تاریخ انتشار: ۱۵:۱۵ - ۰۷ آبان ۱۴۰۰

خروج پول حقیقی از بورس شدت گرفت

بازار سرمایه در روز‌هایی که روند نزولی به خود گرفته، شاهد خروج پول سهامداران حقیقی است که این مساله می‌تواند رکود حاکم بر بورس را عمیق‌تر کند.
 
اقتصاد ۲۴- بورس در هفته‌های گذشته حال و روز خوشی ندارد. تغییر مدیریت سازمان بورس نیز نتوانسته است، روند نزولی بورس را کنترل کند و آن را به تعادل برساند.

برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند، خزانه خالی و کسری بودجه شدید سبب شده تا دولت مجبور به عدم حمایت از بورس شود، تا سرمایه‌گذاران پول خود را به بخش‌های دیگر اقتصاد ببرند.  

روندهای موجود در بازار سرمایه نشان می‌دهد مشکل اصلی این بازار در وضعیت فعلی بی اعتمادی شدیدی است که در این بازار وجود دارد. قیمت نمادها در حال حاضر به پایین ترین میزان خود رسیده است و این مساله می‌تواند جذابیت این بازار را بالا ببرد. اما سهامداران به دلیل نا امیدی حاکم بر بورس، هر روز در حال خارج کردن پول خود از این بازار هستند.

کاهش ۳ درصدی شاخص کل بورس

بورس در هفته اول آبان دو روند متفاوت داشت. شاخص کل در روز‌های شنبه و دوشنبه نزول کرد و سه ‌شنبه و چهارشنبه صعود کرد و در نهایت بازدهی شاخص کل بورس در هفته گذشته منفی 3 درصد باشد. در اولین روز هفته شاخص کل بیش از 28 هزار واحد افت کرد و روز دوشنبه سقوط 23 هزار و 640 واحدی را پشت سر گذاشت.

اما روز سه‌ شنبه روند نزولی شاخص کل در این هفته متوقف شد و 336 واحد رشد کرد. شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته گذشته نیز 9 هزار و 501 واحد صعود کرد و به عدد یک میلیون و 393 هزار رسید. با این حال شاخص کل بورس در پایان هفته نسبت به آخرین روز کاری هفته قبل 42 هزار و 397 واحد پائین ‌تر ایستاد.

پیشی گرفتن شاخص کل هموزن در منفی‌ها

شاخص کل هم وزن بازار سرمایه در هفته اول آبان ماه نیز روند نزولی خود در هفته های اخیر را ادامه داد. تفاوت شاخص کل هموزن و شاخص کل در تعداد روزهای منفی در هفته گذشته بوده است. شاخص کل در تمام روزهای هفته منفی بوده و در نهایت بازدهی منفی 5.23 درصد را ثبت کرده است.

شاخص هم وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 20 هزار و 792 واحد پائین ‌تر از هفته پایانی مهرماه ایستاد و به رقم 376 هزار و 470 واحد رسید.

ثبت رکورد منفی در ارزش معاملات خرد

در هفته اول آبان سال ۱۴۰۰، میانگین هفتگی ارزش معاملات با کاهش ۳۸ درصدی مواجه شد. این روند که در هفته‌های گذشته به شکل نزولی وجود داشته است، نگرانی‌های زیادی را برای بیان رکود در بازار سرمایه ایجاد کرده است. اما در روز دوشنبه به علت رشد ارزش معاملات اوراق بدهی ارزش کل معاملات بازار سهام تفاوت زیادی به روز‌های دیگر داشت.

روز دوشنبه معاملات کل بازار ارزشی معادل ۳۹ هزار و ۵۸۴ میلیارد تومان داشت که بالاترین رقم هفته بود. میانگین ارزش معاملات کل هفته ۱۵ هزار و ۱۷۸ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۲۴ هزار و ۲۹۴ میلیاردی هفته پیشین، افت زیادی داشته است.

در هفته گذشته، میانگین ارزش معاملات خرد بورس ۳ هزار و ۸۳۴ میلیارد تومان بود که نسبت به رقم ۴۵ هزار و ۶۶۱ میلیاردی هفته پیشین، افت ۱۷ درصدی داشته است. آمار‌ها نشان می‌دهد در آخرین روز هفته ابتدایی آبان ماه، برای سومین روز متوالی ارزش معاملات خرد کاهش یافت و به کمترین رقم در ۴ ماه گذشته رسید که می‌تواند رکوردی منفی برای ارزش معاملات خرد بازارسرمایه باشد.

رشد ارزش صف‌های فروش و کاهش صف‌های خرید

میانگین ارزش صف‌های فروش در هفته گذشته ۴۹۲ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته پیشین ۳۲۴ میلیارد تومان بیشتر بود و رشد ۱۹۲ درصدی داشته است. بالاترین رقم هفته ۹۷۷ میلیارد تومان بود که در روز شنبه ثبت شد و پایین‌ترین رقم به روز چهارشنبه برمی گردد که ۲۰۰ میلیارد تومان بود.


بیشتر بخوانید: پیش بینی بورس شنبه ۸ آبان ۱۴۰۰


میانگین ارزش صف‌های خرید در هفته اول آبان، ۲۱۹ میلیارد تومان بود که از میانگین هفته گذشته ۳۹۷ میلیارد تومان کمتر بود. در این هفته، میانگین ارزش صف‌های خرید ۶۴ درصد کاهش یافته است. بالاترین رقم هفته ۲۸۶ میلیارد تومان بود که در روز سه شنبه ثبت شد و پایین‌ترین رقم به روز چهارشنبه برمی‌گردد که ۱۶۴ میلیارد تومان بود.

افزایش ۵۶ درصدی خروج پول حقیقی

در پایان هفته گذشته رکورد خروج پول حقیقی برای ۸ روز متوالی ثبت شد. در مجموع کل هفته هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد. بورس در هفته گذشته در تمام روز‌ها شاهد خروج پول بوده است.

خروج پول از بازار سرمایه در هفته اول آبان نسبت به هفته پایانی مهرماه رشد ۵۶ درصدی داشته است. میزان خروج پول در هفته پایانی مهرماه حدود ۱۲۰۰ میلیارد تومان بوده است. این مساله می‌تواند در آینده مشکلات فراوانی را برای بازار سرمایه ایجاد کند.

ارسال نظر