تاریخ انتشار: ۱۰:۳۵ - ۱۷ مهر ۱۴۰۰

آیا واکسیناسیون، کرونا را در ایران پایان می‌دهد

در حالی که وضعیت واکسیناسیون با تزریق بیش از ۶۰ میلیون دوز در کشور از ماه‌های پیشین بهتر شده و همزمان با کاهش مرگ‌ها و مبتلایان روزانه مواجه هستیم، بسیاری از افراد از پایان بیماری در ایران سخن می‌گویند در حالی که برخی از کارشناسان و متخصصان ضمن تأیید تأثیر واکسیناسیون، عدم رعایت برخی شروط مانند محدودیت‌های هوشمند را در زمان کاهش پیک برای بروز موج جدید بیماری خطرناک می‌دانند.

به گزارش جامعه ۲۴، روز گذشته پس از ۸۲ روز آمار روزانه فوتی‌های ناشی از کرونا به کمتر از ۲۰۰ نفر در روز رسید. از سوی دیگر تعداد مبتلایان روزانه نیز به زیر ۹ هزار نفر رسیده است. این امر در حالیست که تاکنون بیش از ۶۲ میلیون دوز واکسن در کشور تزریق شده است.

این میزان تزریق واکسن که با کاهش مرگ و میر‌های ناشی از بیماری و تعداد افراد مبتلا همزمان شده است بسیاری را بر آن داشته تا از واکسیناسیون ۶۰ درصدی در کشور سخن بگویند در حالی که به گفته برخی دیگر از کارشناسان زمانی باید روی درصد واکسیناسیون در کشور حساب کرد که دو هفته از تزریق دوز دوم واکسن توسط افراد مختلف گذشته باشد.

با این حال گسترش پوشش واکسیناسیون، موجب شده تا برخی دیگر نیز از پایان بیماری در ایران و عدم مواجهه با پیک‌های بعدی سخن بگویند، این در حالیست که برخی از کارشناسان ضمن تأیید تأثیر واکسیناسیون در کاهش آمار فوتی‌های ناشی از بیماری کرونا برای تأثیرگذاری و عدم روبه‌رو شدن با پیک‌های بعدی کرونا شروطی را قائل می‌شوند.

تأثیر واکسیناسیون بر کاهش پیک بیماری

حسین کرمانپور، پزشک اورژانس با تأیید تأثیر واکسیناسیون در کاهش مرگ‌های ناشی از کرونا اظهار کرد: از روز اول دغدغه و سخن ما این بود که اگر واکسیناسیون به سرعت آغاز شود، بیماری هم به سرعت کنترل می‌شود، خوشبختانه با کوتاه آمدن مسئولان در موضوع واردات واکسیناسیون، این امر محقق شد.

وی افزود: اگر واکسیناسیون ادامه پیدا کند و افرادی هم که هنوز واکسن دریافت نکرده‌اند واکسن دریافت کنند، همچنین افرادی که در بین واکسیناسیونشان دچار بیماری شده شناسایی و مدیریت شوند و مجددا واکسینه شوند، وضعیت بهتر هم خواهد شد و می توانیم به کنترل بیماری بسیار امیدوار باشیم.

کرمانپور ادامه داد: دانش‌آموزان نیز باید دوز دوم واکسن خود را دریافت کنند و ۱۲ روز پس از دریافت دوز دوم واکسن خود سر کلاس‌ها حاضر شوند. از سوی دیگر باید لاک‌دان‌ها ادامه پیدا کرده و به صورت هوشمند اجرا شوند و تجمعات برگزار نشود تا ما هم مانند کشور‌های دیگر لحظات شیرین مدیریت کرونا را تجربه کنیم.

تصور غلط از واکسیناسیون

وی بیان کرد: وضعیت ما قبل از پیک چهارم هم وضعیت ما خوبی بود، اما این وضعیت همیشه شکننده است، چرا که اشتباه وضعیت را درک می‌کنیم مثلا اینکه الان بسیاری از دانش‌آموزان دوز اول واکسن را دریافت کرده و به مدارس بازگشته‌اند در حالی که نباید اینگونه باشد. واکسیناسیون معنی و مفهوم دارد، ایمنی نه در پی دوز اول که پس از گذشت ۱۴ تا ۲۵ روز پس از دوز دوم حاصل می‌شود. اگر حواس ما به این موضوع نباشد ممکن است با پیک ششم مواجه شویم که بدتر از پیک پنجم است.

مدیر اورژانس بیمارستان سینا تصریح کرد: اشتباه در درک واکسیناسیون در بین دانشجویان نیز وجود دارد. هم اساتید و هم دانشجویان باید کاملا واکسینه شده و ۱۴ تا ۱۵ روز پس از دریافت دوز دوم واکسن کرونا با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی سر کلاس‌ها حاضر شوند.


بیشتر بخوانید: ورود یک میلیون دوز واکسن بهارات از هندوستان به ایران


کرمانپور با اشاره به اعلام ۶۰ درصدی واکسیناسیون در کشور، اظهار کرد: برخی از رسانه‌ها مانند صدا و سیما این خبر را اعلام کرده که این موضوع کذب است، درصد جمعیت واکسینه یعنی افرادی که ۱۴ روز از دریافت دوز دوم واکسن آن‌ها می‌گذرد که تا امروز تنها ۱۷ میلیون نفر دو دوز آن را دریافت کرده‌اند. اگر ۶۰ درصد مردم دو دوز خود را دریافت کنند و ۱۴ روز از آن بگذرد آنگاه می‌توان گفت ۶۰ درصد واکسیناسیون محقق شده است.

زرد و آبی شدن وضعیت کرونایی و شل شدن محدودیت‌ها 

وی در ادامه با تأکید بر لزوم سخت‌گیری در زمان کاهش پیک بیماری اظهار کرد: متأسفانه در زمانی که باید محدودیت‌ها را افزایش دهیم آن‌ها را کاهش می‌دهیم. در همه جای دنیا در زمانی که بیماری کاهش پیدا می‌کند و وضعیت از قرمز و نارنجی به آبی می‌رسد، بر محدودیت‌ها می‌افزایند تا بتوانند از بروز پیک بعدی جلوگیری کنند. اگر چنین اقدامی انجام نشود حتی با وجود واکسیناسیون ممکن است دوباره به نقطه نارنجی و قرمز بازگردیم.

مدیر اورژانس بیمارستان سینا یادآور شد: تا زمانی که تعداد بیماران حاضر در آی‌سی‌یو کاهش پیدا نکند، تعداد مرگ‌های ناشی از کرونا نیز دو رقمی نخواهد شد، لذا مردم باید سعی کنند بیمار نشوند، اگر بیمار شدند آن را خفیف بگیرند و زودتر با مراجعه به پزشک یا بیمارستان به درمان آن بپردازند تا کارشان به آی‌سی‌یو نرسد. شانس حضور در آی‌سی‌یو با حضور در تجمعات مانند عزا و عروسی و مکان‌های پر تجمع که گونه‌های زیادی از ویروس وجود دارد بیشتر است.

ارسال نظر