تاریخ انتشار: ۰۹:۴۸ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۰

در صورت سرقت گوشی چه کنیم؟

در این روز‌ها که قیمت گوشی بسیار گران شده سرقت آن هم افزایش یافته است. اگر گوشی شما دزدیده شد باید چه کنید؟

اقتصاد ۲۴- چه اقداماتی را برای ردیابی گوشی و محافظت از اطلاعات روی گوشی می‌توان انجام داد؟ در این مطلب اقدامات لازم بعد از سرقت گوشی موبایل و مراحل قانونی ردیابی گوشی را شرح می‌دهیم.

مکان یابی و دسترسی به اطلاعات گوشی بعد از سرقت

بعد از به سرقت رفتن گوشی موبایل، با توجه به نوع گوشی خود (اندورید، آیفون) از طریق یکی از دو روش زیر می‌توانید گوشی خود را مکان یابی و نسبت به پاک کردن اطلاعات روی گوشی از راه دور اقدام کنید. برای استفاده از این روش‌ها به نکات زیر توجه کنید:

۱- بعد از اینکه اطلاعات گوشی پاک شود، دیگر نمی‌توانید از این طریق موقعیت مکانی آن را پیدا کنید.

۲- برای دسترسی به اطلاعات گوشی از راه دور و مکان یابی آن باید این قابلیت را از قبل روی دستگاه خود فعال کرده باشید.

۳- استفاده از روش‌های ردیابی و پیگیری موقعیت مکانی گوشی، تقریبی و صرفا جهت اطلاع خودتان می‌باشد و از این طریق در مراجع قضایی نمی‌توانید اقدامی انجام دهید.

۱- مکان یابی و دسترسی به اطلاعات گوشی از طریق جیمیل

برای پاک کردن اطلاعات و مکان یابی گوشی اندروید رایج‌ترین روش استفاده از قابلیت Find my Device به معنی “دستگاهم را پیدا کن” می‌باشد. برای پاک کردن اطلاعات و مکان یابی گوشی با قابلیت “دستگاهم را پیدا کن”، شما باید از قبل یک اکانت جیمیل را به گوشی اندروید خود اضافه کرده باشید.

۲- مکان یابی و دسترسی به اطلاعات گوشی از طریق اپل آیدی

زمانی که گوشی آیفون شما به سرقت می‌رود شما می‌توانید با استفاده از سرویس اختصاصی به نام Find My iPhone به معنی ” آیفون من را پیدا کن” گوشی اپل خود را مکان یابی کنید و اطلاعات شخصی خود را از روی گوشی پاک کنید.

البته از این سرویس زمانی برای پاک کردن اطلاعات و مکان یابی گوشی اپل خود می‌توانید استفاده کنید که این قابلیت را از قبل در گوشی خود فعال کرده باشید.

لازم به ذکر است که استفاده از روش‌های ردیابی و پیگیری موقعیت مکانی گوشی، تقریبی و صرفا جهت اطلاع خودتان می‌باشد و از این طریق در مراجع قضایی نمی‌توانید اقدامی انجام دهید.

مراحل قانونی ردیابی گوشی

زمانی که گوشی موبایل شما گم شده و یا به سرقت می‌رود، برای ردیابی قانونی گوشی مراحل زیر را دنبال کنید:

مرحله اول

ابتدا باید برای جلوگیری از سوء استفاده از سیم کارت خود نسبت به سوزاندن سیم‌کارت فعال روی گوشی اقدام کنید. به منظور سوزاندن و یا مسدود کردن سیم کارت می‌توانید به صورت حضوری و یا غیر حضوری اقدام کنید.


بیشتر بخوانید: لحظه سرقت عجیب تلفن همراه از صاحب مغازه


مرحله دوم

سپس به جهت فعال شدن فرآیند ردیابی گوشی در اپراتور‌های مخابراتی می‌توانید از طریق سامانه کشوری همیاب۲۴ اقدام کنید. از این طریق علاوه بر ردیابی گوشی شما در اپراتور‌های مخابراتی، با اطلاع رسانی کشوری از خرید و فروش و خارج شدن گوشی از مرز‌های کشور جلوگیری می‌شود، بین تمام کالا‌های پیدا شده سراسر کشور، کلانتری‌ها و بازرسی‌های مرزی جستجو شده و به شما اطلاع داده می‌شود.

ردیابی در اپراتور‌های مخابراتی از طریق شماره سریال ۱۵ رقمی (کد IMEI) که معمولا پشت گوشی و یا کارتن آن درج شده است انجام می‌شود.

مرحله سوم

بعد از اعلام سرقت در سامانه کشوری همیاب۲۴ و دریافت نتیجه مثبت ردیابی از سامانه، با در دست داشتن موارد زیر به یکی از مراجع محترم قضایی مراجعه نمایید:

۱- مدرک شناسایی

۲- جعبه گوشی سرقتی و یا فاکتور خرید (به منظور اثبات مالکیت گوشی مسروقه)

۳- پرینت ردیابی مثبت از سامانه همیاب۲۴

پس از مراجعه به مرجع قضایی نسبت به طرح شکواییه و ثبت ثنا (به منظور اطلاع از وضعیت پرونده خود) اقدام کنید. سپس نامه استعلام به نمایندگی حقوقی اپراتور را از مرجع قضایی دریافت و به منظور دریافت مشخصات صاحب سیم کارت (سارق) به رابطین حقوقی اپراتور مستقر در محل سکونت خود تحویل نمایید. رابطین حقوقی به طور معمول، ظرف مدت یک هفته تا دوماه پاسخ نامه استعلام را به مرجع قضایی مربوطه ارسال می‌کنند.

منبع: رکنا

ارسال نظر