به گزارش جامعه ۲۴- شاید تا اوایل دهه نود بیشتر سارقان به سمت سرقت طلافروشی یا سرقت اجناس با قیمت منازل مانند فرش دستباف، تلویزیون گران قیمت و لوازم برقی ارشمند میرفتند، اما در سالهای اخیر و به ویژه دو سال اخیر به علت مشکلات اقتصادی سارقان بیشتر به سمت سرقت طلا، ارز و اقلام کم حجم با اررش مانند تلفن همراه و لپ تاپ رفته و سارقان منازل در یک یا دو سرقت بار چند ماه خود را میبندند و ماهها پولهای سرقتی را خرج میکنند، اگر هم سارقی مانند سارقان خانه خیابان گیشا خوش شانس باشند در یک سرقت ۱۰۰ میلیرد تومان پول و جواهر و الماس به جیب میزنند.
سارقان ۱۰۰ میلیاردی زیر ۳۰ سال هستند
هر سه نفرشان ۲۶ تا ۲۹ ساله هستند، فکرش را هم نمیکردند در خانهای بتوانند با سرقت اموال داخل گاو صندوق یک شبه راه ۱۰۰ ساله را بروند و تبدیل به سوپر میلیاردر شوند. سه هفته قبل دزدان مقابله خانه اعیانی خیابان سی و چهارم گیشا توقف و نیمه شب وارد خانه میشوند، سارقان ابتدا سراغ اجناس قیمتی میروند، اما چیزی گیرشان نمیآید، دقایقی بعد سراغ گاو صندوق رفته و با برداشتن اموال داخلش ۱۰۰ میلیارد تمان به جیب میزنند. سارقان از داخل گاو صندوق طلا، جواهر، الماس و میلیاردها تومان پول و دلار را به سرقت بردند.
سه پسر جوان که سرقت از خانه اعیانی خیابان گیشا به دهنشان مزه کرده بود اینبار به خانهای دیگر در همان خیابان دستبرد زدند و یک میلیارد تومان طلا و پول سرقت کردند. اینبار، اما بخت با سارقان یار نبود و گشت کلانتری به آنها مشکوک شده و دستور ایست میدهد. با شلیک پلیس به سارقان آنها از خودرو پیاده شده و فرار میکنند، اما یکی از دزدان دستگیر و در خودرویش یک میلیارد تومان پول و طلا کشف میشود.
این سارق به سرقت اعتراف و میگوید سه هفته قبل هم از خانهای دیگر سرقت میلیاردی کردهاند. با این اعترافات پلیس متوجه شد که فرد دستگیر شده یکی از اعضای باند سرقت ۱۰۰ میلیاردی است.با این حال هنوز پلیس موفق به دستگیری دو عضو دیگر باند نشده و تمامی پول و طلاها در اختیار دو عضو فراری باند سرقت است.
سرقت یک کیلو طلا در لارستان
در پرونده دیگری اینبار پلیس لارستان برخلاف پلیس تهران موفق به دستگیری سارقان ۱۱ میلیارد ریال طلا در این شهر شد. در هفته اول شهریور یکی از شهروندان لارستان استان فارس از سرقت طلا در خانه اش خبر داد. بر اساس ادعای این فرد سارقان از خانه اش حدود یک کیلوگرم طلا را به ارزش ۱۱ میلیارد ریال سرقت کرده اند، سه هفته بعد پلیس رد سه سارق را در این سرقت کشف کرد و موفق شد اعضای این باند را در مخفیگاهشان دستگیر کند. اعضای این باند به سرقت طلاها اعتراف کردند و بخشی از طلاهای سرقتی کشف شد.
سرقت میلیاردی از خانه نماینده مجلس
شهریور ماه سال ۹۸ بود که سارقان به خانه نماینده خوی در مجلس در شهرک غرب رفتند و دست به سرقت میلیاردی زدند. سارقان ۲۵۰ هزار یورو و ۴۵۰ میلیون تومان پول نقد را از خانه این نماینده به سرقت بردند، سارقان تمام گاو صندوق را جارو کردند و چیزی برای آقای نماینده نگذاشتند. بعد از علنی شدن این سرقت ابتدا آقای نماینده و دوستانش دست به تکذیب زدند، اما وقتی این سرقت تایید شد خیلی زود به فراموشی سپرده شد.
بیشتر بخوانید: چرا سرقت مسلحانه از طلافروشیها افزایش یافته است؟
البته به جز نماینده مجلس سارقان به خانههای افراد مشهور دیگری هم رفته و سرقتهای میلیاردی و جنجالی انجام دادهاند که از جمله آنها میتوان به سرقت از خانه اسدالله عسگراولادی و محمد کشتی آرای رئیس سابق اتحادیه طلا و جواهر اشاره کرد.
سارقان تازه کار ریسک بالا میکنند
سرهنگ هادی مصطفایی، معاون اسبق جرایم جنایی پلیس آگاهی در مورد چرایی انجام سرقتهای میلیاردی از سوی سارقان به جامعه ۲۴ میگوید: تاثیرات اقتصادی باعث شده است که سارقان دیگر به فکر سرقتهای خرد نباشند، همچنین سارقانی که برای اولین بار میخواهند دست به سرقت بزنند، به سمت سرقتهای بزرگ میروند و ریسک میکنند تا با یک یا دو سرقت بتوانند مال مسروقه زیادی به دست بیاورند.
وی ادامه داد: این سارقان معمولا از همان سرقتهای بزرگ دست به سرقتهای میلیاردی با ریسک بالا میزنند که نمونه اش را در ماههای اخیر بسیار در اخبار دیده ایم. سارقانی که به علت مشکلات اقتصادی به سمت جرم آمده اند باور دارند که روزی دستگیر میشوند، اما میخواهند دست به سرقتهای بزرگ بزنند تا بتوانند چند ماهی زندگی خود و خانواده شان را تامین کنند.
به گفته مصطفایی نگهداری پول، طلا و ارز در خانهها هم مزید بر علت شده تا سرقتهای اینگونه افزایش یابد.
چه کنیم گرفتار سارقان نشویم؟
سرهنگ محمد نادر بیگی، رئیس پلیس آگاهی البرز نیز در مورد سرقتهای میلیاردی از خانهها به جامعه ۲۴ گفت: متاسفانه در شرایط به وجود آمده سالهای اخیر مردم در اقدامی اشتباه پول، طلا و ارز را در خانههای خود نگهداری میکنند که همین باعث شده اگر سرقتی رخ داد شاهد ارزش مالی بالای آن باشیم.
وی ادامه داد: برخی میگویند سارقان طلایاب دارند و برای همین سرقتها موفقیت آمیز است، در صورتی که اینگونه نیست و سارقان دیگر میدانند مردم اقلام با ارزش را کجا مخفی میکنند و برای همین یک راست سراغ اموال با ارزش میروند. متاسفانه برخی مالباختگان اصول اولیه امنیت را رعایت نمیکنند.
به گفته سرهنگ نادر بیگی در بسیاری از خانهها حتی از گاو صندوق استفاده نمیشود و سارقان به راحتی طلا و پول را از داخل کمدها پیدا کرده و به سرقت میبرند.
رئیس پلیس آگاهی البرز تاکید کرد: تنها راه جلوگیری از سرقت طلا، پول و اموال با ارزش صندوق امانات بانکها است، بهتر است افراد اموال با ارزش را داخل خانه نگه ندارند و به صندوق امانات داخل بانک بسپارند. همچنین از گاو صندوقهایی در خانه استفاده کنند که به دیوار و زمین ثابت وصل میشود و هیچ وقت گاو صندوق در معرض دید قرار نگیرد. افرادی که اموال با ارزش دارد حتما خانه خود را به دوربین مداربسته متصل و حتما وصل بودن ۲۴ ساعته دوربین را کنترل کنند.