اقتصاد ۲۴- حجت اله عبدالملکی اظهار کرد: در سالهای اخیر بی مهریهای بسیاری نسبت به بخش مردمی تعاون شده که در کاهش اعتماد عمومی تاثیرگذار بوده است، اما برنامه ما در وزارت تعاون، اجرای سند توسعه تعاون، توسعه و ترویج فرهنگ تعاونی، تسهیل و توسعه فعالیت کسب و کارها در حوزه تعاونی، کمک به بهبود وضع تعاونی ها، تامین مالی، اصلاح ساختارها و افزایش تمایل و جلب اعتماد مردم به تعاونیها خواهد بود.
وی که به مناسبت سالروز تعاون در یک گفت و گوی رادیویی شرکت کرده بود، روحیه و تفکر کار جمعی در فرهنگ دینی را مورد تاکید قرار داد و اقتصاد تعاون را اقتصاد مردمی و مبتنی بر مشارکت همگانی توصیف کرد.
به اعتقاد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، توسعه تعاونیها و مردمی کردن اقتصاد آثار اجتماعی و اقتصادی بسیاری دارد و موجب افزایش روحیه همدلی و هم افزایی و مشارکت در میان آحاد مختلف جامعه میشود.
عبدالملکی مقابله با فساد و انحراف تعاونیها را از جمله برنامههای مهم خود در وزارت تعاون نام برد و تاکید کرد که برای جلب اعتماد عمومی و اعتماد سازی در این بخش اهتمام خود را به کار خواهد گرفت.
بیشتر بخوانید: خبری مهم برای سهامداران
وی با بیان اینکه حمایت از شرکتهای دانش بنیان در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد، از فعال کردن تعاونیها در حوزههایی همچون کشاورزی و مسکن، تبدیل سرمایههای راکد به مولد، افزایش صادرات تعاونیها و تسهیل فرآیند ثبت تعاونیها به عنوان برنامههای مهم وزارت تعاون برای افزایش اقبال عمومی و میل مردم به مشارکت در بخش تعاون یاد کرد.
رئیس اتاق تعاون ایران نیز در بخش دیگری از این گفتگو، توسعه بخش تعاون را موجب افزایش سطح اشتغال، توزیع عادلانه ثروت، کمک به مناطق محروم و کم برخوردار و تحقق عدالت اجتماعی دانست و احیا و اجرای قوانین بر زمین مانده بخش تعاون را خواستار شد.
عبدالهی از عرضه سهام تعاونیها در بورس به عنوان راهکار پیشنهادی برای جذب سرمایههای مردمی یاد کرد که در خودکفایی و تامین سرمایه تعاونیها نقش بسزایی دارد.
وی در عین حال به تعطیلی نیمی از بنگاههای تعاونی، اشاره و خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است در مقطع کنونی افزایش تعداد تعاونیها و آمار کمّی آنها مطرح نیست بلکه حمایت و اعتمادسازی از تعاونیهای موجود حائز اهمیت است.
رئیس اتاق تعاون ایران در پایان اجرای قوانین مرتبط با بخش تعاون و توجه به توسعه کیفی تعاونیها را مورد تاکید قرار داد.