تاریخ انتشار: ۲۲:۵۹ - ۱۱ آبان ۱۴۰۰
رئیس انجمن فناوران زنجیره بلوک:

اگر ماینینگ را برای کمک به صنعت برق فرامی‌خواندیم، امروز قهرمان صنعت برق کشور بود

رئیس هیأت مدیره انجمن فناوران زنجیره بلوک با ابراز نگرانی درمورد سرنوشت صنعت استخراج رمزارز، گفت: سوءمدیریت و قوانین اشتباه، کشور را به جایی رسانده که صنعت استخراج درکنار بحران‌های دیگر درحال ضربه زدن به صنعت برق نیز هست.

اقتصاد ۲۴- میناسادات حسینی: سید امید علوی در نشست خبری روز سه شنبه انجمن فناوران زنجیره بلوک گفت: امروز ۱۴ هزار مگاوات تراز منفی برق در کشور داریم و قوانین ضعیف و نرخ‌های شناور برق صنعت استخراج باعث شده که بیش از ۸۰ درصد این صنعت در کشور ما زیرزمینی شود.

علوی ادامه داد: این وضعیت حاصل عدم ایجاد بستر برای فعالیت شفاف و قانونی، عدم استفاده از ظرفیت کارشناسی بخش خصوصی و انجمن‌های علمی است.

هشدار انجمن‌های علمی حوزه بلاک‌چین به وزارت نیرو

رئیس هیأت مدیره انجمن فناوران زنجیره بلوک با هشدار نسبت به کمبود برق در زمستان گفت: سابقه نداشته که ما در زمستان کمبود برق داشته باشیم، اما امسال ۳۰۰۰ مگاوات کمبود در زمستان خواهیم داشت و خاموشی‌ها از همین حالا شروع شده است. اگر مسئولان وزارت نیرو به فکر حل اساسی نباشند و همانند وزیر قبلی وزارت نیرو عمل کنند، وضعیت دشواری را شاهد خواهیم بود.

علوی ادامه داد: اسناد مکتوب درمورد هشدار‌های انجمن‌های علمی حوزه بلاک‌چین به وزارت نیرو از سال ۹۷ و ارائه راهکار‌های متعدد برای معضل کمبود برق کشور وجود دارد. در سه سال گذشته، هرسال به وزارت نیرو هشدار دادیم که باید روند‌های فعلی را کنار بگذارد. ما سال ۱۴۰۰ خاموشی‌های شدیدی را تجربه کردیم، اما به‌جای چاره‌اندیشی، این وزارت‌خانه چهار ماه استخراج را در تابستان و ۱ ماه و نیم در زمستان ممنوع کرد. اگر پدیده و فناوری‌ای درحال فعالیت در کشور است، دولت و حاکمیت موظف به حمایت از سرمایه‌گذارانش است، اما متاسفانه در صنعت برق شاهد چنین موضوعی نبودیم و درنتیجه تمام سرمایه‌گذاران به کشور‌های دیگر فرار کردند یا درحال تماشای نابودشدن سرمایه‌هایشان هستند.

عملکرد مبهم وزارت صمت در مورد رمزارز‌ها

رئیس هیأت مدیره انجمن فناوران زنجیره بلوک با بیان اینکه وزارت نفت نیز همانند وزارت نیرو تعامل مناسبی با بخش خصوصی ایجاد نکرده، گفت: با بالاتر رفتن ارزش بیت‌کوین و دیگر ارز‌های دیجیتال، در آینده شاهد بی‌قانونی‌های بیشتر و زیرزمینی‌تر شدن فعالیت فعالان این حوزه خواهیم بود و می‌توانیم مطمئن باشیم که با برخورد سلبی و هزینه‌های سنگین نمی‌توان ماینر را از خانه‌ها بیرون کرد.

علوی ادامه داد: اگر نگاه به صنعت استخراج هم امنیتی باشد، در هر مکانی شاهد فعالیت زیرزمینی خواهیم بود. وزارت صمت عملکرد مبهمی درخصوص رمزارز‌ها داشته؛ چرا که در زمانی نقش تسهیل‌گرانه و چابکی را ایفا کرد و اقدام به راه‌اندازی سامانه بهین‌یاب برای ثبت‌نام صنعتگران کرد؛ سامانه‌ای که با افتتاح آن، افراد زیادی بیش از تصور حاکمیت اقدام به ثبت‌نام کرد. بااین‌حال با فشار نهاد‌های امنیتی، از خردادماه سامانه بهین‌یاب بسته است و همین موضوع بازار سیاه پروانه‌های بهره‌برداری و جواز‌های تأسیس ایجاد کرده است.

وضعیت صنعت ماینینگ کشورمان واقعا ناامیدکننده است

رئیس هیأت مدیره انجمن فناوران زنجیره بلوک گفت: امروز تمام کسانی که مجوز احداث گرفتند و سرمایه‌گذاری در این خصوص انجام دادند و دستگاه خریدند و سرمایه مملکت را صرف ایجاد بنگاه اقتصادی کردند، دیگر نمی‌توانند پروانه بهره‌برداری بگیرند و طبق نامه دادستانی، فعالیت در حوزه ماینینگ منوط به داشتن پروانه بهره‌برداری است.

علوی با بیان اینکه وضعیت صنعت ماینینگ کشورمان واقعا ناامیدکننده است، گفت: آمریکا که اکنون به قطب ماینینگ دنیا تبدیل شده، برق را سه سنت به ماینر‌ها می‌دهد درحالی‌که کشور ما با این همه استعداد و توان و ظرفیت هیچ کاری در این زمینه انجام نداد. هر فناوری و علمی می‌تواند هم مفید باشد یا مضر؛ هم سازنده باشد هم مخرب؛ بستگی به رفتار شما دارد. اگر این فناوری را به‌سمت کمک به صنعت برق سوق می‌دادیم، امروز ماینینگ قهرمان صنعت برق کشور شده بود و کمبود‌ها را جبران می‌کرد تا دولت به‌دنبال حل دیگر مشکلات کشور برود. ولی حالا شاهد مشکلات عدیده در هر زمینه هستیم. کل مشکل برق کشور با ماینینگ قابل حل است، اما اگر به حرف‌های بخش خصوصی گوش بدهند.

علوی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه دولت جدید گوش شنوا برای شنیدن راهکار‌های بخش خصوصی برای حل مشکل برق و گاز داشته باشد، گفت: ذهنیت بسته بعضی نهاد‌ها دلیل وجود یک فضای بی‌تصمیمی در حوزه رمزارزهاست.

مخالفت وزارت نیرو با پیشنهاد فعالان حوزه رمزارز

در ادامه این نشست، مدیرعامل انجمن زنجیره فناوران بلوک نیز گفت: ما در کشور مشکل ذخایر گاز نداریم، مشکل ما تبدیل و زیرساخت توزیع و انتقال است. ما در دولت قبل طرحی را بردیم و درخواست کردیم که وزارت نیرو نیروگاه‌های برق و گازی را که مازاد انرژی دارند اعلام کند تا به قیمت تمام‌شده آن را بخریم؛ اما با این موضوع درجا مخالفت کردند.

عباس آشتیانی با بیان اینکه ما به عنوان راهکار موقت پیشنهاد دادیم که از نیروگاه‌های موجود در شمال‌غرب کشور استفاده شود، گفت:، اما با این پیشنهاد هم موافقت نشد.

ماینینگ مشکل صنعت برق کشور ما نیست

رئیس کارگروه استخراج رمزارز انجمن فناوران زنجیره بلوک نیز در ادامه این نشست گفت: نیروگاه‌های تولید پراکنده به وزارت نیرو فروش ندارند، چون وزارت نیرو قدرت خرید از آن‌ها ندارد و این نیروگاه‌ها ورشکسته شده‌اند. او اضافه می‌کند این نیروگاه‌ها در نقاطی قرار ندارند که به شبکه فشار بیاورند، اما باز هم به ما اجازه بهره‌برداری نمی‌دهند.

مسعود نیلی ادامه داد: این نیروگاه‌ها در تأمین هزینه‌های نگه‌داری خودشان مانده‌اند؛ طبق گفته رئیس تأمین‌کنندگان برق سیکل ترکیبی، تکمیل پروژه‌های سیکل ترکیبی درصورت تأمین هزینه و ورود سرمایه جدید بدون مصرف حتی یک متر مکعب گاز می‌تواند ۱۵ هزار مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه کند؛ این عدد خیلی بزرگی است. تکمیل این پروژه‌ها هم تعهد دولت بوده و به‌دلیل عدم تأمین نقدینگی دولت مسکوت مانده‌اند. ماینینگ مشکل صنعت برق کشور ما نیست، بلکه می‌تواند راه‌حل آن باشد.

ارسال نظر