تاریخ انتشار: ۱۱:۰۲ - ۲۱ مهر ۱۴۰۰

موضع علی مطهری درباره سرنوشت برجام

نماینده ادوار مجلس در رابطه با مواضع احتمالی ایران در مورد برجام اظهار کرد: من فکر می‌کنم در نهایت به توافق می‌رسند، البته تاخیری که صورت می‌گیرد مفید نیست چون هر مقدار تحریم‌ها دیرتر لغو شود به زیان مردم است.

اقتصاد ۲۴- علی مطهری، نایب رئیس مجلس دهم، در رابطه با مواضع احتمالی ایران در مورد برجام اظهار کرد: من فکر می‌کنم در نهایت به توافق می‌رسند،  البته تاخیری که صورت می‌گیرد مفید نیست چون هر مقدار تحریم‌ها دیرتر لغو شود به زیان مردم است. دلیلی که برای تأخیر ذکر می‌شود و می‌گویند در حال بررسی مذاکرات گذشته هستیم چندان موجه نیست چون آقای ظریف نتیجه مذاکرات را به‌طور دقیق به مجلس گزارش کردند و مشخص است آمریکا قبول کرده چه تحریم‌هایی را بردارد و موافقت خود را با لغو تحریم‌های مربوط به برجام و لغو تحریم‌های دوره ترامپ اعلام کرده  ولی با لغو برخی تحریم‌ها که ارتباطی با پرونده هسته‌ای ندارد، موافق نیست مثل تحریم ناشی از گروگانگیری و تحریم‌های ناشی از مسائل حقوق بشر، که به نظر من ما نباید چندان بر آنها تاکید کنیم لغو آنها را باید به بعد موکول کنیم.

او افزود: فعلا تحریم‌های مربوط به برجام و تحریم‌های دوره ترامپ برداشته شود و بعدا راجع به آنها مجددا اقدام شود. البته قانون مجلس دست مذاکره کنندگان را کمی بسته است. گرچه مجلس در دولت سیزدهم نسبت به نقض قانون خودش چندان حساسیت نشان نمی‌دهد. من فکر می‌کنم در ادامه مذاکرات نیز نسبت به نقض قانون مجلس سکوت کند و مصلحت کشور نیز همین است.


بیشتر بخوانید: انتقاد علی مطهری از سیما به خاطر حذف هاشمی


مطهری خاطرنشان کرد: در قانون مجلس آمده همه تحریم‌ها لغو شود و تحریمی نماند ولی برخی تحریم‌ها ارتباطی با پرونده هسته‌ای ندارد. این مجلس همراهی بیشتری با دولت آقای رئیسی خواهد داشت و اگر دولت قبل بود اینطور نمی‌شد. البته به نظر من مجلس راهی هم جز این ندارد. نمی‌توانیم همواره در سایه تحریم‌ها زندگی کنیم. امروز سختی‌های غیرضروری بر مردم تحمیل می‌شود. تا امروز هم در مذاکرات تاخیر شده و نباید بیش از این تاخیر کرد.

نماینده ادوار مجلس با بیان اینکه لازم است حکومت در مورد احزاب نرمش بیشتری به خرج بدهد، تاکید کرد: بیشتر از اینکه لازم باشد احزاب و گروه ها اقداماتی انجام‌ بدهند نظام باید تغییراتی در مواضع خود نسبت به احزاب داشته باشد. اگر تصمیم نظام بر این باشد که تنها گروه خاصی را تائید صلاحیت کند و مانع از انتخابات آزاد باشد قطعا هیچ کاری نمی‌شود کرد. رویه انتخابات مجلس یازدهم و انتخابات ۱۴۰۰ اگر ادامه پیدا کند تنها تیپ خاصی می‌توانند وارد رقابت‌های انتخاباتی شوند و بقیه بر کنار می‌شوند و کسانی که اهل انتقاد هستند، باید در حاشیه نظاره‌گر باشند. قبل از تغییر رویه احزاب، این نظام است که باید تغییر رویه بدهد.

او با بیان اینکه اگر مردم در صحنه باشند افرادی مثل آقای لاریجانی هم در قدرت حاضر هستند، گفت: آقای لاریجانی امروز سمتی ندارد و تا حدودی در کنار هستند. حضور دوباره ایشان هم نیاز به تغییر رویه نظام دارد که موجب می‌شود مردم به صحنه بازگردند و افرادی مانند آقای لاریجانی هم از حاشیه خارج شوند بنابراین مهم این است که نظام رویه غلط خود را تغییر دهد.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر