تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۰۴ آبان ۱۴۰۰

افزایش قاچاق سلاح به کشور

افزایش کشفیات سلاح و ورود سلاح‌های عجیب و غریب به کشور زنگ خطر را برای بیشتر شدن وقوع جرایم خشن به صدا در آورده است. پلیس می‌گوید بیشترین سلاح‌های ممنوعه در چهار استان کشور است.

به گزارش جامعه ۲۴ -روزی نیست که خبری از جدار مرز یا استان‌های مرکزی بیرون نیاید که اسلحه جنگی و شکاری در آن کشف نشده باشد. اخباری که هنگام کشف در مرز ده‌ها و بعضا صد‌ها قبضه سلاح را شامل می‌شود و هرچه به مرکز کشور و پایتخت می‌رسیم، کشف سلاح کمتر می‌شود. اما موضوع مهم، امنیت است که با وجود این اسلحه‌ها در دست مجرمان به خطر می‌افتد. اینبار، اما موضوعی که متفاوت است کشف سلاح‌های عجیب و غریبی است که به عنوان سلاح روز در دنیا شناخته می‌شوند.

کشف محموله بزرگ اسلحه در مرز‌های غربی

در مرداد ماه امسال بود که محموله بزرگ اسلحه جنگی در هنگ مرزی ارومیه از سوی مرزبانی کشف شد. مرزبانان با یک کمین موفق شدند ۲۸۳ قبضه سلاح جنگی که عمدتا کلاش جنگی بوده و دارای صدا خفه کن و شعله پوش بودند را کشف کنند. قاچاقچیان این اسلحه‌ها از سوی پلیس دستگیر شدند.

کشف ۱۴ کلت زیر درخت

اوایل مهر ماه بود که پلیس کازرون متوجه ورود تعدادی کلت به داخل این شهر شد، ماموران پلیس با بررسی‌های بیشتر موفق شدند دو قاچاقچی اسلحه را شناسایی کنند. تحقیقات ماموران ادامه داشت تا اینکه محل مخفی کردن اسلحه‌ها در نزدیکی شهر و زیر یک درخت لو رفت. با بررسی اطراف درخت ۱۴ اسلحه کلت جدید و نو کشف شد. دو قاچاقچی هم دستگیر و اعتراف کردند که اسلحه‌ها را از مرز‌های غربی تحویل گرفتند و برای فروش به کازرون آورده‌اند.

باند علی بلژیکی، قاچاقچی اسلحه بودند

علی بلژیکی، قاچاقچی حرفه‌ای اسلحه در استان فارس بود و هر بار پلیس برای دستگیری او اقدام می‌کرد، این قاچاقچی حرفه‌ای برای مدتی مخفی می‌شد، اما پلیس کازرون چندی قبل متوجه فعالیت دوباره علی بلژیکی در این شهر شد و به همین دلیل موضوع با پلیس امنیت استان فارس در میان گذاشته شده و تیم ویژه‌ای برای شناسایی و دستگیری او تشکیل شد.

ماموران که می‌دانستند اگر غفلت کنند این متهم تحت تعقیب متواری می‌شود اینبار تحقیقات بیشتری را انجام دادند و متوجه شدند متهم در حال حمل یک محموله به سمت کازرون است. با به دست آمدن این سرنخ بلافاصله او شناسایی و در نزدیکی شهر در تور ایست و بازرسی افتاد، اما فرار کرد. او سرانجام بعد از عملیات تعقیب و گریز به همراه اسلحه‌ها دستگیر شد.


بیشتر بخوانید: در ایران پول‌های کثیف چه حجمی دارند؟


علی بلژیکی هنگام دستگیری با ۹ قبضه اسلحه کلت کمری و ۱۶ خشاب پر دستگیر شد. او اعتراف کرد سلاح‌ها را در مرز‌های غربی خریده و برای فروش به کازرون آورده بود.

در تهران هم سلاح کشف می‌شود

تنها در دو پرونده در سه ماه گذشته در تهران ۹ اسلحه جنگی و شکاری با بیش از ۱۰۰ فشنگ و ۱۲ خشاب کشف و ضبط شده است. در یک پرونده ماموران پایگاه پنجم پلیس امنیت از یک قاچاقچی سلاح موفق شدند ۵ اسلحه کشف کنند. این متهم در محل اختفای اسلحه‌ها دستگیر شد. در پرونده دیگر، ماموران کلانتری مجیدیه از یکی از خانه‌ها ۴ تفنگ به همراه ۸۰ فشنگ کشف و متهمان را دستگیر کردند در این پرونده‌ها هم موضوع مهم، خرید سلاح‌ها از مرز‌های غربی کشور بود.

افزایش کشفیات سلاح در مرز‌ها

بیشتر سلاح‌های جنگی و شکاری قاچاق از مرز‌های غربی وارد کشور می‌شود و بعد از ورود از سوی قاچاقچیان حرفه‌ای تحویل رابط‌ها در داخل می‌شود تا آن‌ها اسلحه را به استان‌های مرکز کشور برسانند. سردار احمدعلی گودرزی، فرمانده مرزبانی ناجا در مورد برخورد با سلاح‌های غیر مجاز در نقطه صفر مرزی گفت: در پنج ماه گذشته، کشفیات سلاح و مهمات در مرز‌ها به ویژه مرز‌های غربی ۵۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد. ما تمام توان خود را برای تامین امنیت مردم بکار گرفتیم و با قاچاقچیان اسلحه هم به شدت در نوار مرزی برخورد می‌کنیم.

بیشترین سلاح‌ها در کدام استان‌ها است؟

درحالی‌که کشفیات اسلحه در مرز‌ها افزایش یافته و همین موضوع نشان دهنده افزایش قاچاق سلاح به داخل کشور است، سردار قاسم رضایی، جانشین رئیس پلیس کشور از ورود اسلحه‌های قاچاق از مرز‌های غربی خبر می‌دهد و می‌گوید: بیشتر اسلحه‌های قاچاق وارد شده به کشور از چهار استان خوزستان، کرمان، فارس و گلستان کشف می‌شود. هرگونه استفاده از اسلحه غیرمجاز و نگهداری از آن‌ها جرم است و پلیس با متخلفان برخورد می‌کند.

وی ادامه داد: دولت‌های همسایه هم در مرز‌هایی که قاچاق اسلحه زیاد است باید به وظایف خود آگاه باشند و پروتکل‌های مرزی را رعایت کنند.

با توجه به افزایش ارتکاب قتل و جرایم خشن در ماه‌های اخیر با اسلحه، به نظر می‌رسد باید کنترل بیشتری در این حوزه انجام و از ورود انواع سلاح به کشور جلوگیری شود.

ارسال نظر