تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۱۵ آبان ۱۴۰۰

بنزین جبرانی آخر آبان واریز می‌شود

سرانجام عملیات احیای ۴۰۶۰ جایگاه سوخت به پایان رسید. همزمان در مجموع ۲۵۸میلیون لیتر سهمیه جبرانی، برای همه خودرو‌های شخصی درنظرگرفته شد که به‌گفته وزیر نفت، این سهمیه‌ها تا آخر همین‌ماه در کارت‌های سوخت شارژ می‌شود.

اقتصاد ۲۴- سرانجام عملیات احیای ۴۰۶۰ جایگاه سوخت به پایان رسید. همزمان در مجموع ۲۵۸میلیون لیتر سهمیه جبرانی، برای همه خودرو‌های شخصی درنظرگرفته شد که به‌گفته وزیر نفت، این سهمیه‌ها تا آخر همین‌ماه در کارت‌های سوخت شارژ می‌شود. این تصمیم با هدف جبران هزینه وارد شده به مردم، پس از حمله سایبری ۱۰ روز پیش به جایگاه‌های سوخت، گرفته شده است. روز پنجشنبه، جواد اوجی، وزیر نفت در توضیح علل تخصیص سهمیه بنزین جبرانی گفت: برای جبران اختلالی که در سامانه هوشمند سوخت به‌وجود آمد، ۱۰لیتر بنزین سهمیه‌ای جبرانی برای هر خودروی شخصی در نظر گرفته شده است که در پایان آبان ماه واریز خواهد شد.

در پس یک حمله سایبری به سامانه سوخت و از کار افتادن بیش از ۴ هزار جایگاه عرضه بنزین در تمام استان‌های ایران، وزارت نفت در اقدامی فوری، برای جلوگیری از اختلال و تنش احتمالی، وارد ماجرا شد و با اعزام کارشناسان و تکنیسین‌های فنی، به‌تدریج جایگاه‌های عرضه بنزین به‌صورت آفلاین به مدار بازگشتند، پس از چند روز بر تعداد این جایگاه‌ها و امکان استفاده از بنزین سهمیه‌ای فراهم شد. در تازه‌ترین تحول، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از اتصال کل ۴هزارو۶۰ جایگاه عرضه سوخت موجود در ایران به سامانه هوشمند سوخت و عرضه بنزین و نفت‌گاز سهمیه‌ای در تمام جایگاه‌ها خبر داه است.

نحوه تخصیص سهمیه جبرانی

یک روز پس از این حمله سایبری، سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری، در یکی از جایگاه‌های عرضه سوخت در تهران، حاضر شد و به مردم اطمینان داد که اختلال ایجاد شده برطرف خواهد شد و جای نگرانی نیست. پس از آن رئیسی به وزارت نفت رفت و از نزدیک در جریان فرایند احیای جایگاه‌های سوخت قرار گرفت. در همان روز اوجی، وزیر نفت پیشنهادی اختصاص سهمیه جبرانی را به رئیس‌جمهوری ارائه داد. پیشنهاد وزیر نفت در روز‌های بعد، در دولت مصوب شد.


بیشتر بخوانید: ۲۵۸ میلیون لیتر سهمیه جبرانی بنزین در نظر گرفته شده است


روز پنجشنبه، بلافاصله در پایان عملیات احیای شبکه سوخت وزیر نفت با اشاره به اینکه ۱۷مورد کاربری و مصرف بنزین در قالب کارت سوخت وجود دارد، توضیح داد: برای جبران این اختلال، سهمیه سواری شخصی که سهمیه عادی آن ۶۰لیتر در ماه است، در پایان آبان‌ماه به ۷۰لیتر افزایش پیدا می‌کند. برای موتور سیکلت‌ها نیز ۵.۶ میلیون کارت فعال وجود دارد که سهمیه آن‌ها از ۲۵لیتر به ۳۰لیتر افزایش می‌یابد. وزیر نفت مجموع سهمیه جبرانی تخصیص یافته در این فرایند را ۲۵۸ میلیون لیتر اعلام کرد.

سه‌شنبه شب، پایان عملیات احیا

به‌گفته کرامت ویس کرمی، مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی، سرانجام شامگاه سه‌شنبه، همه ۴۰۶۰ جایگاه عرضه سوخت فعال در سراسر ایران به مدار عرضه سوخت بازگشتند. کرمی با اشاره به دشواری‌های فرایند احیای جایگاه‌ها توضیح داد: با توجه به قطع ارتباط سیستم ارتباطی جایگاه‌های عرضه سوخت با سامانه دیسپچینگ مرکزی، نیاز بود تا در این عملیات چند روزه، کارشناسان به‌صورت تک به تک به همه جایگاه‌ها مراجعه کنند و به‌منظور اتصال ارتباط نازل‌ها با دفتر جایگاه و پس از آن ارتباط دفتر جایگاه با ستاد شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، نرم‌افزار‌ها را در جایگاه‌ها نصب کنند.

او با اشاره به متوقف نشدن سوخت‌رسانی درحین اجرای این عملیات تأکید کرد:۴۵۰گروه عملیاتی با کار شبانه‌روزی و همکاری گروهی و بی‌وقفه در شیفت‌های مختلف کاری، این عملیات را در ۳۷منطقه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در سراسر کشور انجام دادند.

بسیج ۴۰ هزار نفری

به‌گفته ویس کرمی، خنثی‌سازی اثر حمله سایبری به جایگاه‌های سوخت با همکاری ۴۰ هزار نفر از کارکنان و مالکان جایگاه‌ها انجام شد. در طول ۸ روز اجرای این عملیات، نیرو‌های متخصص شرکت‌های ملی گاز ایران، ملی نفت ایران و ملی صنایع پتروشیمی، به کمک شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی آمدند. او گفت: دلایل این اختلال در حال بررسی است و نتایج آن را نهاد‌های ذیربط اطلاع‌رسانی می‌کنند.

مراقب پیامک‌های جعلی باشید

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، طی اطلاعیه‌ای درباره سوءاستفاده از اطلاعات محرمانه بانکی و شخصی افراد با ارسال لینک‌های جعلی برای ثبت‌نام سهمیه سوخت جبرانی هشدار داد. در اطلاعیه شرکت نفت آمده است: همزمان با اعلام وزیر نفت مبنی بر تخصیص سهمیه ویژه سوخت جبرانی به مالکان خودرو‌ها و موتورسیکلت‌ها، افرادی با ارسال پیامک و اخبار جعلی، مردم را به سایت‌ها و لینک‌های جعلی برای ثبت‌نام سهمیه سوخت جبرانی هدایت می‌کنند و از این طریق اطلاعات محرمانه بانکی و شخصی افراد را به سرقت می‌برند.

به‌گونه‌ای که کلاهبرداران، لینکی را به‌صورت پیامک برای شهروندان ارسال کرده و از کاربر درخواست می‌کنند برای دریافت سهمیه سوخت جبرانی به لینک موجود در پیامک مراجعه کنند و پس از آن، افراد به سایت‌های فیشینگ هدایت می‌شوند و مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند. شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با تأکید بر هوشیاری مردم نسبت به ترفند‌ها و تکنیک‌های پیامکی کلاهبرداران، اعلام می‌کند: اطلاع‌رسانی لازم و جامع درباره تخصیص سهمیه سوخت جبرانی به‌صورت رسمی اعلام خواهد شد و مردم از ورود به سایت‌ها و لینک‌های مشکوک و غیرمعتبر که از طریق پیامک ارسال می‌شود، به جد خودداری کنند.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر