تاریخ انتشار: ۱۰:۲۲ - ۲۸ آبان ۱۴۰۰
ادامه بحران در مرز لهستان و بلاروس؛

توافق مرکل برای ایجاد کریدور انسانی و انتقال پناهجویان به آلمان

همزمان سخنگوی دولت بلاروس در تلویزیون ملی اعلام کرد که الکساندر لوکاشنکو و آنگلا مرکل چهارشنبه توافق کرده‌اند تا با ایجاد یک کریدور انسانی اجازه سفر کمتر از دو هزار پناهجوی مستقر در مرز‌ها به آلمان فراهم شود.

اقتصاد ۲۴-الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهوری بلاروس، چهارشنبه گفت که تعداد پناهجویان در این کشور از هفت هزار نفر هم فراتر می‌رود.

همزمان سخنگوی دولت بلاروس در تلویزیون ملی اعلام کرد که الکساندر لوکاشنکو و آنگلا مرکل چهارشنبه توافق کرده‌اند تا با ایجاد یک کریدور انسانی اجازه سفر کمتر از دو هزار پناهجوی مستقر در مرز‌ها به آلمان فراهم شود.
آنگلا مرکل گفته است به شرطی این دو هزار پناهجوی جدید را می‌پذیرد که در مقابل، دولت بلاروس ۵۰۰۰ پناهجوی دیگر را از مرز‌ها به عقب فرا بخواند و آن‌ها را به سرزمین‌هایشان بفرستد. این دومین تماس تلفنی دو رهبر آلمان و بلاروس در یک هفته اخیر بود.


بیشتر بخوانید: ویزای توریستی بلاروس و بلیط هواپیما؛ مهاجران چقدر هزینه می‌کنند؟


همزمان با همکاری دولت عراق بیش از ۳۷۰ پناهجوی کرد عراقی حاضر در بلاروس پنجشنبه با پرواز مستقیم به بغداد رفتند.
اتحادیه اروپا پس از سرکوب تظاهرات ضددولتی که در تابستان سال ۲۰۲۰ آغاز شد و ماه‌ها ادامه پیدا کرد بلاروس را مورد شدیدترین تحریم‌ها قرار داده است. مخالفان در بلاروس، الکساندر لوکاشنکو را به تقلب در انتخابات تابستان سال ۲۰۲۰ محکوم کردند و به خیابان‌ها آمدند.
در تابستان سال ۲۰۲۱، دولت آقای لوکاشنکو با وادار کردن هواپیمای شرکت ایرلندی رایان ایر به فرود اضطراری، یک روزنامه‌نگار مخالف را که مسافر هواپیما بود، ربود و زندانی کرد. اتحادیه اروپا در پی این اقدام تحریم‌های اقتصادی علیه دولت بلاروس را تشدید کرد.

حال این اتحادیه می‌گوید دولت الکساندر لوکاشنکو از پناهجویان به عنوان ابزار فشار علیه اتحادیه و لغو تحریم‌ها استفاده می‌کند.


بیشتر بخوانید: وکیل لهستانی برای کمک به پناهجویان درمانده در مرز بلاروس چراغ سبز روشن می‌کند


در هفته‌های گذشته بحران پناهجویان در مرز لهستان و بلاروس افزایش یافته است. سه‌شنبه درگیری‌های شدیدی در مرز بین نیرو‌های مرزی لهستانی و پناهجویان گیرافتاده بین دو مرز رخ داد. لهستان برای مقابله با حضور پناهجویان در مرز این کشور تصمیم گرفته است دیواری به طول ۱۰۰ کیلومتر در منطقه مرزی ایجاد کند. ساخت دیوار واکنش سازمان‌های حقوق بشری اروپایی و برخی از نمایندگان پارلمان اروپا را به همراه داشته است. لهستان یکی از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپاست.

دولت راستگرای افراطی این کشور اجازه حضور رسانه‌ها در مرز برای پوشش‌های مستقل خبری را نمی‌دهد. تاکنون ۱۰ نفر بدلیل گرسنگی و سرما در مرز دو کشور جان باخته‌اند.
دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان و سازمان بین‌المللی مهاجرت نیز شدیدا از وضعیت مهاجران در مرز بلاروس و لهستان ابراز نگرانی کردند.

یورونیوز

ارسال نظر