تاریخ انتشار: ۱۶:۱۴ - ۰۲ آذر ۱۴۰۰

ترویج کتاب خوانی ابزار موثری برای توسعه فرهنگی است

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش ترویج کتاب و کتاب خوانی را ابزار موثر و کاربردی در توسعه فرهنگی عنوان کرد.

اقتصاد ۲۴-  به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش شامگاه یکشنبه ۳۰ آبان در نشستی با نویسندگان و کتابداران که در خانه بومیان کیش برگزار شد کتاب و کتاب خوانی را ابزاری موثر در توسعه فرهنگی معرفی کرد و گفت: توسعه و ارتقاء فرهنگ کشور با بهره گیری از "تفکر، رشد و پیشرفت" که از ابزار‌های کتاب خوانی است باید مورد اهتمام ویژه قرار گیرد.

پورعلی بر لزوم اهمیت قدرت بیان فرهنگ و تاثیر آن بر باور و اعتقادات مردم اشاره داشت و افزود: توسعه متوازن در کشور مستلزم تمرکز بر حوزه توسعه فرهنگی خاص است.

وی رفتار‌های فرهنگی را از ظرفیت‌های جزیره کیش در این حوزه عنوان کرد و اظهار داشت: نویسنده کتاب " انشا و نویسندگی" در جایی از کتاب خود اشاره کرده است "ای کاش همه جای ایران مانند کیش باشد" از حیات پرتکاپوی فرهنگی کیش روایت کرده و منتشر نموده که یکی از کار‌های بسیار خوب در این ویژه نامه بود.

وی به حضور کامکار‌ها در جشنواره موسیقی جنوب سال ۹۸ و قبل از شیوع بیماری کرونا در کیش اشاره کرد و گفت: کامکار با اشاره به رفتار فرهنگی جزیره بیان کرده که تصور می‌کنم کیش بخش اروپایی نشین ایران است.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش گفت: محور الگوی حکمروایی مطلوب در کیش بحث فرهنگ است و در توفیقات این عبارت باید گفت که در برنامه ۹۷ تا ۱۴۰۰ در اهداف راهبردی منطقه عبارت اول آن عنوان شده است که الگوی حکمروایی محلی و ارائه خدمات در کلاس جهانی ناشی از همان رویکرد با محوریت فرهنگ بود.

وی با تاکید بر این موضوع که جزیره کیش یک جاذبه بوده، هست و تا مدت‌ها نیز خواهد ماند گفت: هرکدام از افراد در هر پیشه و فعالیتی در جاذبه بودن کیش نقش داشته و دست به دست هم داده تا بگوییم رفتار‌های فرهنگی یکی از ویژگی‌های جزیره کیش است و توسعه فرهنگی زمانی به کیش رونق خواهد بخشید که تمام وجوه توسعه به طور متناسب شکل گیرد.

پورعلی گفت: فضای فرهنگی ما در سطح محلی و تقسیمات کشوری قابل اعتنا بوده، اما فاصله آن با سایر فضا‌های موجود باید بهبود جدی یابد تا توسعه فرهنگی متوازن ایجاد کرده و در کنار آن به یاد داشته باشیم برای شکل گیری رونق همه جانبه در کیش از یک عنصر جزیره کیش باید محافظت کنیم و آن چیزی جز رفتار فرهنگی نیست.


بیشتر بخوانید:رو نمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر کتاب تنها گریه کن در کیش


وی با اشاره به این که فرهنگ کیش فرهنگی عمیق و ریشه دار است ادامه داد: برخی بازتاب‌های منفی در مورد جزیره کیش را دیده و شنیده ایم که این موارد وارونگی مساله بوده و کیش همچنان دارای جاذبه‌های فرهنگی، امنیتی، اجتماعی و شهری بوده و بروز برخی بی نظمی و ناهنجاری‌ها در جزیره کیش استثناء بوده بنابراین بلافاصله به صورت خبر منتشر می‌شود در حالی که این بازتاب‌های منفی چهره واقعی جزیره کیش نیست.

پورعلی عنوان کرد: در زمان شیوع بیماری کرونا برخی از رویداد‌های فرهنگی در کیش به لحاظ کمی افزایش یافته و نظم رویداد‌های هفتگی و ماهیانه و فصلی اتفاقات مطلوبی بود که در این ایام رخ داد. جشنواره‌های متعددی به رویداد‌های فرهنگی افزوده شد و کرونا موفق به خاموش کردن هیچ یک از این فعالیت‌ها در کیش نشد.

وی همچنین به اتخاذ سیاست‌های انقباضی در جهت مقابله با بیماری کرونا و تاثیر آن بر برنامه‌های فرهنگی گفت: یکی از دغدغه‌های موجود آسیب به فعالیت‌های فرهنگی بود که برای مقابله با آن پیشنهادات متعددی از سوی برخی هنرمندان از جمله سید مهدی شجاعی ارائه شد که می‌توان به کتاب خوانی خانگی در این ایام اشاره کرد که متاسفانه با استقبال چندانی مواجه نشد. پور علی تصریح کرد: خوشبختانه در سال ۹۹ به رغم بیماری کرونا تمام رویداد‌های جشنواره‌ای برگزارشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش به تهیه چندین فیلم در جزیره کیش در این ایام اشاره کرد و گفت: خوشبختانه بیماری کرونا موفق به خاموشی حیات فرهنگی در کیش نشد و در همان سال فیلم‌های روز‌های ناتمام ساخته قربانپور، جزیره ساخته سیروس مقدم و پسران دریا کاری ازبهروز نشان تهیه شد و همچنین برگزاری جشنواره ششگانه در کیش یکی دیگر از فعالیت‌های فرهنگی در کیش به شمار رفت

وی از راهیابی آثار نویسندگان کیش نیز خبر داد و افزود: آثار نویسندگانی از جمله خانم ترقی در رویداد‌های ملی و محلی از دیگر موفقیت‌های فرهنگی کیش بود که باید به آن افتخار کرد.

پورعلی با تشکر از مجموعه کتابداران در جهت حفظ رونق فرهنگی کیش تصریح کرد: امیدواریم رویداد‌های فرهنگی و حوزه کتاب در کیش موفقیت‌های بیشتری را کسب کرده و توجه به دارایی‌ها و سرمایه‌های فرهنگی که در منطقه سفین وجود دارد یکی از سیاست‌های مهم کیش هم در رونق بخشیدن به حوزه گردشگری کیش باشد.

در حاشیه این نشست ابراهیم حسن بیگی توضیحاتی در خصوص فعالیت داستان نویسی در شش سال گذشته و مریم اکبرپور نیز گزارشی از عملکرد حوزه شعر در ده سال گذشته ارائه نمودند.. در انتهای نشست با اهداء کتاب و شاخه گل از کتاب داران و اهالی قلم تقدیر به عمل آمد.

شایان ذکر است در این برنامه سعید پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش، رضا اردلان مدیر فرهنگی و آموزشی، بدریه بحرینی مدیر امور هنری معاونت فرهنگی و اجتماعی این سازمان و جمعی از کتابداران، نویسندگان، هنرمندان و جمعی از بومیان کیش نیز حضور داشتند

ارسال نظر