تاریخ انتشار: ۱۶:۱۷ - ۰۴ آبان ۱۴۰۰

خزانه خالی چه تاثیری بر بورس می‌گذارد؟

در حالی خبر خزانه خالی امروز در رسانه‌ها منتشر شد که این خبر به طور قطع بر بازار سرمایه تاثیر خواهد داشت. این مساله را یک کارشناس بورس تحلیل می‌کند.

اقتصاد ۲۴ - بر اساس سندی که امروز خبرگزاری تسنیم به آن دست یافت، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور در تاریخ ۹ مرداد ۱۴۰۰ طی نامه‌ای به نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه می‌نویسد: نامه شماره ۱۹۴۶۵۳ مورخ ۱۴۰۰/۴/۲۸ جناب عالی با موضوع درخواست «پرداخت مبلغ مورد اشاره نزد خزانه به منظور تکمیل و بهره برداری از پروژه آبرسانی به آبیک» که تصویر آن به پیوست ارسال می‌شود، به استحضار ریاست محترم جمهوری رسید، پی نوشت فرمودند:  «همه موجودی خزانه بر اساس درخواست‌های جنابعالی تخلیه شده است. موجودی وجود ندارد»

نیما میرزایی کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش گفت: به نظر نمیرسد که این نامه غلو آمیز، مطلب دور از ذهنی را مطرح کرده باشد. پیشتر هم در دولت قبل معاون اول موارد مشابهی را نسبت به ذخایر ارزی البته در سال‌های اوج تحریم آمریکا اعلام کرده بودند.

وی ادامه داد: فارغ از جنبه‌های سیاسی انتشار این خبر، می‌توان انتظار داشت دلار بازار آزاد بصورت هیجانی و کوتاه مدت، در معاملات روز جاری خود افزایش پیدا کند، موضوعی که بسیار مورد توجه معامله گران روزانه بورس (از جنبه اشتیاق به خرید سهام) می‌باشد.


بیشتر بخوانید: وعده‌های دولت برای احیای بورس چه شد؟


میرزایی افزود:، اما در رابطه با دولت فعلی، پیشتر هم اشاره کرده بودم در خصوص کسری بودجه می‌بایست شرایط پیچیده او و تصمیمات سخت پیش رویش را درک نمود، ولی فروش بی رویه اوراق ادامه روش غلط دولت‌های پیشین و چرخه معیوبی است که صرفا یک مُسکن کوتاه مدت بوده و به تورم در آینده دامن میزند. کم خسارت‌ترین راه پیش رو دولت کاهش جذابیت بازار پولی (و در نتیجه افزایش جذابیت بازار سرمایه) و همزمان فروش اموال و سهام با قیمت منصفانه می‌باشد.

در واقع با مدیریت بازار ها، پول‌هایی که از سیستم بانکی خارج می‌شوند را می‌بایست در یک بورس پویا جذب کرد تا هم اثرات مخرب تورمی در بازار‌های موازی را شاهد نباشیم و هم هدف دولت در کسری بودجه مرتفع شود.

منبع: نبض بورس

ارسال نظر