به گزارش جامعه ۲۴ ، در حالی که در ایالات متحده خانوادهها با سوالات متعددی در زمینه واکسیناسیون فرزندان خود روبرو هستند، در دیگر کشورهای جهان گزینههای جدیدی برای واکسیناسیون این قشر پیشنهاد شده است؛ تزریق تنها یک دز واکسن به کودکان.
مقامات هنگ کنگ، انگلیس، نروژ و سایر کشورها توصیه کردهاند که کودکان ۱۲ سال به بالا یک دوز واحد واکسن فایزر-بیونتک را تزریق کنند که اگرچه بخشی از محافظت در برابر ویروس را تأمین میکند، اما بدون آسیبهای احتمالی که ممکن است پس از دوز مصرفی دوم بروز دهد است.
مقامات بهداشتی در این کشورها نگران افزایش دادههایی هستند که نشان میدهد میوکاردیت که از آن به عنوان یک نوع التهاب قلبی یاد میشود، پس از واکسیناسیون بیشتر از آنچه تصور میشد در بین نوجوانان و جوانان مشاهده میشود.
خطر بسیار اندک است و تنها پس از دوز دوم واکسن mRNA قابل توجه بوده است، اما اعداد و ارقام محاسبه ریسک-فایده را در کشورهایی که اکثرا عفونتهای جدید در آنها از ایالات متحده کمتر است را تغییر داده است.
مزایای واکسیناسیون کودکان بسیار بیشتر از خطرات آن است
مشاوران مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری در ماه ژوئن اطلاعات مربوط به میوکاردیت را بررسی کردند و به اتفاق آراء به واکسیناسیون کودکان ۱۲ سال به بالا رای دادند و اعلام کردند مزایای آن بسیار بیشتر از خطرات آن است.
تحقیقات آژانس تخمین زده است که برای هر میلیون پسر واکسینه شده در سنین ۱۲ تا ۱۷ سال در ایالات متحده، واکسن ممکن است حداکثر ۷۰ مورد از میوکاردیت را ایجاد کند، اما از ۵۷۰۰ عفونت، ۲۱۵ بستری و دو مرگ جلوگیری میکند.
مطالعات همچنین نشان داده است که خطر مشکلات قلبی بعد از ابتلا به کووید -۱۹ بسیار بیشتر از واکسیناسیون است.
عارضه میوکاردیت یکی از نگرانیهایی بود که باعث شد سازمان غذا و دارو تابستان امسال از سازندگان واکسن بخواهد تعداد کودکان را در آزمایشات بالینی افزایش دهند و احتمالا یکی از مواردی است که در تحقیقات واکسیناسیون گروه سنی ۷ تا ۱۲ سال بحثهای شدیدی برروی آن رخ خواهد داد.
آمار بروز عارضه میوکاردیت پس از دریافت واکسن کرونا
بر اساس آخرین آنالیزها که اخیرا در مجله نیوانگلند منتشر شد، بروز عارضه میوکاردیت در اسرائیل در بین مردان ۱۹ تا ۲۹ ساله بیشتر بوده است. حدود ۱۱ نفر از هر ۱۰۰ هزار مرد در این گروه سنی به عارضه میوکاردیت مبتلا میشوند. این میزان چند روز پس از واکسیناسیون، بیشتر از اکثر تخمینهای قبلی است. بهعلاوه بررسیها نشان داد بروز این عارضه در زنان در هر سنی بسیار ناچیز بود.
بیشتر بخوانید: چه زمانی محدودیتهای کرونایی برداشته میشود؟
از ۵۴ مورد شناسایی شده در این مطالعه عوارض در یک نفر به حدی شدید بود که نیاز به ونتیلاتور پیدا کرد. یکی دیگر از بیماران با سابقه بیماری قلبی به دلیل نامعلومی بلافاصله پس از ترخیص از بیمارستان جان باخت. از ۱۴ بیماری که هنگام بستری شدن در بیمارستان در آنها ناهنجاریهای قلبی نشان داده شد، ۱۰ نفر هنوز هنگام ترخیص دچار برخی مشکلات بودند، اما طی معایناتی که چند هفته بعد از آنها گرفته شد، هر پنج نفری که نتایج آنها در دسترس تیم مطالعاتی بود به طور کامل بهبود یافتند.
دومین مطالعه منتشر شده نشان داد که پسران ۱۶ تا ۱۹ساله بیشترین میزان میوکاردیت را پس از دوز دوم داشتند. (۹ برابر بیشتر در مقایسه با پسران واکسینه نشده هم سن خود در همان زمان)
مقامات بهداشتی دیگر کشورها با گردآوری اطلاعات بیشتر میخواهند سیاست تک دز را بررسی و ممکن است برای این گروه سنی سیاست تزریق تک دز در پیش بگیرند، اما در ایالات متحده اعلام شده است که تزریق تک دز به این گروه سنی در نظر گرفته نشده است.
دکتر گلارد، استاد دانشگاه پیتسبورگ میگوید والدین نمیخواهند درباره این موضوع به دلایل نامشخصی صحبت کنند. او میگوید با توجه به اینکه عواض جانبی دز دوم در پسران بیشتر از دختران مشاهده شده است بنابراین محاسبه دز باید برای دختران و پسران متفاوت باشد.
میوکاردیت قلب افراد را بعد از واکسیناسیون به طور دائم تضعیف میکند؟
اما دکتر جرمی براون، متخصص بیماریهای تنفسی در کالج دانشگاهی لندن میگوید هنوز زود است که تشخیص دهیم آیا میوکاردیت میتواند قلب برخی از افراد را بعد از واکسیناسیون به طور دائم تضعیف کند یا خیر.
به گفته کارشناسان، فوریت واکسیناسیون کودکان با دو دز باید به طور کامل بررسی شود. به عقیده دکتر براون، احتمال ابتلای شدید به کووید در بین کودکان ۱۲ تا ۱۹ سال بسیار ناچیز است در نتیجه بهتر است مطمئن شویم واکسنی که به کودکان میدهیم کاملا بیخطر است.
برخی از کارشناسان میگویند ایمنسازی کودکان به قطع زنجیره انتقال و مهار ویروس کمک میکند، اما دکتر براون این دلیل را درست نمیداند و میگوید ایمنسازی کودکان برای محافظت از دیگران، -هنگامی که ممکن است خطری برای کودکان، هر چند کوچک وجود داشته باشد - قابل دفاع نیست. نباید یک کودک ۱۵ساله برای جلوگیری از بروز بیماری در بزرگسالان واکسینه شود؛ این اقدام اخلاقی و درست نیست. آزمایشات بالینی واکسن در کودکان به اندازه کافی بزرگ نیست تا عوارض جانبی نادری مانند میوکاردیت را تشخیص دهد. اینکه آیا دز دوم به کودکان تزریق شود یا نه نیاز به بررسیهای بیشتر و دقیقتری دارد.
اما دکتر دوچین نظر دیگری دارد. او میگوید در ایالات متحده از آگوست ۲۰۲۰ تا اکتبر ۲۰۲۱ بیش از ۶۳ هزار کودک به دلیل ابتلا به کووید در بیمارستان بستری شدند و حداقل ۵۲۰ نفر جان خود را از دست دادند. برخی از کودکان به کووید طولانی مبتلا شدهاند که علائم آن ممکن است ماهها ادامه داشته باشد. همچنین بیش از ۴۰۰۰ نفر با بیماری خطرناکی به نام سندرم التهابی چند سیستم در کودکان تشخیص داده شده اند.
در آمریکا کسی تردیدی در مورد واکسیناسیون بچهها ندارد
تمام دادههای ما نشان میدهد عوارض جانبی واکسن از عوارض جانبی ابتلا به کرونا کمتر است. دکتر دوچین نگران است که تزریق واکسن به صورت تک دز به اندازه کافی از کودکان در برابر کرونا حفاظت نکند.
همه این نگرانی ها، در مورد عارضه میوکاردیت باید در قالب اطلاعات ملی گردآوری و مزایا و معایب تزریق یک دز و دو دز بررسی شود. به عقیده دکتر دوچین تردید درباره تزریق دو دز واکسن و اثرات احتمالی آن نباید به مخالفان واکسن نیروی محرکه مخالفت بیشتر با آن را بدهد. در ایالات متحده هیچ کس نمیخواهد در مورد واکسیناسیون بچهها شک و تردید ایجاد کند.