تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
در گفتگوی اقتصاد ۲۴ با مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار تاکید شد؛

حمایت از توسعه بوم گردی‌های منطقه آزاد چابهار در نوار ساحلی درک تا گواتر

در حدود ۸ روستای هدف گردشگری، مجتمع‌های خدماتی و بهداشتی که جزو نیاز‌های اولیه گردشگری است، ایجاد کردیم که پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین در باغ تیس ساختمان‌های قدیمی را بازسازی کرده و به صورت سفره خانه‌های سنتی درآورده‌ایم.  

افزایش توان گردشگری چابهار در کنار توسعه زیرساخت‌های منطقه اهمیت زیادی دارد که با وجود پتانسیل‌های خیره‌کننده منطقه آزاد چابهار امکان‌پذیر خواهد بود. موضوع دسترسی‌ها به منطقه آزاد چابهار و نبود زیرساخت‌های مدرنی به شکلی که در برخی مناطق آزاد شاهد آن هستیم موجب شده است تا گردشگری منطقه آزاد چابهار همچنان مشکللاتی داشته باشد که همین امر نیازمند توجه بیشتری خواهد بود.  

عدنان حسینی، مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار در گفتگو با اقتصاد۲۴ با اشاره به وضعیت گردشگری چابهار طی از ابتدای سال اظهار داشت: گردشگری چابهار در سال جدید تحت تاثیر جریان فراگیر ناشی از ویروس کرونا بوده است، اما در روز‌های وضعیت زرد و پایدارتر نسبت به دیگر ایام سال گردشگرانی داشتیم که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراکز رسمی و مجوزدار پذیرش شده‌اند.

او ادامه داد: تمامی مراکز اقامتی، پذیرایی و مجتمع‌های گردشگری با رعایت حداکثری پروتکل‌های بهداشتی فعالیت داشتند. طی ۳ ماه اخیر نسبت به سال‌های قبل از کرونا شاهد کاهش سفر گردشگران به چابهار بوده‌ایم، اما امسال نسبت به سال گذشته شاهد ورود تعداد بیشتری از گردشگران هستیم.  


بیشتر بخوانید:  به قدرت رسیدن طالبان چه تاثیری بر پروژه توسعه منطقه آزاد چابهار دارد؟


۱۰ رویداد گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی در چابهار

مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به اینکه سازمان منطقه آزاد چابهار همه برنامه‌های خود را به سمت برگزاری رویداد‌هایی همراه با رعایت پروتکل‌های کرونایی برده است. در این راستا تعداد ۱۰ رویداد گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی برگزار کردیم. برگزاری هفته های میراث فرهنگی و صنایع دستی و به تبع آن برنامه‌ها و وبینار‌های آموزشی آنلاین توسط اساتید خارجی و داخلی از جمله اقدامات ما بوده است. در هفته صنایع دستی نیز در زمینه آموزش به مخاطبان اقداماتی صورت گرفت. در روز جهانی موزه نیز برنامه‌هایی به همین مناسبت انجام شده است.  

وی افزود:برنامه‌های گردشگری منطقه آزاد چابهار در واقع با هدف رونق گردشگری و ارتقای سطح کیفیت ارائه خدمات در جامعه هدف بوده است. مشکلاتی که در حوزه تجاری‌سازی و بسته بندی وبرندینگ تولیدات صنایع دستی داشتیم ما را متوجه این امر مهم کرده است.  

حسینی با تاکید بر هدف منطقه آزاد چابهار مبنی بر رونق زیرساخت‌های گردشگری گفت: طی این مدت تلاش کردیم تا هرچه بیشتر بتوانیم زیرساخت‌های گردشگری را فراهم کنیم. در همین راستا حمایت از توسعه بوم گردی‌ها در نوار ساحلی درک تا گواتر را در دستور قرار دادیم. بر این اساس در حدود ۸ روستای هدف گردشگری، مجتمع‌های خدماتی و بهداشتی که جزو نیاز‌های اولیه گردشگری است، ایجاد کردیم که پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین تعدادی از پروژه‌های میراث فرهنگی را تکمیل کردیم که از جمله بنای قدیمی شماره یک باغ تیس نیز مرمت و بازسازی شده است که با کاربری جدید به عنوان مرکز پذیرایی و سفره خانه سنتی به بخش خصوصی واگذار خواهیم کرد. 

عدنان حسینی با تاکید بر برگزاری دوره‌های آموزشی و آزمون‌های جامع گردشگری در چابهار گفت: طی این مدت برای اولین بار برگزاری آزمون جامع گردشگری در دوره‌های کوتاه مدت مورد توجه قرار گرفت که در اواسط مرداد ماه برگزار شد. این آزمون در دو رشته راهنمایان ایران‌گردی و جهان‌گردی مدیریت فنی بند «ب» برگزار شده است. تعداد ۳۰ نفر از جوانان فعال در حوزه گردشگری طی ۶ ماه آموزش در این آزمون‌ شرکت کردند.

او با اشاره به اینکه یکی از اتفاقات مهم در حوزه گردشگری چابهار برندسازی و بازاریابی در حوزه است که با کمک دانشگاه شریف در دستور کار قرار گرفت .ارزیابی و استانداردسازی تاسیسات گردشگری در راستای کیفیت بخشی به خدمات گردشگری اهمیت زیادی دارد که سعی کردیم به این مسئله نیز توجه کنیم.  

مدیر گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار خاطرنشان کرد: در حوزه ایجاد زیرساخت‌های گردشگری تاکنون سرمایه‌گذاری‌های مناسبی صورت گرفته است و تعداد ۹ هتل در حال ساخت در همین قالب در مرحله ساخت قرار دارد. از این بین هتل گیلان به بهره‌برداری رسیده است و هتل دلفین نیز به زودی به بهره‌برداری می‌رسد.  

ایجاد گذر دائمی فروش محصولات صنایع دستی

حسینی با اشاره به اهمیت ایجاد شناگاه گفت: ایجاد شناگاه در چابهار آغاز شده است و اکنون نیز با پیشرفت فیزیکی ۱۰ درصد در پهنه گردشگری سازمان منطقه آزاد چابهار به کار خود ادامه می‌دهد. قرار است که این شناگاه طی مدت ۱۲ ماه به بهره‌برداری برسد.  

وی با تاکید بر ایجاد یک گذر دائمی فروش محصولات صنایع دستی با همکاری بخش خصوصی در حوزه صنایع دستی گفت: این گذر دائمی آماده بهره‌برداری است و و در فضای بزرگی با سازه ای بوم آورد متناسب با اقلیم منطقه ایجاد شده است. بسیاری از صنعتگران ما لوازمی که تولید می‌کنند، می‌توانند در این محل به فروش برسانند. این پروژه تنها فروشگاهی در کل سیستان و بلوچستان است که با این همه تنوع رشته صنایع دستی فعالیت خواهد کرد.

او با اشاره به حمایت از توسعه بوم گردی و توجه به کیفیت و استاندارد‌های ضروری، گفت: سازمان در سال جاری در توسعه و کیفیت بخشی به بوم گردی ها ،تا کنون ۳ بوم گردی در روستاهای هدف حمایت نموده است.

ارسال نظر