تاریخ انتشار: ۱۳:۰۱ - ۰۷ شهريور ۱۴۰۰

پیک پنجم کرونا تا کی ادامه دارد؟

درحالی‌که هنوز واکسیناسیون کرونا در ایران هنوز به مرحله قابل قبولی نرسیده است، هنوز چشم‌انداز روشنی برای پایان پیک پنجم کرونا وجود ندارد و احتمال آغاز پیک ششم نیز بسیار نزدیک است.

به گزارش جامعه ۲۴ - پیک پنجم کرونا همچنان قربانی می‌گیرد و روزانه افراد زیادی را به خود مبتلا می‌کند؛ هنوز چشم انداز روشنی از آن وجود ندارد و نگرانی‌ها در مورد آغاز پیک ششم کرونا وجود دارد.

مسافران مشهد و تهدید آغاز پیک ششم کرونا

در هفته گذشته با افزایش بحرانی شدن وضعیت شهر مشهد، حمید سوری رئیس کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ گفت: چنانچه وضعیت به همین صورت پیش رود، قطعا آمار بستری و مرگ‌ها به شدت افزایش خواهد یافت و حداقل تا سه الی چهار هفته آینده ممکن است روند افزایشی ادامه داشته باشد.

با این حال وی ضمن ابراز نگرانی از گسترش ویروس دلتا توسط مسافرانی که به مشهد رفت و آمد داشته‌اند، گفت: بازگشت این مسافران به شهر‌های خود موجب گسترش ویروس دلتا شده و پیک بعدی را به دنبال خواهد داشت.

پیش از این نیز مسعود یونسیان، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران از پیک‌های بعدی بیماری خبر داده بود. این پیش‌بینی‌ها درحالیست که ویروس لامبدا نیز خطری است که سایه‌ آن بر مرز‌های ایران سنگینی می‌کند.

احتمال تداوم پیک پنجم

امیر صدری، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی تهران در مورد وضعیت کنونی کرونا در کشور، گفت: چند روزی مرگ و میر‌ها کاهش پیدا کرد، اما دوباره مرگ‌ها در حال افزایش است.


بیشتر بخوانید:  آیا واکسن کرونا موثر است؟


وی افزود: به نظر می‌رسد حداقل ۲۰ روز دیگر در این پیک باشیم، اما آن‌چیزی که نگران کننده است ویروس لامبدا است که ممکن است در صورت ورود به ایران پیک دیگری را در ایران رقم بزند.

صدری بیان کرد: این امکان نیز وجود دارد که لامبدا با واریانت دلتا ترکیب شود که این موضوع نیز نگران کننده است. با این حال برخی از مطالعات نیز نشان می‌دهد که ویروس دلتا توانسته ویروس لامبدا را شکست داده و امکان بروز و شیوع را از بین ببرد. این موضوع می‌تواند خبر امیداور کننده‌ای باشد.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی تهران تأکید کرد: به هر روی باید صبر کنیم و ببینیم که این ویروس چه عملکردی دارد و چه تأثیری بر بیماری می‌گذارد.

تأثیر واکسن بر ویروس دلتا

وی در ادامه با اشاره به تأثیر واکسیناسیون عمومی بر روند کنونی بیماری کرونا، اظهار کرد: گزارش خام وزارت بهداشت به یکسری از نگرانی‌ها دامن زد، با این حال این آمار خام هیچ تفکیکی بین واکسن‌ها انجام نداده بود و بنابراین نمی‌توان گفت که آیا واکسن‌ها موجب افزایش مرگ و میر شده‌اند یا خیر؟

صدری ادامه داد: از سوی دیگر گفته می‌شود که واکسن‌ها نقش چندانی در کاهش مرگ و میر یا ویروس دلتا نداشته‌اند. این موضوع هم درست نیست شاید سینوفارم یا اسپوتنیک تأثیر کمتری از آسترازنکا داشته باشند با این حال همین واکسن‌ها نیز توانسته‌اند نقش مهمی در کاهش مرگ و میر و حتی بیماری‌زایی توسط دلتا داشته باشند.

مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی تهران یادآور شد: حتی اگر سینوفارم یا هر واکسن دیگری ۲۰ درصد هم در کاهش بار بیماری و مرگ و میر نقش داشته باشد بهتر است از کسی که واکسن نزده و احتمال مرگ و شدت بیماری در او بسیار است.

ارسال نظر