تاریخ انتشار: ۱۷:۰۴ - ۲۶ آبان ۱۴۰۰
رئیس مرکز رشد فناوری نخبگان مطرح کرد:

شرایط ویژه برای متقاضیان ورود به مرکز رشد به مناسبت بیست سالگی پارک

رییس مرکز رشد فناوری نخبگان پارک فناوری پردیس می‌گوید به مناسبت بیستمین سالگرد تاسیس پارک فناوری پردیس رویداد‌های متنوع و شرایط ویژه‌ای برای متقاضیان ورود به مرکز رشد فناوری نخبگان در نظر گرفته‌ایم که همزمان با هفته جهانی کارآفرینی اجرا شده و بعد از آن تا دهه فجر ادامه خواهد داشت.

اقتصاد ۲۴ - محسن علی اکبریان، رییس مرکز رشد فناوری نخبگان پارک در رابطه با خدمات ویژه این مرکز به مناسبت بیست سالگی پارک گفت: برنامه ریزی لازم برای تکمیل زنجیره خدمات این مرکز انجام شده و امیدواریم امسال بخش‌هایی ازآن اجرایی شود. در نظر داریم زیرساخت‌های بیشتری برای پذیرش تیم‌ها در حوزه‌های مختلف ایجاد کنیم. این زیرساخت‌ها شامل ایجاد فضا‌های کارگاهی، آزمایشگاهی و «اتاق تمیز» مورد نیاز متقاضیان در مجموعه مرکز رشد است.

به گفته علی اکبریان اکنون بیش از ۵۰ شرکت نوپا در این مرکز مستقر هستند که در حوزه‌های مختلف فناوری، فعالیت‌های خوبی انجام می‌دهند و بخشی از آن‌ها نیاز‌های آزمایشگاهی و کارگاهی دارند و مرکز رشد در نظر دارد به صورت گام به گام زیرساخت‌های مورد نیاز این شرکت‌ها را فراهم کند.

او گفت: ایجاد «اتاق تمیز» برای تولیدات حوزه الکترونیک و تجهیزات پزشکی هم اکنون در مرحله طراحی قرار دارد و بزودی عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد. همچنین برای ایجاد کارگاه ساخت و تولید در حال رایزنی با یک مجموعه تخصصی برای ایجاد و بهره‌برداری هستیم. در رابطه با ایجاد فضای آزمایشگاهی نیز با برخی از شرکت‌های بزرگ پارک که دارای فضا‌های آزمایشگاهی مناسبی هستند، مذاکراتی داشته ایم و امیدواریم بتوانیم با همکاری این شرکت‌ها یک آزمایشگاه مناسب نیز در مرکز رشد ایجاد کنیم تا بتوانیم به تیم‌های متقاضی در این زمینه خدمات مناسبی ارائه کنیم.

محسن علی اکبریان به برنامه‌های ویژه مرکز رشد به مناسبت بیست سالگی پارک فناوری پردیس اشاره کرد و گفت: برگزاری رویداد مشترک با دانشگاه‌های منطقه و شرق استان تهران در حوزه کارآموزی و استخدام، با هدف معرفی فرصت‌های جدیدی برای کارآموزان و افرادی که تمایل به فعالیت در حوزه فناوری و نوآوری دارند یکی از این برنامه‌ها است.

او ادامه داد: همچنین در هفته جهانی کارآفرینی، رویدادی با کمک شرکت‌ها و کارکنان فعال در آن‌ها برگزار خواهد شد و مخاطب ما در آن جوانان و فرزندان کارکنان خواهند بود. در این رویداد ظرفیت‌ها و استعداد‌های جدید برای کار در حوزه فناوری را شناسایی می‌کنیم و آن‌ها را برای ورود به چرخه مرکز رشد آماده می‌کنیم.

علی اکبریان افزود: سومین برنامه ویژه ما به مناسبت بیست سالگی پارک جشنواره مرکز رشد است که همزمان با هفته جهانی کارآفرینی منتشر خواهد شد. در این جشنواره شرایط ویژه‌ای را برای پذیرش مخاطبین در نظر گرفته ایم. در این جشنواره علاقمندان می‌توانند با تخفیفات ویژه‌ای در دوره‌های آماده‌سازی فضای اشتراکی پارک (کوآپ) شرکت کنند و از فرصت فراهم شده برای حضور در مرکز رشد فناوری نخبگان استفاده کرده و طرح خودشان را ارائه کنند.

مسیر پرفراز و نشیب مرکز رشد پارک از ابتدا تاکنون

علی اکبریان در ادامه در رابطه با مسیر طی شده توسط مرکز رشد تاکنون گفت و بیان کرد: بعد از شکل‌گیری پارک فناوری پردیس در ابتدای دهه ۸۰، بخش‌های مختلفی در سال‌های گذشته به این مجموعه اضافه شد. یکی از این بخشها، مرکز رشد فناوری نخبگان بود که در سال ۸۷ و پس از دریافت مجوز‌های لازم از وزارت علوم تحقیقات و فناوری ایجاد شد.

رییس مرکز رشد فناوری نخبگان ادامه داد: ما به عنوان یک مرکز رشد عمومی فعالیت خود را آغاز کردیم؛ مرکز رشدی که عمدتاً در راستای ایجاد زمینه برای پذیرش شرکت‌ها در پارک بود. در سال‌های اول، فرآیند‌های کاری، آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی که لازمه ایجاد مرکز رشد فناوری نخبگان بود، تصویب شد و این قوانین مبنای کار ما قرار گرفت.

او افزود: در ادوار مختلف تغییراتی در سیاست‌های پذیرش مرکز رشد ایجاد شد که متناسب با اقتضائات پارک و منطقه بود. ما با توجه به فضایی که در حوزه فناوری کشور حاکم بود، معیار‌ها و رویه‌های پذیرش‌مان را در سال‌های مختلف به روز‌آوری کردیم.

توسعه خدمات مرکز رشد همزمان با توسعه فضای فیزیکی

رییس مرکز رشد فناوری نخبگان گفت: یکی از اتفاقات خوبی که در سال‌های گذشته اتفاق افتاد، افزایش ظرفیت پذیرش مرکز رشد بود که با گسترش فضای فیزیکی صورت گرفت. در سال ۹۴ با بهره برداری از ساختمان جدید مرکز رشد فناوری نخبگان، ظرفیت پذیرش ما بیش از ۵ برابر افزایش یافت. با این افزایش ظرفیت حوزه‌های پذیرش نیز متنوع‌تر شده و تیم‌های بیشتری جذب شدند.

علی اکبریان به بهبود فرایندها، رویه‌ها و توسعه خدمات مشاوره و منتورینگ طی این سال‌ها اشاره کرد و افزود: در این زمینه دوره‌های آموزشی متعدد طراحی و برگزار شده و «میز خدمت» برای کمک به شرکت‌ها در زمینه توسعه بازار، جذب سرمایه و موضوعات مشابه ارائه شده است.

فضای اشتراکی کوآپ، محفلی برای رشد ایده‌های کوچک، اما آینده دار

علی اکبریان با اشاره به دوره‌های آماده سازیِ پیش از ورود به مرکز رشد، به ایجاد یک فضای کار اشتراکی کوچک در سال ۹۵ اشاره کرد و گفت: هدف از ایجاد این فضا و محتوا‌های طراحی شده، آن بود که تیم‌های متقاضی ورود به مرکز رشد آموزش‌های لازم را قبل از ورود به مرکز رشد ببینند، آموزش‌هایی که به تقویت ایده، تیم و انگیزه آن‌ها کمک شایانی می‌کرد.

او ادامه داد: طراحی دوره‌های آموزشی پیش از مرکز رشد، در ابتدا یک برنامه آزمایشی بود که با اشکالاتی همراه بود، اما در سال‌های گذشته با توسعه فضا‌های کار اشتراکی، عملا این مفوم جای خودش را در زیست بوم نوآوری باز کرد و ما هم با توسعه این فضا در پارک به یک فضای کار اشتراکی مجهز و با محتوا‌های مناسب برای رشد تیم‌ها رسیدیم و در سال ۹۹ آن را با نام «فضای کار اشتراکی کوآپ»، افتتاح کردیم.

علی اکبریان افزود: اثرات مثبت ایجاد این فضای اشتراکی و محتوا‌های غنی‌ای که ارائه می‌شود به وضوح در ارتقای کیفیت ورودی‌های جدید مرکز رشد دیده شد و این مدل به تجربه موفقی تبدیل شده است و دائما نیز با آسیب‌شناسی، سعی در بهبود برنامه‌های آن داریم.

به گفته علی اکبریان فضای کار اشتراکی کوآپ، ظرفیت پذیرش ۱۰۰ تیم را دارد که تیم‌ها با پشت سر گذاشتن دوره‌هایی تحت عنوان «کمپ آماده‌سازی» ۲ تا ۳ ماهه، ظرفیت‌های لازم برای ورود به مرکز رشد را پیدا می‌کنند. این تیم‌ها در کوآپ کم و کیف ایده خود را محک می‌زنند، تیم‌شان را آماده و تکمیل می‌کنند و خودشان را برای ورود به مرکز رشد، از لحاظ کسب و کاری مجهزتر می‌کنند. ما هم از بین تیم‌های متقاضی آن‌هایی که ظرفیت و پتانسیل‌های بالاتری برای ایجاد کسب و کار دارند را جذب می‌کنیم.

منبع: روابط عمومی پارک فناوری پردیس

ارسال نظر