اقتصاد۲۴- روز گذشته، اسامی وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم به طور رسمی از سوی هیات رییسه مجلس قرائت شد و پس از دو ساعت جلسه علنی، بلافاصله وزرای پیشنهادی، جلسات خود را برای پاسخگویی به نمایندگان در کمیسیونها آغاز کردند.
از روز چهارشنبه هفته گذشته که اسامی وزرای پیشنهادی از سوی سخنگوی هیات رییسه مجلس اعلام شده بود، اظهارنظرها و البته انتقادات رنگ و بوی جدیتری به خود گرفت و بسیاری بر این باورند که جا داشت وزرای قویتری به مجلس معرفی میشدند.
بیشتر بخوانید: انتقاد از ترکیب جزیرهای کابینه پیشنهادی رئیسی
حال باید دید سرنوشت رای اعتماد وزرای پیشنهادی به کجا خواهد رسید و آیا این ترکیب در همان ابتدای کار میتواند پاشنه آشیل دولت سیدابراهیم رئیسی باشد یا خیر؟
رزومه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش مناسب نیست
جلال رشیدی کوچی نماینده مرودشت در خصوص وزرای پیشنهادی رییس جمهور گفت: من به شخصه با ۲۰ درصد کابینه آقای رییسی زاویه دارم و بهتر بود افراد کارآمدتر به مجلس معرفی میشدند.
وی افزود: به طور مثال، وزارت آموزش و پرورش به وزیری به مراتب قویتر و با تجربهتر و البته رزومهدارتر از آقای باغگلی احتیاج دارد. از طرفی، آقای سجادی هم که برای وزارت ورزش و جوانان معرفی شدند تا حدی با چالش روبرو هستند و عدهای از همکاران من هم معتقدند ایشان در گذشته به اندازه کافی زمان برای اثبات خود داشته، اما عملکردش موفق نبوده است.
دولت رئیسی آخرین امید مردم است
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در پاسخ به اینکه آیا رییس جمهور پیش از معرفی وزرای پیشنهادی نظر مجلس را خواسته بود؟ گفت: مشورتهایی با روسای کمیسیونها صورت گرفته بود. البته معنی این حرف این نیست که آقای رییسی شخصاً وارد مذاکره شده باشد، اما نظرات و پیشنهاداتی از سوی نمایندگان داده شده بود، ولی این روند حالت توصیهای دارد و این حق رییس جمهور است که نظر نهایی را بدهد.
رشیدی در پایان خاطرنشان کرد: انتظار من و همکارانم این بود به جای برخی از افراد معرفی شده، وزرای پیشنهادی قویتری به مجلس معرفی میشدند، زیرا شرایط کشور دیگر زمان آزمون و خطا را از ما گرفته است. قطعاً وزرای ضعیف میتوانند به دولت انقلابی آسیب وارد کنند. ضمناً من قبلاً هم گفته بودم این دولت به نوعی آخرین امید مردم است و امیدوارم این امید، ناامید نشود.
دو تا چهار وزیر در خطر رأی نیاوردن هستند
لطف الله سیاهکلی نماینده قزوین در رابطه با وزرای پیشنهادی آقای رییسی به رویداد۲۴ گفت: برخی ظاهر کابینه پیشنهادی را دیدند و قضاوت کردند، اما ظاهر ملاک نیست، بلکه باید برنامه همه وزرای پیشنهادی و دفاعیات آنها را دید و سپس قضاوت کرد.
وی در پاسخ به اینکه اگر وزرای پیشنهادی که کارنامه لازم را ندارند بتوانند خوب صحبت کنند، شایسته گرفتن رای اعتماد هستند؟ گفت: مجلس کاملاً حواسش جمع است و شک نکنید ما بررسی برنامهها را با اقدامات گذشته لحاظ خواهیم کرد. اینطور نیست که فردی بیاید برای ما خوب حرف بزند و ما هم به واسطه صحبتهایش چشم بر گذشته فرد ببندیم و رای مثبت دهیم.
عضو کمیسیون صنایع مجلس اظهار داشت: امکان دارد عدهای بگویند مجلس شاید به برخی توصیههای بیرونی گوش دهد و به همه وزرا رای دهد، اما ما به تعهداتی که مردم دادیم پایبندیم و مغلوب این فضا نخواهیم شد.
سیاهکلی در پاسخ به این پرسش که چند وزیر احتمال رای نیاوردن دارند؟ گفت: پیش بینی من این است که دو تا چهار وزیر احتمال دارد رای اعتماد کسب نکنند.
آصفری: میخواهند وزیر آموزش و پرورش در دولت کار را یاد بگیرد
محمدحسن آصفری نماینده اراک در همین رابطه به رویداد۲۴ گفت: کابینه اگر ضعیف باشد حتماً فضای یاس را در جامعه ایجاد خواهد کرد. توقع من به شخصه این بود که دو وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و ارتباطات قویتر از افرادی باشند که امروز به مجلس معرفی شدند.
وی افزود: هدف مجلس، همکاری و همراهی با دولت است، اما اگر وزیری هم رای اعتماد کسب نکند مطمئن باشید به جهت کمک به آقای رئیسی خواهد بود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس تصریح کرد: وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش، فردی متدین است که در مجموعه آستان قدس هم فعال بود، اما انتظار این است که فردی در راس این مجموعه مهم قرار بگیرد که توانایی اداره یک میلیون معلم را داشته باشد و از طرفی، خودش از جنس آموزش و پرورش باشد و لااقل مدیرکل آموزش و پرورش یک استان را در کارنامهاش داشته باشد و قوانین، آیین نامه و بخشنامهها را بشناسد.
آصفری یادآور شد: شرایط به گونهای است که وزیر آموزش و پرورش را انتخاب کنیم و بعد بگویند او در ادامه کار را میشناسد و یاد میگیرد. با این مشکلات عظیم در آموزش و پرورش، وزیر باید کامل به کار اشراف داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که امکان دارد توصیههایی از بیرون به مجلس بشود که نمایندگان به کل کابینه رای دهند؟ گفت: در عالم سیاست همه نوع اتفاق میتواند شکل بگیرد.