تاریخ انتشار: ۲۲:۳۳ - ۲۹ آبان ۱۴۰۰
دکتر دنیامالی با حضور در اتاق بازرگانی مطرح کرد:

گیلان می‌تواند مرکز تبادلات بین المللی با کشور‌های عضو اتحادیه اوراسیا و پیمان شانگهای باشد

احمد دنیا مالی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در دیداری به همگرایی مابین نمایندگان استان گیلان و دستگاه‌های دولتی به ویژه استانداری همراه با ایجاد جذابیت‌های اقتصادی در گیلان برای تولیدکنندگان استان و کشور تاکید کرد.

اقتصاد۲۴- پیش از ظهر امروز دکتر احمد دنیامالی نماینده مردم شهرستان بندر انزلی در مجلس شورای اسلامی با حضور در اتاق بازرگانی گیلان با هادی تیزهوش تابان رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گیلان و اصغر امانی رییس انجمن کارآفرینان و سرمایه گذاران منطقه آزاد انزلی محور استفاده از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های اقتصادی و صادراتی گیلان برای استان و کل کشور در حوزه فعالیت در اتحادیه اقتصادی اوراسیا و پیمان شانگ‌های گفتگو کردند.

بنا بر این گزارش این نشست که امروز شنبه به میزبانی اتاق گیلان، مابین دکتر احمد دنیا مالی نماینده مردم بندر انزلی در خانه ملت، هادی تیز هوش تابان رییس اتاق بازرگانی گیلان و اصغر امانی رییس انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی برگزار شد، طرفین به چگونگی نقش آفرینی گیلان در توسعه صادرات ایران به کشور‌های مختلف گفتگو و تبادل نظر کرده و دیدگاه‌های خود را جهت بهرمندی بیشتر از ظرفیت‌های اقتصادی استان مطرح کردند.


بیشتر بخوانید: صادرات منطقه آزاد انزلی در هفت ماهه ۱۴۰۰ از مرز ۲۵۴ میلیون دلار عبور کرد


در این دیدارهمچنین طرفین امکانات موجود استان گیلان به ویژه تاسیسات بندری، گمرک راه آهن، مرز‌های زمینی، خطوط کشتیرانی و ناوگان حمل و نقل دریایی همراه با توانمندی‌های تولیدی گیلان و استان‌های همجوار، به ویژه برخورداری از منطقه آزاد انزلی به عنوان بزرگترین ظرفیت اقتصادی شمال ایران و به عنوان مرکز ثقل این تبادلات و چگونگی بهره مندی از زیرساخت‌های تجاری و اقتصادی را مورد بررسی قرار دادند.

دکتر احمد دنیا مالی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در این دیدار به همگرایی مابین نمایندگان استان گیلان و دستگاه‌های دولتی به ویژه استانداری همراه با ایجاد جذابیت‌های اقتصادی در گیلان برای تولیدکنندگان استان و کشور تاکید کردند.

وی از اعلام آمادگی نمایندگان گیلان برای گشایش در حوزه تجارت و بازرگانی برای فعالان اقتصادی تصریح کرد: همه نمایندگان استان گیلان برای رونق تجارت و صادرات به طور جمعی آماده همکاری و حمایت از بخش خصوصی هستند.

در این نشست آقایان تیزهوش تابان و امانی به ضرورت تسهیل فعالیت‌های اقتصادی، تولیدی و بازرگانی اشاره داشتند و به آمادگی تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی به ویژه فعالان منطقه آزاد انزلی برای ایجاد تحرک در حوزه‌های اقتصادی، تولیدی و بازرگانی اشاره داشتند و همچنین به ظرفیت سازی سازمان منطقه آزاد انزلی برای حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان دیدگاه‌های بخش خصوصی را مطرح و مورد بررسی و تبادل نظر قرار دادند.

 برنامه ریزی صادراتی بلند مدت و هدف گذاری برای ایجاد برنامه‌های صادراتی با یک چشم انداز مالی از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست به آن تاکید شد و در این رابطه مقرر شد: نقشه راه استان گیلان به کشور‌های عضو اوراسیا و پیمان شانگ‌های به زودی ترسیم و بر اساس آن تمهیدات لازم اندیشیده شود.
 

شایان ذکر است حوزه اوراسیا و پیمان شانگ‌های و پتانسیل استان در حوزه یاد شده در صدر گفتگوی این نشست قرار داشت. خرداد ماه سال ۱۳۹۸ بود که تجارت آزاد ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا با مصوبه مجلس وارد فاز اجرایی شد و در پنج آبان همان سال موافقتنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اروپا - آسیا (اوراسیا) به امضا رسید تا گامی مهم در عرصه تجارت خارجی ایران و گسترش مبادلات با همسایگان شمالی باشد.

از آنجایی که یکی از اهداف مهم موافقت نامه‌های تجاری، ایجاد تسهیلات و حذف قوانین دست و پا گیر برای تجار و سرمایه گذاران است. امضاء آن موافقت نامه تعرفه ترجیحی و ایجاد منطقه آزاد تجاری میان ایران و اتحادیه اوراسیا هم منجر به توسعه روابط اقتصادی ایران و اتحادیه اوراسیا شد که به اعتقاد کارشناسان می‌تواند به هاب منطقه‌ای ایران کمک کرده و کریدور شمال-جنوب را تقویت نماید.

اما موضوع بعدی به عنوان پیمان شانگ‌های که در این نشست مطرح شد، پیوستن ایران در سال جاری به عضویت کامل سازمان همکاری‌های شانگ‌های در اجلاس سال جاری تاجیکستان با موقعیت جغرافیایی کشورمان در آسیا با ابتکار کمربندراه، اتحادیه اوراسیا و کریدور شمال جنوب در حوزه زیرساختی می‌تواند در تقویت اتحاد کشور‌های منطقهو پیوند دهنده شرق و غرب آسیا و تقویت صلح نقش ایفا نماید؛ لذا وجود این بستر و موقعیت آینده استان را با تحول روبرو خواهد و برای تحقق آن، همگرایی، لازمه رسیدن به این مهم است.

منبع: اتاق بازرگانی گیلان

ارسال نظر