تاریخ انتشار: ۱۰:۰۷ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۰

افزایش پست‌های سازمانی در شهرداری تهران عملی می‌شود؟

در حالی که بسیاری از انبساط ساختار سازمانی و افزایش پست‌های سازمانی در شهرداری تهران در صورت تصدی زاکانی نگرانند، یک عضو شورای ششم شهر تهران نیز پیشنهاد حذف مصوبه ادغام دو معاونت برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شور‌اها و منابع انسانی شهرداری تهران را مطرح می‌کند.

اقتصاد۲۴- زمانی که ابراهیم شیخ، معاون منابع انسانی شهرداری تهران برکنار شد، حامد مظاهریان، معاون برنامه‌ریزی توسعه شهری و امور شورا‌ها همزمان به عنوان سرپرست این معاونت انتخاب شد. از ابتدای شورای پنجم بنا بر ادغام و حذف برخی معاونت‌ها بود که لایحه اصلاح ساختار که جراحی بزرگی در چارت سازمانی شهرداری را باعث می‌شد به دلیل نهایی شدن در ماه‌های پایانی شورای پنجم و نبود زمان برای اجرایی کردن آن، با موافقت اکثریت اعضای شورا روبرو نشد و تنها بخشی از آن که مربوط به ادغام این دو معاونت بود، به اجرا درآمد، موضوعی که در بدنه شهرداری مخالفان زیادی داشت و حالا مدیرانی از بدنه شهرداری که به عضویت شورای ششم شهر تهران درآمده‌اند بنای حذف مصوبه فوق را دارند.

معاونت برنامه‌ریزی، معاونت منابع انسانی را بلعید

جعفر تشکری هاشمی، مدیر سابق شهرداری تهران و عضو شورای ششم در پاسخ به پرسشی مبنی بر تمایل مدیریت شهری جدید برای دو تکه کردن دوباره معاونت منابع انسانی و برنامه‌ریزی به جامعه ۲۴ می‌گوید: بالاترین سرمایه هر سازمان و نهادی، سرمایه انسانی است. در شورای پنجم به اعتقاد ما به غلط حوزه انسانی را که یک حوزه مهم است با معاونت برنامه‌ریزی ادغام کردند.


بیشتر بخوانید: رای شورای شهر تهران به زاکانی، باطل است


او ادامه می‌دهد: به نظر ما با این ادغام معاونت منابع انسانی و معاونت برنامه‌ریزی تضعیف شدند و یک معاونت معاونت دیگر را بلعید و این طور نبود که هر دو با هم قوت بگیرند. با توجه به این قضیه به نظر می‌رسد در آینده نزدیک این موضوع را دوباره در شورا بررسی کرده و بنده که سابقه کار در این حوزه را دارم پیشنهادم به شورا این بود که این مصوبه را ابطال کرده و اجازه ندهند پرسنل و منابع انسانی در معرض تهدیدات ساختاری قرار بگیرند.

علاقه زیاد شهردار منتخب به افزایش پست‌های سازمانی!

در عین حال علیرضا زاکانی، شهردار منتخب تهران فردی است که در افزایش پست‌های سازمانی در مرکز پژوهش‌های مجلس سابقه دارد. به طوری‌که چندی پیش اردشیر مطهری، نماینده گرمسار در مجلس در تذکری از عملکرد زاکانی در مرکز پژوهش‌ها انتقاد کرد و گفت: مجموعه مرکز پژوهش‌های مجلس که در ساختار سازمانی آن پنج معاونت تعریف شده، ۱۲ معاون با حکم رئیس مرکز منصوب شده است. اخباری در خصوص پرداخت‌های نامتعارف و خارج از روابط استخدامی در مرکز پژوهش‌ها به گوش می‌رسد که باید شفاف سازی شود.

تاجگردون منتخب مردم گچساران در مجلس یازدهم نیز در جدالی که با زاکانی داشت از فامیل بازی او در مرکز پژوهش‌ها پرده برداشت. زاکانی در سال ۱۳۹۸، مسعود فیاضی برادر داماد خود را به عنوان مدیرکل مرکز مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش‌ها منصوب کرد که با اعتراضات گسترده‌ای هم مواجه شد.

هرچند علیرضا زاکانی منکر افزایش پست‌های سازمانی در مرکز پژوهش‌های مجلس شد. او گفت که ما در مرکز پژوهش‌های مجلس مجموعه‌مان را تخت کردیم؛ یعنی مجموعه ما چهار لایه بود که سه لایه شد برای اینکه چالاک شود و بهتر کار کند. این نبود که همین طوری گتره‌ای پست اضافه کنیم. کاری که ما کردیم جزو محاسن کار ما بود. ۱۴ رویکرد و ۹ دسته تحولی داشتیم و یکی همین موضوع بود که بررسی آن در هیئت امنای مجلس است.

زاکانی، فرد معتدلی است

علیرضا نادعلی، عضو شورای ششم نیز در واکنش به این موضوع می‌گوید: من با نگاه آقای زاکانی ظرف ۲۰ سال گذشته آشنا هستم و از نزدیک با ایشان همکاری داشتم. نگاه ایشان یک نگاه متعادل است. متاسفانه تعریف کلمه تعادل و اعتدال ظرف این هشت سال دستخوش تغییر و دست خوردگی شده؛ اما آقای زاکانی را فرد معتدلی می‌دانم هم در زمینه سیاسی و هم در نگاه تخصصی‌اش.

او ادامه می‌دهد: آقای دکتر زاکانی به علوم روز قائل بودند و اگر با این الزامات و روحیات وارد کار شوند طبعا در مورد منابع انسانی، ساختار و خیلی چیز‌های دیگر افراط و تفریط نخواهند کرد و شورا هم نگاهش همین است خصوصا در شهرداری تعداد پرسنل بالا بوده و ساختار چند لایه است و حتما هر اتفاقی به سمت مثبت باید به نحو کاملا حساب شده باشد و مشی تعادل اتفاق بیفتد. به نظر من تغییر و تحول بین مدیران بهترین فرصت است که یک هوا و تنفس جدید برای همه اتفاق بیفتد.

نادعلی درباره ادغام دو معاونت منابع انسانی و برنامه‌ریزی نیز اظهار می‌کند: به نظر من چیزی که در حال حاضر وجود دارد تا جایی که اذیت نکند و نیاز به دوباره گسترده شدن نداشته باشد اولویت دارد و ما به عنوان یک شورای ۲۱ نفره تا این موضوع را به عنوان یک موضوع در صحن شورا بررسی نکنیم نمی‌توانیم نظر شخصی‌مان را نظر شورا بگوییم. شهردار هم مهم است و باید بررسی کرده و به شورا گزارش دهد و اگر لازم شد تصمیمی گرفته شود.

در نهایت آنچه که از اظهارات اعضای شورا و سبقه زاکانی برمی‌آید هرچند صحبت از بررسی و کار کارشناسی است، اما احتمالا در این دوره شورا برخلاف دوره گذشته تمایل به انبساط ساختار سازمانی شهرداری تهران باشد؛ با این امیدواری که نیروی جدیدی جذب نکرده و همین تعداد نیرو را در بخش‌های مختلف مستقر کنند!

 

منبع: جامعه ۲۴

ارسال نظر