تاریخ انتشار: ۱۳:۱۶ - ۱۷ مهر ۱۴۰۰
رئیس پارک فناوری پردیس مطرح کرد:

صرفه‌جویی ارزی ۲۳۵ میلیون یورویی با فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان

رئیس پارک فناوری پردیس گفت: فعالیت‌های شرکت‌های عضو این پارک باعث ۲۳۵ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی در سال ۱۴۰۰ شده است.

اقتصاد ۲۴- مهدی صفاری‌نیا در نشست خبری نکوداشت بیستمین سالگرد تاسیس پارک فناوری پردیس که پیش از ظهر امروز به صورت آنلاین برگزار شد، با بیان اینکه تاکنون ۷۶۰ شرکت به عضویت پارک پردیس درآمده‌اند که برخی از آن‌ها شکست خورده، برخی موفق شدند و برخی دیگر از پارک رفته‌اند، گفت: در حال حاضر بیش از ۴۰۰ شرکت عضو پارک هستند.

وی ادامه داد: فعالیت‌های این شرکت‌ها باعث ۸۸ میلیون یورو صرفه‌جویی ارزی در سال ۱۳۹۸ شده که این آمار در سال ۱۴۰۰ به ۲۳۵ میلیون یورو رسیده است. نزدیک به ۲۶۰ هزار متر مربع از فضای پارک به دست بخش خصوصی ساخته و بهره‌برداری شده اسو و ۲۰ هزار متر مربع نیز در حال ساخت است. ارزش سرمایه‌گذاری احداث و تجهیزات فیزیکی بخش خصوصی در پارک پردیس ۷۷ هزار ملیارد ریال است که ۲۵ برابر منابع دولتی به شمار می‌رود.

رئیس پارک فناوری پردیس بیان کرد: پارک فناوری پردیس اواخر دهه ۷۰ تاسیس شد که اتفاقی بزرگ در زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور به شمار می‌رود. در دهه ۷۰ شرکت‌های فناور در حوزه مختلفی در کشور تشکیل شده بودند، اما زیست‌بومی برای حمایت و کمک به آن‌ها در کشور وجود نداشت، بنابراین احتمال شکست این شرکت‌ها بسیار بالا بود. بدین ترتیب دغدغه‌ای در کشور شکل گرفت تا فضایی برای حمایت از این نهال‌های نورس فناوری ایجاد شود تا این شرکت‌های فناور محور در دراز مدت بتوانند به کشور خدمت کنند.

وی با اشاره به این که ۲۰ تا ۴۰ هکتار در پردیس انتخاب شد تا فضای مناسبی برای رشد این شرکت‌های فناور محور ایجاد شود، افزود: ایجاد شهرکی برای حمایت از شرکت‌های فناور یکی از ذغدغه‌های مسئولان و رهبر معظم انقلاب اسلامی بود که تا پیش از تاسیس پارک فناوری جامه عمل به آن پوشانده نشده بود. در سال ۱۳۷۸ سه منطقه هشتگرد، پردیس و پرند برای تاسیس پارک فناوری بررسی شدند و درنهایت پردیس به عنوان محیطی برای رشد شرکت‌های فناور محور انتخب شد. این پارک در سال ۱۳۸۰ احداث شد و فاز ۶ که کاربری تحقیقاتی و فناورانه داشت، شروع به کار کرد. در سال ۱۳۸۸ ماموریت علمی، فناوری و فرهنگی پارک پردیس در هیئت دولت تصویب شد. سال ۱۳۸۴ نخستین شرکت در مجموعه پارک شکل گرفت که در حوزه الکترونیک فعالیت می‌کرد. پارک پردیس در ابتدای کار با شرکت‌های بالغ همکاری می‌کرد چراکه بودجه دولتی نداشت بنابراین تامین بخشی از بودجه باید از بخش خصوصی صورت می‌گرفت.

رئیس پارک فناوری پردیس گفت: نخستین مرکز رشد پارک در سال ۱۳۸۸ ایجاد شد تا از شرکت‌هایی حمایت کند که توان مالی لازم را نداشتند، این مرکز با استفاده از منابع مالی صورت گرفت. سال ۱۳۹۲ چشم‌انداز پارک تصویب شد و در سال ۱۳۹۲ فاز دوم پارک به مساحت ۱۱۸ هکتار خریداری شد. در این سال ایجاد شبکه تبادل و انتقال فناوری هشت کشور مسلمان در حال توسعه یا D ۸ به تصویب رسید و فعالیت اجرایی جایزه مصطفی به طور رسمی نیز شروع شد. همچنین در این سال پارک مجوز حوزه سلامت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را گرفت تا توسعه فاز دوم متمرکز بر این حوزه انجام شود. نمایشگاه اینوتکس نیز در همین سال پایه‌گذاری شد. در سال ۱۳۹۳ فازم سوم پارک در مساحت ۲۱ هکتار خریداری شد و مرکز شتابدهی نوآوری برای توسعه زیست‌بوم استارت‌آپی و رویداد‌های کارآفرینی شکل گرفت.

صفاری‌نیا با بیان این که این مرکز اولین اقدام کشور برای توسعه زیست‌بوم استارت‌آپی ایران به شمار می‌رود، گفت: این امر به پایه‌گذاری اولین شتاب‌دهنده‌های کشور و توسعه رویداد‌های کارآفرینی منجر شد و از سوی دیگر فضا‌های کار اشتراکی و شتاب‌دهنده‌ها نیز در اقصی نقاط کشور گسترش یافتند. در سال ۱۳۹۷ کارخانه‌های نوآوری در کشور با مشارکت بخش خصوصی پایه‌گذاری شدند. کارخانه نوآوری آزادی نخستین کارخانه نوآوری در کشور است که به الگویی برای کارخانه تبدیل شد. در سال ۱۳۹۹ فاز چهارم پارک پردیس در مساحت ۳۱ هکتار خریداری شد و ابعاد فیزیکی پارک به ۹۰ هکتار رسید. همچنین توافق‌نامه‌ای با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای ایجاد پاک اقتصاد دیجیتال به مساحت ۳۰ هکتار در پارک پردیس امضا شده که هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است. امیدواریم در دولت جدید وارد فاز عملیاتی شود.

وی افزود: افزودن بخش دانشگاهی و ظرفیت‌های مسکونی به پارک از برنامه‌های آتی است. توافق‌نامه‌ای با دانشگاه آزاد اسلامی و دانشگاه خاتم در خصوص افزودن بخش دانشگاهی به پارک منعقد شده و همچنین سندی با وزارت مسکن برای ساخت شهرک مسکونی در مساحت ۸۰ هکتار در ضلع جنوب شرقی پارک امضا شده است. این شهرک محل مناسبی برای اسکان نخبگان و محققانی است که در پارک فناوری پردیس مشغول به کار هستند، در حال حاضر بیش از ۷ هزار نفر در شرکت‌های مستقر در پارک کار می‌کنند و این تعداد رو به افزایش است. امیدواریم سال آینده فعالیت‌های اجرایی این شهرک شروع شود.

رئیس پارک فناوری پردیس با اشاره به این ۳۲۰ هکتار در سال ۱۴۰۰ به این پارک اضافه شده که بخشی از توسعه هزار هکتاری پردیس است، بیان کرد: سازمان اوقات و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توافق‌نامه‌ای امضا کرده و براساس آن بخشی از اراضی اوقاف که در ضلع جنوبی پارک پردیس قرار دارد با هدف توسعه حوزه‌های فناوری و دانش‌بنیان به پارک پردیس اختصاص یافته است. برنامه‌های ۲۰ سالگی پارک پردیس طی ۶ ماه از مهر تا اسفند ۱۴۰۰ برگزار می‌شود که نخستین رویداد اجلاس سالیانه پارک است که ۱۹ مهرماه برگزار می‌شود و آخرین برنامه نیز نشست D ۸ است. اجلاس سالیانه پارک از سال ۱۳۸۲ برگزار می‌شود و فعالیت‌ها و اقدامات پارک را به اطلاع شرکت‌ها می‌رساند و از سوی دیگر محلی برای آشنایی شرکت‌ها با یکدیگر است.

در پایان این مراسم از پوستر بیستمین سالگرد تأسیس پارک علم و فناوری پردیس رونمایی شد.

ارسال نظر