تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۲۴ آبان ۱۴۰۰

سنگ بنای تفرقه میان اعضای شورای شهر تهران از چه زمانی گذاشته شد؟

سخنگوی شورای شهر تهران برداشت تصویری که در آن میان اعضای موافق و مخالف علیرضا زاکانی شهردار تهران اختلاف نظر شدید وجود دارد را غلط می‌داند.

جامعه ۲۴، اگر دو دستگی میان شورای پنجمی‌ها از زمان انتخاب محمدعلی افشانی به عنوان شهردار تهران به چشم آمد، اما شورای ششمی‌ها از همان زمان انتخاب شهردار با یکدیگر به اختلاف برخوردند.

پیروان پرویز سروری در پی شهردار کردن علیرضا زاکانی برآمدند و یاران محمدباقر قالیباف، پشت سر مازیار حسینی ایستادند. در این بین تعدادی از افراد بی‌وفا به قالیباف به زاکانی رای داده و مهره‌چین اصلی انتخاب این دوره شورا موفق به پس گرفتن شهرداری بعد از یک دوره چهارساله نشد.

انتخاب زاکانی فارغ از ضربه‌ای که انتخاب یک فرد بی‌تجربه همانند او و مدیر منصوبش به شهر و شهروندان تهرانی می‌زند، سبب بروز دو دستگی کاملا روشن میان اعضای شورای شهر شده است. دو دستگی که برخی از اعضا همچون ناصر امانی بی‌پرده به آن دامن زده و تشکری هاشمی، عباسی و قائمی نیز محافظه‌کارانه‌تر آن را دنبال کرده‌اند.

اگر پای عملکرد مدیران زاکانی در میان باشد، اعضای مخالف از کم‌کاری‌ها می‌گویند و اکثریت موافق هر ضعف عملکردی را به مثبت تعبیر کرده و صدای تقدیر و تشکرهایشان گوش فلک را کر کرده تا به شهردار منصوبشان برسد مگر کاندیدای پوششی ریاست جمهوری در انتصاب افراد منتسب به آن‌ها کم کاری نکند!

البته که زاکانی به افرادی که از او حمایت کردند نیز وفادار نبود، به طوری که مهدی اقراریان از افراد نزدیک به پرویز سروری و از مدافعان روز‌های اول تیم جدید مدیریت شهری، حالا یکی از منتقدان شهردار بی‌تجربه تهران شده است. بروز این اختلاف با رفتار تند و تیز معاون زاکانی، شدت بیشتری نیز گرفت.

ترک جلسه شورا در واکنش به ادبیات معاون زاکانی

عباس شعبانی، معاون عمرانی شهردار تهران قبل از ارائه گزارش برنامه‌های عمرانی اعلام کرد که می‌خواهد تذکری به هیات رییسه بدهد که اقراریان به او گفت شما در جایگاهی نیستید که به هیات رییسه تذکر بدهید. اما شعبانی با لحن تندی گفت: اجازه بدهید آقای اقراریان صحبتم را بکنم، من می‌توانم به هیات رییسه تذکر بدهم.


بیشتر بخوانید: دعوا‌های شهرداری و شورای شهر به صحن علنی رسید


چمران گفت: اجازه بدهید من جواب ایشان را بدهم. شعبانی هم گفت؛ هر کسی در جایگاه عام می‌تواند تذکری بدهد و ما هم باید انتقادپذیر باشیم.

اقراریان در واکنش به لحن تند معاون شهردار، صحن شورای شهر را ترک کرد و چمران نیز در برابر آن سکوت کرد. شعبانی همچنین خطاب به اعضای شورای شهر گفت: همانطور که ما در صحن در زمان صحبت شما سکوت می‌کنیم انتظار سکوت داریم.

نکته جالب این بود که به جز ناصر امانی و حبیب کاشانی هیچ یک از اعضای شورا به رفتار توهین‌آمیز شعبانی واکنش نشان نداده و احمد صادقی یکی دیگر از اعضا، اتفاق رخ داده را در گفت‌وگو با یکی از رسانه‌ها به مشکل شخصی تعبیر کرده است! واکنشی که مهر تاییدی بر دو دستگی و اختلاف میان اعضای شورای ششم شهر تهران بر سر اعمال قدرت در شهرداری تهران است تا جایی که اعضا حتی برای حفظ شأن و جایگاه خود، اعتراضی به معاون زاکانی نمی‌کنند!

دو دستگی میان اعضای شورای شهر را رد می‌کنم

اما علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران و از افراد نزدیک به شهردار فعلی تهران این دو دستگی را رد کرده و می‌گوید که واکنش‌های هریک از اعضا به موضوعات سیاسی نیست. «چنین چیزی را رد می‌کنم، زیرا بنده دائم در حال رفت و آمد میان این جمع ۲۰ نفری بوده و نفر ۲۱ هستم. واکنش‌ها اصلا سیاسی نیست و موضوعی است؛ برای مثال موضوعی وجود دارد که حتی به من ربط پیدا می‌کند، اما بنده راجع به آن نظر ندارم، ولی در مورد موضوع دیگری نظر می‌دهم.

او اضافه می‌کند: «بنده حتما از حرکت جدید در شهرداری تهران حمایت می‌کنم، زیرا معتقدم باید به آن‌ها وقت داده و حمایت کنیم تا بتوانند کارشان را درست انجام دهند، اما وقتی می‌بینم اشتباهی می‌کنند حتما به خودم اجازه می‌دهم که نقد کرده و تذکر دهم؛ لذا دیدگاه سیاسی نیست.»

نادعلی در واکنش به این پرسش که تعداد زیادی از اعضای شورا در چند جلسه متمادی هیچ واکنشی به موضوعات مطرح شده در صحن نشان نمی‌دهند، اظهار می‌کند: «انسان‌ها فرق می‌کنند؛ برخی‌ها کم سخن‌ترند و بیشتر تذکر کتبی می‌دهند، بعضی‌ها روی طرح‌ها بیشتر کار می‌کنند و برخی‌ها این‌طور نیستند. شورا دو سه ماه است که کارش را شروع کرده و در حال شدن و رسیدن است. افرادی مثل آقای کاشانی، سروری و چمران در گذشته حضور داشته و نسبت به بقیه باتجربه‌تر هستند اما دوستان دیگر تازه دارند گرم می‌شوند.»

این عضو شورای شهر تهران می‌گوید: «انتخاب شهردار بین ما یک تفاوت‌هایی یا فاصله‌های ظاهری ایجاد کرد. برخی موافق و برخی دیگر مخالف بودند، اما همه این‌ها با هم تلاقی پیدا کرده و به هم ریخته، چون ما با یکدیگر مشورت می‌کنیم.»

او در واکنش به این پرسش که تصویر بیرون آمده از شورا با اظهارات مطرح شده از سوی سخنگو تفاوت دارد، اضافه می‌کند: «احساس باید با واقعیت ربط داشته باشد. تصویر ایراد دارد. من با همان دسته بندی‌هایی که به نظر می‌رسد می‌توانم مثال بزنم از آدم‌هایی که در انتخاب شهردار نگاه‌های مختلف داشتند، اما روی موضوعات دیگر همکاری و همفکری کرده و کار را پیش بردند.»

واکنش به شکست سکوت نرجس سلیمانی در شورا

نرجس سلیمانی هفته گذشته بالاخره بعد از چند ماه سکوت در صحن شورا تذکری قرائت کرد. اولین کنش او به عنوان نماینده مردم تهران، سبب بازخورد‌های زیادی شد. برخی محتوای تذکرش را به سکوت چندماهه‌اش بخشیدند و برخی دیگر تذکرش را راه‌حلی برای فرار از انتقادات عنوان کردند.

نادعلی، سخنگوی شورای شهر تهران درباره سکوت او در صحن شورا می‌گوید: «چون از نزدیک شناخت دارم، ایشان را در حوزه خودش دارای نظر می‎دانم. در کمیسیون‌ها کار می‌کنند و نظراتشان را به ما می‌گویند. شخصیت افراد در شورا و در غیر شورا متفاوت است؛ ایشان کم سخن است، اما صاحب نظر است مثلا در حوزه‌ای اتفاقی می‌افتد، عصبانی می‌شود، نظر منفی داده و مخالفت می‌کند.»

ارسال نظر