اقتصاد۲۴-سازمان کنترل و پیشگیری از بیماریها اعلام کرده که نارسایی قلبی جزء مشکلات رایج در افراد محسوب میشود و در هر ۳۶ ثانیه جان یک نفر را میگیرد؛ همچنین ممکن است به طور ناگهانی هم اتفاق بیفتد بنابراین شما باید از خودتان به شدت مراقبت کنید. جالب است بدانید که حمله قلبی میتواند علائم خودش را در پای افراد نیز نشان دهد، علائمی که در این بخش از بهداشت و سلامت نمناک به آن اشاره خواهیم داشت.
پای یخ و سرد نشان دهنده بیماری قلبی است
اگر مدام احساس میکنید که قسمت پایین پای شما یخ و سرد است، احتمال اینکه به مشکل قلبی دچار باشید، زیاد است و علت آن جریان خون ضعیف به قسمتهای پایین پا است. به همین دلیل متخصصان هشدار میدهند که هرگز نباید این علامت را نادیده بگیرید.
بیشتر بخوانید:بیماران قلبی واکسن کرونا تزریق کنند؟
رگهای قلبی از کلسترول، مواد چربی، پسماند سلول، کلسیم و فیبرین ساخته شده اند که همگی در کنار یکدیگر و ضخامت رگهای خونی را ایجاد میکنند و اگر این مسیر باریک باشد، جریان خون ضعیف میشود و مقدار اکسیژن رسانی و رساندن مواد مغذی به بدن کاهش پیدا میکند؛ بنابراین اگر جریان خون به قلب مسدود شود، باعث حمله قلبی خواهد شد. اگر یک لخته خون در این رگهای باریک شکل بگیرد، جریان خون به مغز هم مسدود میشود و عاملی برای سکته خواهد بود.
پلاکهای ایجاد شده میتواند در همه رگهای خونی ایجاد شوند، اما معمولاً در قسمت پا رواج بیشتری دارند. طبق اطلاعات موجود از سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری ها، این پلاکهای حاصل از گرفتگی میتوانند در هر کدام از رگهای خونی باشند، اما معمولاً در قسمت پا بیشتر از دست اتفاق میافتد و این مسدودیت خونرسانی عاملی برای سخت راه رفتن، درد پا و بی حسی است که باعث میشود جریان خون از مغز، قلب، پا، دست و کلیه به خوبی انجام نشود و همچنین ممکن است این مسدودیت خونی به نواحی دیگر بدن هم برسد و عاملی برای مشکلات قلبی و کلیوی باشد.
سردی پا و قلب
به دنبال علائم دیگر هم بگردید اگر از این مشکل رنج میبردید، حتما علائم دیگر را هم در نظر داشته باشید. در چنین حالتی درد قفسه سینه، سفت شدن قفسه سینه، تنگی نفس، بی حسی و ضعف در قسمتهای مختلف بدن، درد گردن و گلو یا شکم، احساس سردی در دست و پا اتفاق میافتد.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
متخصصان بر این عقیده هستند که اگر هرکدام از علائم بالا را در خودتان مشاهده کردید، حتما با متخصص تماس بگیرید و به او مراجعه کنید و افرادی هم که بالای ۶۵ سال سن دارند یا افراد بالای ۵۰ ساله که سابقه دیابت یا دیگر مشکلات قلبی، چاقی و فشار خون بالا دارند، حتماً به طور منظم چکاپ داشته باشند.
منبع: نمناک