تاریخ انتشار: ۰۹:۵۶ - ۱۶ آبان ۱۴۰۰

چرا طرح شفافیت آرا در مجلس یازدهم به سرانجام نمی‌رسد؟

یک فعال سیاسی اصلاح طلب بر این باور است که برداشت نمایندگان از مسائل سطحی است و مبتنی بر کار کارشناسی و مطالعه نیست

اقتصاد ۲۴- جلال میرزایی، نماینده مجلس دهم، در مورد طرح شفافیت آرای نمایندگان گفت: یک سال و نیم است یکی از اولویت‌های مجلس یازدهم این بوده که بحث شفافیت را یک‌سره کند، اما هنوز نتوانسته این مساله را به سرانجام برساند. علت آن هم این است که برداشت‌شان از مسائل سطحی بود و مبتنی بر کار کارشناسی و مطالعه نبود.

کلیات طرح شفافیت آرای نمایندگان هفته گذشته در مجلس یازدهم رد شد و احتمالاً در روز‌های پیش رو بار دیگر به دستور کار مجلس بازمی‌گردد. مجلس دهم برای تصویب این طرح به جمع‌بندی نرسید و کلاً قید آن را زد. حالا در مجلس یازدهم نیز که از همان روز‌های ابتدایی کار، شعار شفافیت سر داده بود، بلاتکلیف است. بر همین اساس برنامه «تیتر امروز» اعتمادآنلاین از جلال میرزایی، نماینده مجلس دهم، سوال کرده «چرا طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس یازدهم به سرانجام نمی‌رسد؟» که مشروح آن را در ادامه می‌بینید و می‌خوانید.


بیشتر بخوانید: چرا فساد اقتصادی در ایران تمامی ندارد؟


مجلس قبلی بحث شفافیت را تصویب نکرد، برای خودش هم استدلال‌هایی داشت. مباحثی مانند برجام، «اف‌ای‌تی‌اف» یا همین شفافیت و... هر چیزی که مجلس قبل با مشورت کارشناسان درباره‌اش به یک جمع‌بندی رسیده بود و به صلاح کشور می‌دانست؛ آقایان، چون کلاً آن جریان را قبول نداشتند برای اثبات خودشان گفتند هر چیزی در آن مجلس بوده ما می‌رویم و عکس آن عمل می‌کنیم. وعده‌های خیلی زیادی هم دادند، اما الان خودشان در این مساله مانده‌اند.

یک سال و نیم است یکی از اولویت‌های مجلس یازدهم این بوده که بحث شفافیت را یک‌سره کند، اما هنوز نتوانسته این مساله را به سرانجام برساند. علت آن هم این است که برداشت‌شان از مسائل سطحی بود و مبتنی بر کار کارشناسی و مطالعه نبود. شعار و وعده‌ای را مطرح کردند و الان هم درمانده‌اند که چطور آن را جمع‌بندی کنند و به نتیجه برسانند. نمایندگان قبل از آمدن مجلس درباره برجام، لوایح «اف‌ای تی‌اف» و دولت قبل همین نگاه را داشتند و الان که به مجلس آمده و متوجه شرایط شده‌اند، می‌دانند که چه باید کرد. چون به جای اینکه کار مبتنی بر مطالعه باشد، صرفاً مبتنی بر لجبازی با دولت و جریان سابق است، نگاه عمدتاً سلبی است و در وجه ایجابی چیزی برای عرضه ندارند.

 

منبع: اعتماد 

ارسال نظر