصل ۸۵، در جلسه غیرعلنی، اما آن‌ها در جلسه علنی باز هم بر اصل هشتادوپنجی شدن این طرح اصرار کردند.

صبح امروز بررسی تقاضای بیش از ۲۰ نفر از نمایندگان برای بررسی عادی طرح حمایت (یا صیانت) از حقوق کاربران فضای مجازی و منتفی شدن بررسی آن طبق اصل ۸۵ قانون اساسی در یک کمیسیون مشترک، در جلسه غیرعلنی بررسی و اگرچه در رایگیری استمزاجی این درخواست به تصویب نمایندگان رسید، اما ساعاتی بعد در جلسه علنی و رای‌گیری رسمی باز هم نمایندگان به اصل هشتادوپنجی شدن این طرح رای داده و در واقع بر نظر ابتدایی خود اصرار کردند.

مجلس امروز برای بررسی این درخواست کار خود را به صورت غیرعلنی آغاز کرد. احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس با اشاره به جزییات جلسه غیرعلنی به مهر گفت: در جلسه غیرعلنی الیاس نادران در موافقت با لغو بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی سخنرانی کرد. ۶۵ نماینده برای سخنرانی در مخالفت و ۶۵ نماینده برای سخنرانی در موافقت با لغو بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی طبق اصل ۸۵ قانون اساسی ثبت‌نام کرده بودند. نادران در موافقت با لغو بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ صحبت کرد و معتقد بود نباید پنهان‌کاری کرد و با زندگی مردم دربیفتیم.


بیشتر بخوانید: خبر‌های جدید درباره طرح ضد اینترنت مجلس


به گفته او در پایان این جلسه نمایندگان با ۱۴۴ رأی موافق و ۱۱۱ رأی مخالف با لغو بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت کردند.

اما این به معنای تصویب نهایی این درخواست نبود. چرا که طبق قانون رای‌گیری درباره طرح‌ها و لوایح باید به صورت علنی انجام شوند. بر همین اساس نظام‌الدین موسوی سخنگوی هیات رییسه مجلس به خانه ملت گفت هرگونه رأی‌گیری درخصوص طرح صیانت از حقوق کاربران در نشست علنی مجلس صورت خواهد گرفت.

این اتفاق هم افتاد، اما در جلسه علنی نتایج متفاوتی از جلسه غیرعلنی رقم خورد. نمایندگان مجلس که دو هفته گذشته با درخواست بررسی این طرح براساس اصل ۸۵ قانون اساسی و در کمیسیونی مشترک موافقت کرده بودند، در جلسه علنی امروز هم با ۱۳۰ رأی موافق، ۱۲۱ رأی مخالف و ۷ رأی ممتنع از مجموع ۲۶۲ نماینده حاضر در جلسه دوباره بر تصمیم خود پافشاری کردند.

ارسال نظر