اقتصاد ۲۴- «مجید عشقی» درباره فروش اوراق دولتی در بازار سرمایه اظهار داشت: بازار بدهی و بازار سرمایه دو بازار مجزا هستند که در کل دنیا در کنار هم فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: فردی که سهام خریداری میکند به ندرت اتفاق میافتد که سهام خود را بفروشد و اقدام به خرید اوراق مشارکت یا اوراق بدهی کند.
عشقی بیان کرد: ما قصد داریم بازار بدهی را بزرگ کنیم تا هم دولت و هم شرکتهای خصوصی به راحتی از این بازار تامین مالی کنند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه براساس کشش بازار سرمایه، اقدام به عرضه اوراق دولتی میکنیم، گفت: نهادهای مالی مانند بانکها، بیمهها و صندوقهای سرمایهگذاری باید براساس مقررات، بخشی از دارایی خود را اوراق خریداری کنند و در زمانی که قرار است اوراق عرضه شود ما میزان توانایی آنها در خرید اوراق را میسنجیم و برهمین اساس خریداران اوراق مشخص میشوند.
وی با اشاره به اینکه سهامداران حقیقی این اوراق را خریداری نمیکنند، ادامه داد: اینگونه نیست که اوراق روی میز باشد و به مردم بگوییم سهام بفروشند و اوراق خریداری کنند، زیرا ۹۹ درصد این اوراق قبلا بازاریابی شده است.
عشقی تصریح کرد: بخش عمدهای از منابع حاصل از فروش اوراق صرف بازخرید اوراق قبلی میشود و وجوه حاصل از فروش، دوباره به بانکها و صندوقها باز میگردد و لذا خالص عددی که از بازار خارج میشود ۱۰ درصد است.
بیشتر بخوانید:بورس پلکانی ریزش کرد!
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: ما در عرضههای اولیه نیز کشش بازار را مدنظر قرار میدهیم و اکنون برخی از شرکتها آماده عرضه اولیه هستند.
به تازگی مباحث زیادی پیرامون اوراق و فروش آن در بازار مطرح شده است که ریزشهای بازار را هم به آن ارتباط میدهند. اما این موضوع، تصور اشتباهی بوده و ناشی از نبود درک صحیح از ساختار بازار اوراق و تاثیر آن در ارزشگذاری است.