اقتصاد ۲۴- روز یک شنبه ابراهیم رئیسی چند حکم استخدام داد و چند چهره سیاسی را به کابینه خود اضافه کرد. در میان نامها، یک چهره کمتر شناخته شده هم حضور داشت. میثم لطیفی؛ چهرهای که به سمت معاون رییس جمهور و رییس سازمان امور اداری و استخدامی کشور منصوب شد و برای عموم چهره شناخته شدهای نیست.
در رزومه کوتاه لطیفی آمده که وی متولد سال ۱۳۵۷در همدان است، اما سالهای نوجوانی و جوانی خود را در قم سپری کرده و مشی سیاسی او متاثر از فضای قم است. او دانش آموخته دکترای تخصصی مدیریت منابع انسانی است که عضویت هیات علمی دانشگاه، ریاست دانشکده مدیریت دانشگاه امام صادق (ع) و عضو در شورای نخبگان بنیاد ملی نخبگان را در کارنامه خود دارد. او در حال حاضر رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق است.
حضور یک چهره امام صادقی در سازمان استخدامی کشور حاوی این پیام است که از این به بعد باید منتظر استخدام بیش از پیش امام صادقیها در دولت سیزدهم باشیم. همچنین تخصص او (مدیریت و معارف اسلامی) نیز پیام آشکاری دارد که سبک مدیریت اسلامگرا به روایت لطیفی و امام صادقیها به مرور در فضای مدیریت سازمانها و ادارات دولتی سایه خواهد افکند.
نگاهی به مقالات منتشر شده لطیفی نشان میدهد وی علاقه فراوانی به نحوه مدیریت مسجدی و هیاتی دارد. برخی مقالات او، این عناوین هستند: «مبانی تعامل مردم و حکومت از منظر تفسیر المیزان» «شناسایی و رتبه بندی معیارهای موثر بر مکانیابی مساجد»، «الگوی پارادایمی اردوهای راهیان نور استقرایی داده بنیاد از دیدگاه مقام معظم رهبری»
میثم لطیفی کیست
بیشتر بخوانید:خبر وزیر جدید امور اقتصادی و دارایی برای بازار سرمایه
علاقه لطیفی به موضوع مسجد منحصر به چند مقاله دانشگاهی نبوده و وی مفصل برای تبیین اهمیت این موضوع، تلاش کرده است؛ در یکی از مصاحبهها لطیفی میگوید «امروز عنصر ساخت مسجد در شهرکها و محلههای جدید تقریباً به فراموشی سپرده شده است؛ در حالت خوشبینانه میتوانیم بگوییم که با بیبرنامگی و بیتوجهی در حوزه مسجدسازی بهخصوص در شهرکهای جدید روبهرو هستیم؛ بنابراین باید مطالبهای عمومی درباره طرحهای جامع و تفصیلی صورت بگیرد و متولیان امر باید جواب دهند که در این طرحها چقدر به مسجد اهمیت داده میشود؟ چرا که پس از مشخص شدن کاربریها و عملیاتی کردن آن، دیگر سخت میشود مکانی را برای ساخت مسجد در نظر گرفت»
میثم لطیفی همچنین، مسئول شورای عالی آموزش دولت سایه (تشکیلات سعید جلیلی) هم بود و اتفاقا از افرادی بود که تا قبل از انصراف سعید جلیلی، از نامزدی او حمایت میکرد. او در یکی از سخنرانیهای انتخاباتی گفته بود «: از سالها پیش این نیاز در کشور ما احساس میشد که جریانهای سیاسی و مدیریتی حتی در زمانی که در جایگاه مسئولیتی قرار ندارند نسبت به آینده کشور مسئول باشند.»
بیشتر بخوانید: واردات چند میلیون دز واکسن کرونا ذوقزدگی ندارد/ با این نوع مدیریت آمار کشتهها بیشتر خواهد شد
میثم لطیفی در همان سخنرانی گفته بود جریان دولتی (حسن روحانی) حتی در انتخابات سال ۹۲ نیز باورش نمیشد سکاندار مدیریت دولت شود، اما اشتباهاتی از جانب پدرخواندههای جریان انقلابی اتفاق افتاد که چنین شرایطی را برای کشور بوجود آورد.
انتقاد او از پدرخواندهها در سال ۹۹ هم رخ داده بود. در آن زمان بعد از اینکه مهرداد بذرپاش به ریاست دیوان محاسبات منصوب شد در انتقاد از این انتصاب نوشته بود «برای آنکه حقیقت لزوم جوانگرایی و انقلابیگری و تخصصگرایی را در گام دوم انقلاب خراب کنید به آن حمله نکنید! به بدترین وجه ممکن دفاع کنید. در حالی که به تعبیر حضرت آقا، کشور پر است از نیروهای متخصص جوان انقلابی، اما پدرخواندهها اصرار دارند اضعف مامونین را امام جماعت قرار دهند تا هم مثلا شعار جوانگرایی را گزارش کرده باشند و هم خطری را متوجه خود نکرده باشند.»
انتقاد او به پدرخواندهها، شاید به انتخابات مجلس یازدهم قم باز میگردد که میثم لطیفی، با وجود حمایت برخی چهرههای سیاسی از او، تنها ۱۷ هزار رای به دست آورد و ششم شد. در آن انتخابات، زاکانی به قم رفته بود و تغییر حوزه انتخابیه او، انتقاداتی را به همراه داشت.
حالا لطیفی بر صندلی مهمی تکیه زده است. جمشید انصاری در روزهای آخر حضور خود سعی کرد با حمایت از حضور زاکانی در شهرداری تهران صندلی قدرت را حفظ کند. اما حالا رقیب زاکانی در انتخابات مجلس، جای او نشسته است، در حالی که صندلی زاکانی در مجلس خالی مانده است.