اقتصاد ۲۴- مهدی آزادواری دستورالعمل جدید فعالیت بازارگردانها را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: با تصویب دستورالعمل جدید بازارگردانی میزان تعهدات به نقدشوندگی سهام افزایش پیدا میکند که این امر به عنوان بهترین مزیت برای بازارگردانها تلقی میشود؛ چراکه با این اتفاق استراتژی بازارگردانی در سهام با قدرت نقدشوندگی مختلف، متفاوت خواهد شد.
وی با بیان اینکه تا قبل از ایجاد چنین تغییری شاهد وجود چنین مزیتهایی در فعالیت بازارگردانها نبودیم، افزود: از طرف دیگر با این اقدام جدید سازمان بورس، سقف کارمزد بازارگردانها به نحوه عملکرد آنها گره خورده است که عملکرد آنها به صورت هفتگی توسط بورسها بررسی و نتیجه آن اعلام میشود.
آزادواری خاطرنشان کرد: طبق دستورالعمل جدید بازارگردانی، به نوعی بازارگردانها بر اساس عملکردشان رتبه بندی میشوند که این امر به دلیل افزایش و تغییر فعالیت شرکتها زمینه شفافیت و ایجاد رقابت این شرکتها فراهم خواهد شد.
وی با بیان اینکه بررسی عملکرد بازارگردانها به صورت هفتگی، باعث تشویق این شرکتها جهت بهبود عملکردشان میشود، گفت: به دنبال این اتفاق شرکتهای بازارگردانی تلاش میکنند تا ضمن انجام تعهدات خود به بهترین نحو ممکن، میزان تعامل خود را با شرکتهای تحت بازارگردانی تا حد امکان افزایش دهند.
این کارشناس بازار سرمایه به دیگر مزیت تغییر دستورالعمل شرکتهای بازارگردانی اشاره کرد و افزود: نکته مهم دیگر که بسیار به نقدشوندگی سهام کمک خواهد کرد افزایش چهار برابری دامنه نوسان پس از پنج روز قفل شدن سهام در صف خرید یا فروش است که تقاضای آن از طرف بازارگردان مطرح خواهد شد.
وی ادامه داد: این موضوع ایجاب میکند تا بازارگردان دارایی کافی را در قالب وجه نقد و سهام در اختیار داشته باشد تا بتواند از این طریق نقش ویژهای را در نقدشوندگی سهام ایفا کند.
بیشتر بخوانید: چرا بازار با عرضه رو به رو شد؟
آزادواری به تاثیر تغییر دستورالعمل بازارگردانی و اجرای آن بر معاملات بازار سهام اشاره کرد و افزود: چنانچه این طرح به درستی پیاده و نظرات بازارگردانها در بهبود آن به طور دایم به کار گرفته شود میتوان شاهد ایجاد اثرات مناسب آن در کل بازار بود و بازارگردانها به جایگاه واقعی خود برسند، این اتفاق از جمله مسایلی تلقی میشود که در بورسهای پیشرفته دنیا از اهمیت بالایی برخوردار هستند.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: نکته مهم تغییر و تصویب دستورالعمل جدید بازارگردانها این است که در ابتدا نحوه ایفای تعهدات در سمت خرید و فروش به طور حتم نباید یکسان باشد، بلکه باید متناسب با وضعیت بازار و روند قیمتی سهم تعیین شود.
وی اظهار کرد: بورسها باید به طور مداوم میزان تعهدات و نحوه عملکرد شرکتها را متناسب با وضعیت بازار رصد کرده و زمینه تغییر آن را فراهم کنند تا بازارگردان به عنوان نهادی فعال در مسیر حرکت صحیح بازار قرار گیرد، همچنین نباید به هیچ عنوان به عنوان یک مانع منجر به فرار سرمایه گذاران از سهم شود.