تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۱۶ آبان ۱۴۰۰

درآمد بلاگرها از کجاست؟

فضای مجازی سبب به وجود آمدن برخی شغل‌ها شده که تا پیش از این شاید حتی نامی از آن در صفحه روزگار وجود نداشته و بلاگری یکی از این حرفه هاست، شغلی که امروزه بسیاری افراد را درگیر خود کرده و درآمد‌های نجومی برای برخی رقم زده است.

اقتصاد ۲۴ - این روزها، فضای مجازی، آنچنان جایگاه خود را در میان مردم باز کرده است که برخی، با استفاده از زمان و یادگیری چگونگی نفوذ بر مردم، توانستند در مدت زمان کوتاهی، از آن به ثروت برسند و کسب و کار‌های خود را راه‌اندازی کنند.

در این میان برخی نیز از فرصت استفاده کردند و با افزایش اشتراک‌گذاری مطالب و دنبال کننده، نام خود را بلاگر گذاشته‌اند و با استفاده از این نام، برای خود، شهرتی دست و پا کردند، معروفیتی که برای این افراد درآمد‌های میلیونی و یا چند صد میلیونی به صورت روزانه و ماهانه به همراه دارد.

موضوعی که بسیاری از کارشناسان معتقدند این است که این موارد به یک جنبه روحی و روانی ارتباط دارد که فرد می‌تواند خود را قانع کند که با افزایش ارتباط به واسطه فضای مجازی، می‌تواند شرایط مادی خود را بهبود بخشد.‌

بلاگری و آسیب شناسی‌های آن

مجید غفاری روانشناس بالینی و استاد دانشگاه در گفتگو با ایسنا در این زمینه، اظهار کرد: امروزه راه اندازی کسب و کار‌های مجازی بخشی از عرف بازار شده و بسیاری از افراد بسیار مثبت و هوشمندانه کسب و کار خود را در فضای مجازی گسترش دادند که علاوه بر متناسب بودن با وضعیت امروز زندگی بشر تسهیل کننده نیز است و بسیاری از مشتریان هم از این فضا رضایت دارند.

وی تصریح کرد: مانند همه پدیده‌هایی که متناسب با شرایط اقتصادی و اجتماعی به وجود می‌آیند در فضای مجازی هم آسیب‌هایی وجود دارد و بعضی از افراد به جهت آسیب‌های فردی و اجتماعی در این زمینه سو رفتار و سواستفاده‌هایی می‌کنند و یکی از نقش‌هایی که به نظر می‌رسد بعضا در آن سو رفتار می‌بینیم نقش بلاگربودن در فضای مجازی است.

این روانشناس بالینی و استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: این آسیب‌ها را می‌توان از منظر‌های مختلف روانشناسی اجتماعی و جامعه شناسی و علوم اجتماعی روانشناسی فردی و آسیب شناسی روانی و خانوادگی نگاه کرد.

غفاری با اشاره به اینکه از نظر آسیب شناسی روانی و خانواده چهار صفت مربوط به ابعاد تاریک شخصیت می‌شوند که عوارض فرایند آسیب شناختی تحول روانی و اجتماعی یک انسان می‌توانند باشند، گفت: این صفات شامل سادیسم (آزارگری و لذت بردن از آزار رساندن) خود شیفتگی (فردی که خیلی همدلی عاطفی ندارد و خودبرتر بین است و فقط حق خودش را می‌بیند و فقط خودش را مستحق یک سری حقوق می‌داند و به حقوق دیگران اعنتایی ندارد و خودخواه است) ماکیاولیسم (این فرد از هر طریقی دروغ، تظاهر، ریا می‌خواهد به هدفش که می‌تواند ثروت، پست سیاسی یا اجتماعی و یا جایگاه مذهبی و علمی برسد) ضد اجتماعی این افراد تا حد زیادی بی رحم هستند و احساس گناه ندارند و افرادی هستند که میل به کلاهبرداری و خلافکاری و رفتار‌های غیرقانونی و ساختارشکنی نابهنجار در آن‌ها بسیار زیاد است و بعضا افراد بسیار فریبکار و پرخاشگر و بی رحم هستند.


بیشتر بخوانید: جولان بلاگر‌ها در فضای مجازی


وی ادامه داد: رفتار یک بلاگری که زندگی و شخصیتی را که وجود ندارد نمایش می‌دهد و به هرروشی می‌خواهد به موفقیتی دست پیدا کند یا مشهور شود و یا کالایی را بفروشد و یا طرفدار یا دنبال کننده جمع کند و با اهداف مختلفی که یک بلاگر صفحه اش را راه اندازی می‌کند می‌توانیم بگوییم که این انسان می‌تواند ترکیبی از صفات تاریک شخصیت همانند سادیسم یا خودشیفته و یا خصایص ماکیاولیسمی و یا ضداجتماعی داشته باشد.

این روانشناس بالینی و استاد دانشگاه افزود: این افراد غالبا در خانواده‌هایی بزرگ می‌شود که واحد خانواده ناکارآمد است و در حوزه‌های مختلف از لحاظ شناختی، عاطفی، اجتماعی و تحول فرآیند اجتماعی آن خوب شکل نمی‌گیرد و فرزندان دراین خانواده به تبع آسیب‌های روانشناختی و اجتماعی که پدر و مادر دارند آسیب‌های روانی و اجتماعی می‌بینند و حرمت نفس و اعتماد به نفس آن‌ها ناکافی است و به اختلالات شخصیتی مبتلا می‌شوند.

وی تصریح کرد: همچنین این افراد هویت یک پارچه‌ای را به دست نمی‌آورند و به همین ترتیب متناسب با بستر‌های جدید که در جامعه پدید می‌آید در آن بستر‌ها دچار سو رفتار می‌شوند و به جای استفاده درست می‌توانند هم به خودشان وهم به مخاطبان آسیب بزنند.

غفاری یادآورشد: بسیاری از بلاگر‌هایی که شوآف می‌کنند و به دروغ شرایطی را از لحاظ شخصیتی، اقتصادی خودشان نشان می‌دهند که وجود ندارد به احتمال بسیار زیاداین افراد دارای اختلال شخصیت و ابعاد و صفات تاریک هستند و در خانواده‌هایی رشد پیدا کردند که آسیب‌های اجتماعی و روانی در آن خانواده زیاد بوده است.

منبع: آفتاب نیوز

ارسال نظر