تاریخ انتشار: ۲۰:۱۶ - ۰۹ شهريور ۱۴۰۰

۱۰ شهر برتر دنیا برای زندگی/ چرا شهر‌های آمریکایی از لیست برترین‌های شهر‌های دنیا کنار رفتند؟

مطالعات جدید، شهر‌ها را بر اساس میزان امید به زندگی، توان مالی در تامین سلامتی، میزان چاقی، ایمنی و ساعات نور خورشید رتبه‌بندی کردند تا مشخص شود کدام مقصد بهترین شیوه زندگی را دارد. در این گزارش ۱۰ شهر سالم جهان در سال ۲۰۲۱ معرفی شده است.


به گزارش جامعه ۲۴-تا چند سال پیش وقتی صحبت از کیفیت زندگی می‌شد، شهر‌هایی در سوئد، سوئیس، دانمارک، کانادا و آمریکا به ذهن خطور می‌کرد. ارزیابی‌های جهانی در انتخاب برترین شهر‌های جهان نیز همین مساله را تایید می‌کرد.

در ارزیابی صورت گرفته سال ۲۰۱۴، توسط CNN، سالم‌ترین شهر‌های دنیا از کپنهاگ در دانمارک آغاز می‌شد و به ناپا در آمریکا ختم می‌شد. اگرچه در این میان شهر هاوانا از کشور در حال توسعه ای چون کوبا نیز به چشم می‌خورد، اما شهر‌های اروپا و آمریکا هفت به سه بر سایر شهر‌های جهان برتری دارند.

اما پس از گذشت بیش از ۸ سال، دنیا چهره دیگری از شهر‌های سالم را به خود تجربه می‌کند و جز یکی دو شهر از لیست ده تایی، شهر‌های جدیدی در این لیست به چشم می‌خورد.

 *  ۱۰ شهر سالم دنیا در سال ۲۰۱۴

بیاید ابتدا مروری بر ۱۰ شهر سالم دنیا در سال ۲۰۱۴ بیندازیم و در ادامه ۱۰ شهر سالم دنیا در ۲۰۲۱ را بررسی کنیم.

کپنهاگ، شهر پیاده‌روی و تکیه‌گاهی انسانی

به گزارش جامعه ۲۴ ، کپنهاگ، پایتخت دانمارک که ساعات طولانی کار مورد انتقاد خانواده‌ها بوده و کپنهاگی‌ها سعی می‌کردند ساعاتی را برای گذراندن اوقات خود با خانواده، ورزش، انجام اقدامات داوطلبانه و دیگر برنامه‌های اجتماعی اختصاص می‌دهند اولین شهر سالم دنیا در سال ۲۰۱۴ بود. در این شهر حمایتگری مردم به حدی بوده است که در مطالعه‌ای بیش از ۹۶ درصد ساکنین کپنهاگ اعلام کردند که اگر به کسی نیاز داشته باشند کسی هست که روی او حساب کنند.

اوکیناوا؛ شهر احترام به سالمندان

اوکیناوا؛ شهر احترام به سالمندان در ژاپن، دومین شهر سالم دنیا در سال ۲۰۱۴ بود که راهکار‌های آن‌ها برای سالم زیستن و روابط خانوادگی محترمانه و نزدیک آن‌ها را به رتبه دومین شهر سالم دنیا رساند.

در مونت کارلو؛ راحت بچه دار شوید!

مونت کارلو؛ شهر زایمان‌های راحت، به عنوان سومین شهر سالم دنیا در سال ۲۰۱۴ شناخته شده بود که به رقم کوچکی از پوشش وسیع مراقبت‌های بهداشتی با تمرکز بر پیشگیری، آموزش و غربالگری برخوردار بوده است. مراقبت‌های با کیفیت در دوران بارداری، زایمان ایمن و مراقبت‌های پس از زایمان از جمله مواردی است که منجر به کمترین نرخ مرگ و میر نوزدان در این شهر شده است.

ونکور؛ شهر دوستدار محیط زیست

ونکور؛ شهر دوستدار محیط زیست در کانادا یکی از سالم‌ترین شهر‌های جهان در ابعاد محیط زیستی است و چهارمین شهر سالم دنیا شناخته شده بود. فرهنگ‌عدم استفاده از خودرو باعث شده است که این شهر یکی از تمیزترین آب و هوای شهری دنیا را داشته باشد. این شهر به رقم افزایش ۳۰ درصدی جمعیت و ۱۸ درصدی مشاغل از سال ۱۹۹۰، اما توانسته است ۶ درصد از انتشار گاز کربن بکاهد.

ملبورن؛ شهری با کمترین چالش‌های روزمره در زندگی

ملبورن؛ شهری با کمترین چالش‌های روزمره در زندگی پنجمین شهر سالم دنیا در سال ۲۰۱۴ بوده است. مراقبت‌های بهداشتی و آموزش عالی، تعدد اقوام، مذاهب و شیوه‌های مختلف زندگی در این شهر به خوبی شناخته شده و مورد پذیرش است.

نیویورک؛ شهر بدون سیگار

نیویورک؛ شهر بدون سیگار ششمین شهر سالم دنیا در سال ۲۰۱۴ بوده است. اگرچه که از دید بعضی به نظر نیویورک معیار‌های یک شهر سالم را ندارد، چرا که شلوغ و پر سرو صدا است، اما اگر به دود سیگار حساس هستید، نیویورک بهشت شماست.

یونشوپینگ، پیش به سوی روانی سالم!

یونشوپینگ، در کشور سوئد، هفتمین شهر سالم جهان در سال ۲۰۱۴ است. به عقیده محققان سوئد به دلایلی از جمله امنیت، سطح درآمد، امید به زندگی، بهداشت روان، اشتغال و تحصیل دارای یکی از بالاترین کیفیت‌های زندگی است. در اینجا همیشه جایی برای پیشرفت هست.

در هاوانا، پیشگیری بهتر از درمان است

هاوانا، پایتخت کشور کوبا نیز هشتمین شهر سالم جهان است. شاید تصور شهر هاونا در بین ده شهر اول سالم جهان بعید به نظر برسد چرا که این کشور مورد تحریم‌های ایالات متحده است و بسیاری از کشور با فقر شدید مواجه است، اما تمرکز این شهر بر پیشگیری به بسیاری از ساکنان کمک کرده تا به طور کلی پای آن‌ها به بیمارستان باز نشود.

سنگاپور، سیستم فوق پیشرفته درمانی

سنگاپور، نهمین شهر سالم جهان در سال ۲۰۱۴ با ۵ میلیون و ۳۰۰ هزارنفر جمعیت است. اگر قرار است بیمار شوید، سنگاپور بهترین شهر برای درمان است. برنامه‌های مراقبت‌های بهداشتی در این شهر، به عنوان یکی از کارآمدترین سیستم‌های روی کره زمین رتبه‌بندی شده است.

ناپا، شهر پیاده روی و غذا‌های محلی

ناپا، در ایالت کالیفرنیای آمریکا دهمین شهر سالم جهان در سال ۲۰۱۴ بوده است و علاوه بر غذا‌های محلی و مسیر‌های پیاده روی و دوچرخه سواری، از «یک فرهنگ هنری شگفت انگیز» پشتیبانی می‌کند.


* ۱۰ شهر سالم دنیا در ۲۰۲۱

اما پاندمی کرونا و روند ادامه دار آن از سال ۲۰۱۹، معیار‌های انتخاب شهر‌های سالم جهان را با تغییراتی روبرو کرد. حالا سلامتی و اقداماتی درمانی در راس توجهات مردم قرار دارد و شهر‌های آمریکا که خود در بین شهر‌های سالم جایگاهی داشتند به دلیل آسیب‌های فراوان ناشی از کرونا جایگاه خود را از دست رفته می‌بینند.

مطالعات جدید شهر‌ها را بر اساس میزان امید به زندگی، توان مالی در تامین سلامتی، میزان چاقی، ایمنی و ساعات نور خورشید رتبه بندی کردند تا مشخص شود کدام مقصد بهترین شیوه زندگی را دارد.

براین اساس اسپانیا اینبار لقب سالمترین کشور جهان را به خود گرفت. در این کشور یکی از مهمترین فاکتورها، رژیم غذایی اسپانیایی‌ها بوده است. از سوی دیگر آمریکا به عنوان یکی از ناسالم‌ترین کشور‌های جهان معرفی شده است. آمریکا در رتبه ۱۵۳ ام چاقی جهان در بین ۱۶۶ کشور قرار دارد که این مساله امید به زندگی را کاهش می‌دهد.

در مطالعه انجام شده بیشترین تفاوت در کشور‌های مختلف به رژیم غذایی باز می‌گردد. در ادامه ۱۰ شهر سالم دنیا در سال ۲۰۲۱ را مرور می‌کنیم.

والنسیا در کشور اسپانیا اولین شهر سالم جهان است، این شهر اسپانیایی با آب و هوای عجیب و غریبش، به دلیل سبک غذایی خاص آن که سرشار از امگا سه، پروتئین ماهی و محصولات غذایی تازه است به عنوان سالم‌ترین شهر دنیا معرفی شده است.

مادرید دیگر شهر اسپانیا به عنوان دومین شهر سالم جهان شناخته شده است، استاندارد‌های زندگی در این شهر بسیار بالا است و قطب اصلی مالی کشور اسپانیا حساب می‌شود.

پایتخت پرتقال سومین شهر سالم دنیا در سال ۲۰۲۱ شناخته شده است. لیسبون با ساختمان‌های رنگی اش مشهور است و از وضعیت خوبی نسبت به دیگر شهر‌های این کشور برخوردار است.

وین، پایتخت اتریش، شهر موتزارت و بتهون، چهارمین شهر سالم جهان است.

کانبرا، پایتخت استرالیا پنجمین شهر سالم جهان در سال ۲۰۲۱ است که در بین ۱۰ شهر برتر از کمترین میزان آلودگی برخوردار است.

تل‌آویو در اسرائیل، ششمین شهر سالم جهان در سال ۲۰۲۱ معرفی شده است.

توکیو، پایتخت ژاپن، ششمین شهر سالم جهان است که کمترین میزان چاقی دنیا را به خود اختصاص داده است و بیشترین نرخ امید به زندگی را دارد.

لاهه در کشور اندونزی به عنوان هشتمین شهر سالم جهان در سال ۲۰۲۱ معرفی شده است.

لیوبلیانا پایتخت اسلوونی نهمین شهر سالم جهان است و سرانجام زوریخ سوئیس که یکی از امن‌ترین شهر‌های دنیا به شمار می‌رود، دهمین شهر سالم جهان در سال ۲۰۲۱ معرفی شده است.

منابع: سی. ان. ان و اکومگزین

 

ارسال نظر