تاریخ انتشار: ۱۲:۰۰ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰

رئیس جدید سازمان خصوصی سازی کیست؟

حسین قربانزاده رئیس جدید سازمان خصوصی سازی در حالی راهی ساختمان سعادت آباد شد که همراهی چندین و چندساله‌اش با محمد باقر قالیباف زیر ذره‌بین منتقدان و حامیان دولت قرار گرفته. حقوق خوانده رسانه‌ای، چگونه قرار است یکی از اقتصادی‌ترین نهاد‌های کشور را مدیریت کند؟

اقتصاد ۲۴ - وزیر اقتصاد در حکمی حسین قربان‌زاده را به سمت معاون وزیر و رییس کل سازمان خصوصی سازی منصوب کرد؛ حکی که البته حواشی زیادی به دنبال داشت. قربان زاده به «رفیق» نزدیک محمد باقر قالیباف مشهور است و کارنامه اجرایی او بسیار ابهام آلود است. رییس جدید سازمان خصوصی سازی کیست و چرا خاندوزی وزیر اقتصاد دولت ابراهیم رئیسی او را برای تصدی این سمت انتخاب کرده است؟

حسین قربانزاده کیست؟

حسین قربانزاده به عنوان رئیس جدید سازمان خصوصی سازی و معاون وزیر اقتصاد از بهارستان راهی سعادت آباد شد. قربانزاده به عنوان یکی از مهره‌های کلیدی محمد باقر قالیباف شناخته می‌شود، وی مدیرعامل اسبق روزنامه همشهری در زمان شهرداری قالیباف بوده و اخیرا سمت مشاور رئیس مجلس را بر عهده داشت. قربانزاده دانش آموخته رشته حقوق در دانشگاه امام صادق است.

نام حسین قربانزاده اولین بار در اوایل دهه ۸۰ با سردبیری روزنامه حزب الله شنیده شد، روزنامه‌ای که در دهه ۸۰ گرچه عنوان یک گروه سیاسی با دبیرکلی محمدباقر خرازی را بر خود داشت، اما هوادار محمدباقر قالیباف بود.

قربانزاده فعالیت خود را از روزنامه حزب الله شروع کرد، بعد به همشهری رسید و در زمان شهرداری محمدباقر قالیباف مدیرمسئول این روزنامه بود. قربانزاده همواره کنار قالیباف بوده و حتی زمانی که قالیباف به مجلس رفت و روی کرسی ریاست قوه مقننه نشست نیز قربانزاده را هم با خود به بهارستان برد و در دو سال گذشته قربانزاده مشاور اقتصادی محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی بوده است.

قربانزاده که روزنامه‌نگار بود اکنون و با حکم احسان خاندوزی، وزیر فعلی اقتصاد و رئیس پیشین کمیسیون اقتصادی مجلس، رییس یکی از مهمترین نهاد‌های اقتصادی ایران شده است.


بیشتر بخوانید: اعتراض یک چهره اصولگرا به انتصابات قالیباف


چرا انتصاب قربانزاده به ریاست سازمان خصوصی سازی حاشیه‌ساز شد؟

انتصاب قربانزاده از همان مراحل اولیه با حواشی بسیاری همراه شد. درجلسه ۲۸ شهریور وزارت اقتصاد تصمیم گرفته می‌شود که قربانزاده رئیس سازمان خصوصی سازی و معاون وزیر اقتصاد شود؛ در ۲۹ شهریور حکم این انتصاب را به صدا و سیما و خبرگزاری‌ها می‌دهند و خبرگزاری تسنیم و فارس هم خبر انتصاب را منتشر کردند. بلافاصله وزارت اقتصاد تکذیبه صادر کرد و نوشت خبر انتصاب قربانزاده از طرف سایت خبری این وزارت خانه منتشر نشده است.

سوم مهر حکم انتصاب قربانزاده بی سر و صدا امضا می‌شود و بعد از آن سایت خبری وزارت اقتصاد حکم انتصاب رئیس جدید سازمان خصوصی را منتشر کرد. البته برخی شنیده‌ها حاکی از این است که مابین تایید و تکذیب‌ها اختلافاتی در بدنه تصمیم‌گیر در جریان بوده و در نهایت حکم انتصاب قربانزاده با فشار‌هایی از سوی قالیباف، در روز قبل از اربعین حسینی و تعطیلی به صورت بی سر و صدا صادر شد.

حواشی این انتخاب، اما ادامه داشت و بسیاری با اشاره به رشته تحصیلی و کارنامه اجرایی قربانزاده و نزدیکی او به قالیباف این انتخاب را مورد انتقاد قرار دادند.

واکنش‌ها به انتصاب حسین قربانزاده

احمد توکلی درباره این انتصاب گفت: «می‌شد بجای قربانزاده، فرد باتجربه‌تری رئیس سازمان خصوصی سازی شود. او فارغ التحصیل حقوق است و از این نظر شاید بتواند به سازمان کمک کند. اما مطمئنا برای ریاست سازمان خصوصی‌سازی اگر افراد با تجربه‌تری بجای وی انتخاب می‌شدند، تاثیر بهتری بر عملکرد آینده سازمان داشت.»

درحالی که واکنش‌ها نسبت به این انتصاب اغلب منفی بود، عبدالرضا داوری یار دیرین محمود احمدی نژاد و مخالف امروز او، انتصاب قربانزاده را بسیار شایسته تلقی کرد و در توییتر خود نوشت: «ماموریت اصلی سازمان خصوصی سازی، «واگذاری سهام دولت و شرکت‌های دولتی به بخش خصوصی است.» این ماموریت، ماهیتی حقوقی دارد و برای انجام آن بیشتر به یک "حقوقدان" نیازمند است تا یک "اقتصاددان"؛ به دلایل متعدد حسین قربانزاده گزینه‌ای مناسب برای این ماموریت است.».

اما انتخاب قربانزاده برای سازمان خصوصی سازی حتی مورد نقد فعالان نزدیک به دولت فعلی نیز قرار گرفت. علی قلهکی فعال رسانه‌ای اصولگرا درباره آن نوشت: «وزیراقتصاد از فرصتِ اربعین حسینی استفاده و دیروز در سکوت "حسین قربانزاده"را به سمت ریاست سازمان خصوصی سازی و معاونت منصوب کرد. اینکه چگونه"یک حقوق‌خوانده‌ی رسانه‌کار" معاون وزیراقتصاد شده و بر راس یک سازمان تماما اقتصادی تکیه می‌زند جای سوال دارد که جناب خاندوزی خوب است پاسخ دهند!»

جلال خالقی یکی دیگر از فعالان رسانه‌ای اصولگرا نوشت: «قربانزاده نه در رسانه با همه حمایت‌های قالیباف به جایی که باید رسید و نه جامعه حقوقی کشور با وجود امام صادقی بودن وی را می‌پذیرند، تلاش‌هایش برای عبور از سد کانون وکلا نیز حتی با کمک مجلس ناموفق بود.»


بیشتر بخوانید: انتصابات کابینه رئیسی در آینده برای او مشکل‌ساز خواهد شد/ دولت معطوف به سهم دادن است


برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی هم به این نکته اشاره کرده بودند که در ماه‌های اخیر قربانزاده در کلاب هاوس بسیار فعال بوده و «حاصل زحماتش در سخنرانی و مدح دولت فعلی و قالیباف در کلاب هاوس را با این انتصاب گرفت.»

مسائل بسیاری در جریان خصوصی سازی در ۳ سال اخیر بحث برانگیز بوده تا جایی که به نظر بسیاری از کارشناسان پروژه خصوصی سازی در ایران شکست خورده و ناموفق بوده است. در نتیجه این مشکلات و مسائل بسیاری از کارخانه‌های بزرگ واگذار شده با اعتراضات پیوسته کارگران در یک سال اخیر به دولت بازگشته‌اند، مانند دشت مغان و به تازگی هم شرکت هفت تپه.

اما در مقابل بسیاری از مدافعان خصوصی سازی دلیل این شکست را اهلیت نداشتن کارفرمایان خصوصی و عدم نظارت سازمان خصوصی سازی عنوان می‌کنند. رییس سازمان خصوصی سازی قبلی یعنی پورحسینی با همین اتهامات محکوم به ۱۵ سال حبس شد.

حالا با انتخاب قربان زاده که به عنوان نزدیکان عیسی شریفی و قالیباف شناخته می‌شود و از سوی دیگر «یک رسانه‌ای کار حقوق خوانده» است، باید دید سرنوشت سازمان خصوصی سازی و واگذاری‌ها چه می‌شود.

منبع: رویداد24
ارسال نظر