اقتصاد ۲۴- دبیر سابق انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره اعلام کنترل و ثابت نگه داشتن قیمت سیمان از سوی برخی از مسوولان گفت: بدون شک مسوولان و دولتمردان نیتی خیرخواهانه برای پایین نگهداشتن قیمت کالایی مانند سیمان و حمایت از مصرفکننده را دارند، اما باید تجربیات قبل مرور شود؛ متأسفانه طی سالهای گذشته دولت در هر بازاری ورود کرده به دلیل کنترل قیمتی و دو نرخی شدن بازار با رانت و فساد مواجه شده ایم و به این ترتیب نتایج این اقدامات بههیچوجه تطابقی با اهداف دولت نداشته است.
عبدالرضا شیخان خاطرنشان کرد: هزینههای تولید هر روز در حال افزایش است و ثابت نگهداشتن قیمت کالای نهایی، میتواند به تولید کشور آسیب برساند. در این میان تولیدکنندگان، اغلب بخش خصوصی یا نیمهخصوصی هستند و این بخش سرمایه خود را برای کسب درصدی سود وارد این حوزه کرده است؛ بنابراین نمیتوان از تولیدکنندگان توقع داشت که تولیدات شان را با زیان به بازار عرضه کنند.
تعطیلی کارخانجات کوچک نتیجه سیاست قیمتگذاری
او با اشاره به اینکه دولت سالها تولیدکنندگان سیمان را مجبور به فروش همراه با زیان محصولات کرده است، افزود: نتیجه این اتفاق نیز تعطیلی بخشی از کارخانجات سیمان که قدرت ماندگاری با قیمتهای اجباری نداشتند، بود.
بیشتر بخوانید: همه سیمان کشور در دامان بورس کالا!
شیخان توضیح داد: اکنون نیز اگر دولت بخواهد رویه گذشته خود را ادامه دهد و برخلاف جریان و مسیر اقتصاد تورمی ایران، سیمان را در انزوا و محدودیت نگاه دارد؛ قطعاً در آینده باید با شمار بیشتری از تولیدکنندگان این محصول در کشور خداحافظی خواهد کرد؛ البته به جز اندک کارخانجاتی که دولتی هستند و با بودجه دولت فعالیت میکنند.
دولت جدید از عرضه سیمان در بورس حمایت کند
دبیر سابق انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان تأکید کرد: کاری که اخیراً برای بازار سیمان در پیش گرفتهشده یعنی عرضه سیمان در بورس، سیاست مهم و منطقی بوده و لازم است، دولت از آن حمایت کند.
شیخان با اشاره به اینکه عرضه سیمان باید در بورس به صد درصد برسد ادامه داد: با گسترش عرضه، قطعاً بازار به تعادل خواهد رسید و قیمتهای کشفشده بهصورت منطقی و واقعی و در فضای سالم رقابتی، تعیین خواهد شد.
حذف دلالان با تداوم عرضه در بورس
او متذکر شد: با آزادسازی بازار سیمان و عرضه این محصول در بورس، واسطهها و دلالان حضوری کمرنگ در بازار خواهند داشت و نفع فروش سیمان به تولیدکننده خواهد رسید. تولیدکننده نیز از این محل میتواند به بازسازی و نوسازی صنعت اقدام کند.
دبیر سابق انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ادامه داد: در سالهای گذشته و طی دههها، امکان توسعه از صنعت سیمان گرفتهشده بود چراکه تمامی نفع حاصل از تولید به جیب دلالان این حوزه میرفت.
ویژه خواری عدهای خاص
شیخان اضافه کرد: بی پرده باید اعلام کرد که نتیجه رویکرد گذشته در حوزه قیمتها به نقش پررنگ دلالان در این بازار منتهی شد که در چنین شرایطی ثابت نگهداشتن قیمت سیمان، ادامه همان مسیری است که دههها دولت در پیش گرفته بود و عایدی آن، همان ویژه خواریها برای عدهای خاص شد