تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۰۴ مهر ۱۴۰۰

نابسامانی در بازار بلیت برگشت اربعین ادامه دارد

بازار بلیت هواپیما برای بازگشت از مراسم اربعین همچنان نابسامان است؛ درحالی‌که با کاهش تقاضا، قیمت بلیت‌های چارتر به مقصد بغداد از قیمت مصوب نیز پایین‌تر آمده است.

اقتصاد۲۴- یک روز مانده به برگزاری مراسم اربعین حسینی در کربلای معلی، همچنان زائران ایرانی با دغدغه تهیه بلیت رفت و برگشت به این سفر زیارتی مواجه هستند. بررسی‌ها حاکی است با کاهش متقاضیان فاقد بلیت برای سفر به عراق، امکان تهیه بلیت رفت تسهیل شده و حتی بلیت پرواز‌های چارتر زیر قیمت مصوب هم فروخته می‌شود؛ اما همچنان اوضاع بلیت هواپیما برای برگشت از عراق نابسامان است.

بازار بلیت هواپیما برای زائران اربعین همچنان آشفته است و حتی صدور مجوز بازگشت زمینی زائران از عراق به ایران و باز شدن چند ساعته مرز شلمچه برای ورود زمینی به خاک عراق در روز شنبه نیز نتوانسته کسب‌وکار گرانفروشان بلیت هواپیما را از سکه بیندازد. برخی از مقام‌های مسئول که با همشهری گفتگو کرده‌اند می‌گویند؛ بخشی از مشکلات مربوط به کمبود یا گرانفروشی بلیت‌های اربعین می‌تواند ناشی از تخلفات چارترکنندگانی باشد که قبلا قرارداد‌های بلندمدت برای چارتر کردن پرواز‌های خارجی منعقد کرده اند و حالا از هیچ تلاشی برای داغ کردن قیمت فروگذار نمی‌کنند.

بلیت رفت ارزان شد

فردا مراسم اربعین حسینی در کربلای معلی برگزار می‌شود و برای بخش قابل‌توجهی از زائرانی که جواز حضور در این مراسم را گرفته‌اند، بلیت صادر شده است؛ ازاین‌رو بلیت‌های باقیمانده از پرواز‌ها به مقصد عراق به‌راحتی با قیمت مصوب یا حتی قیمتی پایین‌تر به فروش می‌رسد. علاوه بر این ایرلاین‌ها باید برای بازگرداندن مسافران از عراق به ایران، پرواز‌های یکسرخالی به این کشور داشته باشند و در این وضعیت فروش بلیت بغداد به هر قیمتی به کاهش هزینه ایرلاین‌ها کمک می‌کند و به‌نوعی سود محسوب می‌شود. آن‌گونه که دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی می‌گوید: فعلا قیمت بلیت هواپیما به مقصد بغداد با قیمت مصوب در دفاتر و سایت‌های اینترنتی موجود است و حتی بهای آن در روز شنبه تا ۲.۵ میلیون تومان نیز پایین آمده است، اما در مورد بلیت‌های برگشت حکایت فرق می‌کند.

مقصود اسعدی سامانی می‌افزاید: ایرلاین‌ها طبق تفاهم و توافق با سازمان هواپیمایی کشوری، نسبت به برقراری پرواز‌های مورد نیاز برای انتقال زائران اربعین اقدام کرده اند و درصورت نیاز پرواز‌های فوق العاده نیز انجام خواهد شد که فروش بلیت آن‌ها به‌صورت سیستمی است؛ اما مشکلات حوزه توزیع و فروش بلیت در حیطه اختیار شرکت‌های هواپیمایی نیست.

او با اشاره به قیمت‌گذاری پرواز‌های چارتری که ربطی به ایرلاین‌ها ندارد و باید متولیان امر موضوع را رصد کنند، اعلام می‌کند: در ۲ روز باقیمانده تا مراسم اربعین به‌واسطه کاهش تعداد زائران فاقد بلیت رفت، قیمت بلیت در پرواز‌های چارتری کاهش پیدا کرده و برای پرواز‌های امروز و فردا، بلیت با نرخ‌های ۲.۵ و ۱.۵ میلیون تومان نیز عرضه شده است.

پرواز‌های چارتر؛ قانونی یا غیرقانونی

چندی پیش یک مقام مسئول در سازمان هواپیمایی در مورد چارتر شدن پرواز‌های اربعین، گفته بود: براساس آخرین تصمیم‌گیری‌های صورت گرفته هیچ پرواز چاتری در این ایام یعنی در بازه زمانی ۲۸شهریورماه تا ۱۰مهر اجازه و مجوز ندارد و چارتر کردن آن قطعا تخلف محسوب می‌شود. او همچنین نرخ موردتوافق بین سازمان هواپیمایی و شرکت‌های هواپیمایی برای بلیت‌های اربعین را فصل‌الخطاب دانسته و هشدار داده بود؛ اگر در این میان در حق زائری اجحاف شود با متخلفان و گرانفروشان برخورد خواهد شد.


بیشتر بخوانید: چه شد که ایران در عراق صاحب نفوذ شد؟


در روز‌های اخیر و در جریان حواشی پیش آمده برای بلیت‌های اربعین، هم فروش بلیت چارتری رواج داشته و هم گزارش‌های متعددی از رعایت‌نشدن قیمت مصوب برای فروش بلیت منتشر شده است. دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی در مورد موضوع پرواز‌های چارتری می‌گوید: در مسیر‌های داخلی، فروش پرواز‌های چارتری با محدودیت‌های شدیدی روبه‌روست، اما در مورد پرواز‌های خارجی ایرلاین‌های ایرانی، محدودیتی برای چارتر وجود ندارد و برخی شرکت‌ها از قبل با قرارداد‌های بلندمدت پرواز‌های خود را به چارترکنندگان فروخته‌اند؛ در نتیجه بلیت‌های آن‌ها برای پرواز‌های اربعین نیز به‌صورت چارتری فروخته می‌شود.

اسعدی سامانی در مورد رعایت نشدن قیمت مصوب بلیت برای اربعین یا فروخته نشدن بلیت‌های رفت و برگشت نیز اعلام می‌کند: شرکت‌های هواپیمایی با متولیان امر توافق کرده‌اند که بلیت‌های اربعین را براساس نرخ سازمان هواپیمایی بفروشند، اما در شبکه توزیع، مسئولیت با فروشندگان است و حتی چارترکنندگان نیز مکلف هستند تا سقف نرخ اعلام شده بلیت‌ها را بفروشند.

شایعات تردد زمینی به عراق

دیروز خبر‌هایی از گذرگاه‌های مرزی ایران با عراق رسید که از باز شدن موقتی مرز‌های شلمچه و مهران برای ورود مردم به عراق حکایت داشت، اما در ادامه اعلام شد این بازگشایی به‌صورت محدود و مشروط بوده و فقط تعداد محدودی از کسانی که ویزای معتبر، کارت واکسیناسیون و تست پی‌سی‌آر داشتند، توانستند از این مرز‌ها عازم کشور عراق شوند. نکته دیگر اینکه اعلام شد ورودی شهر‌های مرزی مسدود است و هیچ‌کس نمی‌تواند وارد این شهر‌ها شود.

کشور عراق برای اربعین امسال با ورود ۶۰هزار زائر ایرانی با شرایط خاص و فقط از طریق هوایی موافقت کرده و این تعداد نیز باوجود رایزنی‌های مستمر تغییر نکرده است؛ با‌وجود این خبر‌ها حاکی است در مرز‌های زمینی چهارگانه ایران و عراق، تعداد قابل‌توجهی از مردم تجمع کرده و خواستار ورود به عراق هستند، اما طبق توافق‌های قبلی با دولت عراق، مرز‌ها برای تردد زائران اربعین بسته است و فقط روز گذشته برای تخلیه جمعیت حاضر در پایانه‌ها، برای مدت کوتاهی باز شده است. در این میان گفته می‌شود برای جلوگیری از ورود مردم به مرز‌ها و تجمع در پایانه‌ها، مسیر‌های منتهی به مرز توسط پلیس مسدود شده و زائران پیش از رسیدن به مرز بازگردانده می‌شوند.

دیروز محمد حیدری فرماندار ویژه خرمشهر مستقر در مرز شلمچه، از بازگشایی مشروط این مرز خبر داد و گفت: تنها کسانی که ویزای معتبر، کارت واکسیناسیون و تست پی‌سی‌آر را در اختیار داشتند از مرز زمینی شلمچه عازم کشور عراق شدند.

در ادامه فرماندار مهران نیز اعلام کرد: با توجه به جلسه جمعه‌شب، مقرر شد فقط کسانی که در پایانه دارای موافقتنامه عراق یا مدارک کامل (گذرنامه، روادید، کارت واکسن و تست منفی کرونا) هستند به‌صورت محدود برای جلوگیری از ازدحام در پایانه از گذرگاه مرزی عبور کنند و بعد از آن زواری که قصد آمدن به سمت مرز مهران را دارند از مسیر‌های مواصلاتی برگشت داده می‌شوند و باید بدانند که مسیر‌های منتهی به مرز همچنان بسته است و هیچ برنامه‌ای برای باز شدن آن وجود ندارد. البته این گذرگاه مرزی از دیروز برای بازگشت زائران باز شده و تمهیدات لازم برای فراهم آوردن اتوبوس‌های موردنیاز برای انتقال زائران به داخل کشور نیز اندیشیده شده است.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر