تاریخ انتشار: ۱۶:۲۱ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۰

آخرین اخبار از اختصاص سهام عدالت به جاماندگان

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در مورد اختصاص سهام عدالت به جاماندگان گفت: دولت می‌تواند ۴۷ درصد از سهام عدالت را که دولت قبلی به نفع خود مصادره کرد، به جاماندگان واگذار کند.

اقتصاد ۲۴- اولین‌بار محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس خبر داد که دولت سیزدهم موافقت کلی خود را با اختصاص سهام عدالت به جاماندگان اعلام کرده، بعد از آن حجت‌الله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم این مساله را تأئید کرد و گفت تلاش بر این است تا آخر امسال سهام عدالت به جاماندگان تخصیص پیدا کند.

امروز هم سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی ودارایی خبر داده که رئیس‌جمهور به دو وزیر اقتصاد و تعاون دستور داده است که برنامه‌های پوشش اختصاص سهام عدالت به جاماندگان را تدوین کنند.

تقسیم جاماندگان سهام عدالت به دو گروه

در این زمینه اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی تماس گفت: جاماندگان سهام عدالت به دو گروه تقسیم‌بندی می‌شوند که یکی افرادی که دارای حقوق مکتسبه هستند و دارای کارتکس سهام عدالت و کارت پرس‌شده و یا دعوتنامه سهام عدالت هستند که سهام به آن‌ها تخصیص یافته، اما در دولت قبلی گفته شد آن‌ها سهام ندارند و دیگر عده‌ای از افرادی که در شش دهک کم‌درآمد جامعه حضور دارند، ولی سهام عدالت به آن‌ها تخصیص نیافته است.

وی تأکید کرد: در گروه اول افرادی که حقوق مکتسبه دارند و در طول سال‌های اجرای سهام عدالت شناسایی شده و کارت دعوت برای آن‌ها ارسال شده و حتی کارتکس کامل یا همان کارت پرس‌شده سهام عدالت برایشان صادر شده که این افراد حدود دو میلیون نفر هستند که در سامانه سهام عدالت سازمان خصوصی‌سازی نیستند. همچنین حدود دو میلیون نفر دیگر افرادی هستند که مراحل دعوتنامه کارت سهام عدالت برای آن‌ها انجام شده، اما به مرحله پایانی نرسیده، اما برای آن‌ها هم سهامی درنظر گرفته شده بود و مجموعه این جاماندگان به چهار میلیون نفر می‌رسند.


بیشتر بخوانید:گل یا پوچ وعده اختصاص سهام عدالت به جاماندگان


سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی گفت:، چون سیستم ثبت‌نام و ارتباط دبیرخانه مرکزی سهام عدالت با شرکت‌های تعاونی شهرستانی در یک مقطع دچار اختلال شده بود، بنابراین اطلاعات این افراد وارد نشده و اکنون این افراد دارای سهام عدالت نیستند.

مشمولان شش دهک پایین جامعه

حیدری در ادامه توضیحات خود در مورد اختصاص سهام عدالت به جاماندگان گفت: دسته دوم کسانی هستند که جزو شش دهک پایین درآمدی جامعه هستند، اما به هر دلیلی مورد شناسایی دولت قرار نگرفته و هرگز سهام عدالت نگرفته‌اند، در حالی که قانونگذار اعلام کرده بود سهام عدالت برای تقویت ثروت و درآمد ۶ دهک پائین درآمدی جامعه اختصاص می‌یابد. باین افراد حدود ۱۶ میلیون‌نفر در کشور برآورد می‌شوند.

حیدری گفت: با توجه به اینکه از ارزش اسمی یک‌میلیون تومانی سهام عدالت، دولت قبل ۴۷ درصد را به نفع خود مصادره کرد و اعلام کرد در طی ۱۰ سال از محل سود‌های دریافتی شرکت‌های سرمایه‌پذیر به میزان ۵۳۲ هزار تومان پرداخت شده و سهامداران عدالت مالک ۵۳ درصد این برگه سهام عدالت هستند، بنابراین ۴۷ درصد باقی‌مانده سهام به دولت برگشت و از نظر شرعی و قانونی، این سهام باید به شش دهک کم‌درآمد جامعه اختصاص یابد.

وی گفت: اکنون که نظر رئیس‌جمهور و دولت سیزدهم بر اختصاص سهام عدالت به جاماندگان است، آن‌ها به راحتی می‌توانند ۴۷ درصد سهام عدالت به دولت برگشته را به این جاماندگان سهام عدالت و افراد مشمول در شش دهک پائین درآمد جامعه اختصاص دهند.

نگرانی‌ها در مورد آزادسازی سهام عدالت

حیدری در مورد آزادسازی سهام عدالت و اثر آن بر کاهش قیمت این دارایی و اثر آن در بازار سرمایه گفت: سهام عدالت باید از کانال شرکت‌های تعاونی سهام عدالت مدیریت شود، در آن صورت مشکل فروش سهام عدالت اثر منفی در بازار ندارد، اما وقتی این سهام عدالت آزاد شده و توسط افراد به فروش رسد، اثر منفی در بازار بورس می‌گذارد و قیمت آن هم افت می‌کند.

سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی گفت: ما در مورد نحوه اداره سهام عدالت و همچنین شناسایی جاماندگان نامه‌هایی به سازمان بورس، وزارت اقتصاد، معاونت اقتصادی رئیس‌جمهور نوشته‌ایم و اگر می‌خواهند از نظرات کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی مرتبط با سهام عدالت استفاده کنند ما در خدمت دولت هستیم.

ارسال نظر