تاریخ انتشار: ۱۰:۵۷ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۰
یک کارشناس بازار سرمایه:

با این کار بورس موفق تری خواهیم داشت

یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه هرچقدر ما از ابزار‌های بورسی استفاده کنیم، بازار موفق تری خواهیم داشت، گفت: چشم انداز بورس روشن است.

اقتصاد ۲۴ - اقتصاد هر کشوری ساختار ویژه خود را مى‌طلبد و بازار سرمایه در هر کشور نیز متناسب با ساختار اقتصادى آنجا شکل مى‌گیرد و در نهایت هر بازار سرمایه‌اى ابزار و نهادهاى متناسب با خود را خواهد داشت.

بنگاه‌های بزرگ اقتصادی با دارایی مالی زیاد، می‌توانند با کمک ابزار‌های متنوعی که در بازار سرمایه وجود دارد، اقدام به تأمین مالی کنند. در حقیقت این ابزار‌ها می‌تواند پشتوانه مطمئنی برای تأمین مالی شرکت‌ها باشد.

بازار سرمایه در بخش تأمین مالی خود را به انواع ابزار‌ها مجهز کرده است تا به این ترتیب بتواند به اقتصاد یاری رساند. با توجه به اینکه بورس بازاری بلند مدت برای سوددهی است، ابزار‌های مالی این امکان را برای سهامداران حقیقی فراهم می‌سازند تا بتوانند ریسک سرمایه‌گذاری را در شرایط مختلف اقتصادی مدیریت کرده و از این ابزار‌ها برای کاهش ریسک خود بهره‌مند شوند، در حال حاضر جعبه ابزار‌های مالی در بورس ایران در طی این سال‌ها کامل شده و به غیر از برخی موارد، سایر ابزار‌های موجود در بازار بورس‌های جهانی، در بازار سرمایه ایران نیز به کار گرفته می‌شوند. چالشی که در این حوزه وجود دارد این است که هنوز سواد کافی برای به کارگیری این ابزار در بورس ایران وجود ندارد و بسیاری از این ابزار‌ها بلااستفاده مانده‌اند.

تجربه ۱۰ ساله در بورس

فردین آقابزرگی کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر ابزار‌های مالی جدید در بورس اظهار کرد: هرگونه ابزار‌های مالی نوین و هر اوراق بهاداری که منجر به افزایش سطح نقدشوندگی و افزایش ظرفیت به منظور تامین مالی شود نوعی ابزار مالی است که در سازمانی به نام بورس به اثبات رسیده و مفید واقع شده است.

وی افزود: تجربه ۱۰ سال اخیر بورس این را ثابت کرده که هرچقدر ما از ابزار‌های بورسی استفاده کنیم، بازار موفق تری خواهیم داشت، بخشی از این ابزار‌ها شناخته شده است و مختص به یک بازار خاص نیست، اما بخشی از ابزار‌ها مربوط به بازار‌های اسلامی است، همانند صکوک، این شکل از ابزار‌ها که محدود به کشور‌های اسلامی هستند، بیشتر از نظر ظاهری با دیگر ابزار‌ها متفاوت هستند و از نظر محتوا در نقدشوندگی و مبادلات مالی چه در عرصه بازار سرمایه محدود در یک کشور و چه در عرصه بین الملل فرقی ندارد.


بیشتر بخوانید: رشد بورس ادامه دار است؟


آقابزرگی ادامه داد: اکنون ابزار‌های مالی نوینی که در دنیا استفاده می‌شود، با ابزار‌های مالی که در کشور ما مورد استفاده قرار می‌گیرد نسبت قابل قبولی ندارد، بطوری که ابزار‌های بازارسرمایه نسبتی در حدود ۸۰ درصد در دنیا است و در ایران کمتر از ۲۰ درصد است که بخشی از آن مربوط می‌شود به نقل و انتقالات اوراق بهادار، ضمن اینکه معاملات نفت بر اساس معاملات آتی یا فیوچرز معامله می‌شود.
شرط رسیدن به اهداف عالی بازار سرمایه

این کارشناس بازار سرمایه بیان داشت: محصولات نفتی و کامودیتی نیز فیزیکش در حداقل حجم مبادلات قرار دارد. تجربه نشان داده ما زمانی می‌توانیم به اهداف عالی بازار سرمایه که در کنار بازار پول است برسیم که می‌اقتصاد کشور را تامین و تجهیز مالی کنیم.

آقابزرگی در پایان اظهار کرد: زمانی که ما باید از تمامی ظرفیت‌ها و ابزار‌های مالی شناخته شده در دنیا استفاده کنیم، با این کار می‌توانیم بگوییم که حداکثر تلاش را کردیم و اگر احتمال دهیم که این روش موفقیت آمیز نبوده است به این علت است که قانون و محدودیت‌ها همانند مسائل فقهی و شرعی وجود دارد البته خوشبختانه توانسته ایم بخشی از ابزار‌ها را همانند اختیارات فروش و معاملات سلف که در تمام دنیا هست را با تغییر اسامی و بومی سازی موانع فقهی و شرعی را برطرف کنیم.

منبع: گسترش نیوز

ارسال نظر