تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۲۳ مهر ۱۴۰۰

چرا کودکان باید در برابر کرونا واکسینه شوند؟

پیشرفت واکسیناسیون اقشار مختلف مردم در کشور، روند ابتلا به بیماری کرونا را کاهش داده و برخی خوش بینی‌های غیر اصولی موجب کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی شده اما کارشناسان معتقدند برای عبور از پاندمی کرونا نیاز است که علاوه بر تداوم رعایت پروتکل‌ها واکسیناسیون همه کودکان نیز انجام شود.

اقتصاد ۲۴- یک فوق تخصص بیماریهای قلب کودکان در این زمینه گفت: واکسیناسیون کودکان در مقابله با بیماری کرونا هر زمان که از سوی ستاد علمی کرونا در کشور تایید شود بایستی انجام گیرد و این تنها راه عبور کشور از پاندمی کروناست.
دکتر بهزاد علیزاده افزود:اگر چه به طور عام کرونا کمتر در کودکان در فرم شدید دیده شده است اما این بدان معنا نیست که کودکان در معرض خطر نیستند متاسفانه طی ۲ سال اخیر که از پاندمی کرونا می‌گذرد ما شاهد صحنه‌های دلخراشی از ابتلای کودکان به این بیماری بودیم که حتی اگر یکی از این موارد را مردم عادی دیده بودند در واکسیناسیون خود و فرزندانشان شک نمی‌کردند.
وی با اشاره به تبلیغات و فعالیت گروه‌های ضدواکسن ادامه داد:ما نمی‌توانیم چون از میان چند میلیون جمعیت واکسینه شده ۲ نفر عوارضی چون تب و تشنج را تجربه کرده‌اند ضرورت واکسن فلج اطفال را زیر سوال ببریم اما متاسفانه امروز افراد ضدواکسن با تمسک به روشهای غیرعلمی دنبال پیدا کردن موارد نادر هستند تا به عنوان شاهد ادعاهای خود ارائه کنند که پاسخ آنها این است که حتی بعضی از میوه‌های طبیعی هم در برخی افراد ایجاد حساسیت و بروز علائم شدید می‌کند آیا ما به خاطر این افراد همه را از استفاده از آن میوه خاص منع می‌کنیم؟!
استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تنها سلاح موثری که امروز برای مقابله با کرونا در دست بشر وجود دارد واکسن است و عبور از این پاندمی نیازمند این است که کودکان نیز واکسینه شوند، البته به طور قطع باید مستندات علمی کافی همان طور که در کارآزماییهای بالینی واکسن‌ها در خصوص بزرگسالان ارائه شد در خصوص واکسیناسیون کودکان نیز  ارائه شود.


بیشتر بخوانید:  عوارض جانبی واکسن کرونا و نحوه مراقبت از آن


تعداد کودکان بستری شده کرونایی در پنجمین اوجگیری کرونا سه برابر  اوجگیریهای قبل بود

رییس بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر مشهد نیز گفت: همزمان با پنجمین طغیان ویروس کرونا تعداد کودکان بستری شده دارای علایم بیماری در این بیمارستان به سه برابر اوجگیریهای پیشین افزایش یافته بود.

دکتر سید علی جعفری بدون اشاره به آمار کودکان بستری شده در بیمارستان اکبر در این مدت افزود: این کودکان یا مبتلا به بیماری کووید ۱۹ شده بودند و یا دارای علامتهای ابتلا به این ویروس بودند.
وی ادامه داد: موارد شدید ابتلا به ویروس کرونا در اوجگیریهای پیشین تنها مربوط به کودکان مبتلا به بیماریهای زمینه‌ای بود اما در پنجمین موج طغیان کرونا کودکان بدون هیچ بیماری زمینه‌ای نیز به شکلی شدید کرونایی شده‌ بودند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در پنجمین اوجگیری کرونا یک بخش دیگر از بیمارستان کودکان اکبر مشهد به خاطر افزایش تعداد کودکان بیمار کرونایی به مجموع بخشهای بستری بیماران کووید ۱۹ افزوده شده بود.
جعفری افزود: کودکان مبتلا به ویروس کرونا می‌توانند منبع و منشاء انتشار بیماری به دیگران باشند بنابر این والدین آنها می‌بایست در وضعیت فعلی به فرزندان خود توجه و مراقبت بیشتری کنند.
وی ادامه داد: بیشتر کودکان اخیرا مبتلا به کرونا در پی حضور در جمع‌های خانوادگی و دورهمی‌ها به این ویروس آلوده شده‌ بودند در حالی که بسیاری از والدین با تصور این که کودکان در دورهمی‌های خانوادگی در برابر بیماری کرونا امنیت دارند مراقبتی از فرزندان خود نکرده بودند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر